Kesäkuussa ollaan tähän asti käyty kai kerran nosettamassa ja yhä olen sitä mieltä, että sitä pitäisi harrastaa aktiivisemmin. Rallytreeneissä ollaan käyty muutaman kerran ja ihan kehityskelpoinen yksilö Roza on, jos en itse mokaa! Heinäkuussa olisi kisatkin, mutta en tiedä uskalletaanko mennä kokeilemaan :O. Ja tietysti ollaan vähän jäljestetty. Ollaan saatu nyt esineitä jäljelle ja Roza kyllä merkkaa ne. Toisilla kerroilla pitää minun olla nopeampi, että havainnoin sen ilmaisua (pysähtyy seisomaan), kuin toisilla. Nosessa on sama. Roza merkkaa hienosti pysähtymällä siihen hajulle, nenä siinä kiinni. Minun itseni pitää vain olla tarkkana ja luottaa koiraan enemmän/opia lukemaan enemmän. Etsintää on tehty paljon vähemmän ja siellä meidän ongelmat on yhä maalimiehellä pysyminen ja haukku. Koira tarvitsee lisää onnistumisia ja erityisesti tosi kivoja maalimiehiä. Meillä on tällä hetkellä niin pieni porukka, että aina on saman samoilla koirilla... Lisääkin siis mahtuisi.

IMG-20220611-WA0002.jpgIMG-20220611-WA0007.jpg

Viime sunnuntaina käytiin Lammilla näyttelyssä. Roza korkkasi avoimen luokan ollen ainoana eri1 ei sa:ta selkälinjan vuoksi. Muru neljästä veteraaninartusta kaunein ja lopulta vsp sekä ropveteraani. Tuomarina George Schogol. Ei jääty ryhmiin, kun halusin kotimatkalla käydä Lahdessa Peten koiratarvikkeella hakemassa Naturista, mutta siellä oli loppu laatikot :(. Se on kätevää jäljellä, kun voi pakastaa, eikä murkut syö sitä. Lammin näyttely oli hienossa paikassa, puistomaisemissa Villa Mainiemessä. Aurinko paistoi, mutta oli kylmä tuuli ja iltapäivällä oli luvattu sadetta. Lammin näyttelyssä Rophoffi oli hienosti ryp4!

IMG-20220612-WA0033.jpgIMG-20220612-WA0020%20%281%29.jpgIMG-20220612-WA0002%20%281%29.jpg

Maanantaina tosiaan alkoi viikon loma ja heti siinä kävin katsastamassa auton. Onneksi tällä kertaa meni lääpi ilman huomautuksia. Nyt pitäisi vielä viedä se huoltoon jossain vaiheessa. Muuten loma menikin talon melko perusteelliseen siivoukseen. Vielä vähän jäi vaiheeseen, mutta jos ennen juhannusta saisi valmiiksi. Paljon muutakin hommaa olisi, matot pitäisi pestä, kesäkukat istuttaa yms. Tänään heitin muutaman tomaatin kasvihuoneeseen kasvamaan. 

Tällä viikolla Roza ja Muru ovat ottaneet kolme kertaa yhteen. Eka kerta taisi olla maanantaina keittiössä, kun olin tullut alakertaan. En edes tiedä, mikä sen laukaisi, mutta onneksi olin ihan kohdalla niin sain ne pannoista kiinni ja eri puolille porttia. Toisen kerran taisi olla perjantaina, kun koirat olivat ulkona. Yleensä niillä on aina pannat, mutta nyt ei, koska olin harjannut ne. Olivat poissa pihasta ja tulivat, kun hetken huutelin. Muru oli taas olevinaan niin poliisia, että päätti palauttaa Rozan järjestykseen (vaikka luutavasti juuri Muru oli johdattanut ne pois pihapiiristä). Roza päättikin puolustaa itseään ja tappelu oli valmis. Itse kylpytakissa ulos ja Juha avuksi, jotta saatiin vedettyä ne erilleen ja taas sisälle portin eri puolille. Muutaman tunnin myöhemmin laskin ne taas yhteen. Lauantaina aamulla laitoin autoon väliverkon, jotta eivät ainakaan tappele autossa. Kaikki meni ok, kunnes lauantai iltana olkkarissa pieni murahdus ja taas mentiin. Nyt ovat sitten olleet eri aikaan pihalla ja portti toistaiseksi välissä. HIhnassa kaikki ok, tosin en ole antanut yhtään riekkua tai ärsyttää toista. Samoin autossa verkon kanssa ok ja häkit vierekkäin. En tiedä johtuuko tämä nyt sitten hormoneista??? Rozalla juoksut alkaneet viimeksi aivan syyskuun lopussa, joten odotellut niitä nyt pari kuukautta. Murullahan oli usein PMS-oireet juuri ennen juoksuja, eikä se sietänyt Rinon vilkaisevankaan siihen suuntaan. Välillä ne piti erottaa jo ennen juoksujen alkua. Toivotaan, että tämä on saman tyylinen hormonimyrsky ja kaikki palaa ennalleen juoksujen jälkeen. Sillä tähän asti nämä ovat tulleet tosi hyvin toimeen, enkä toivo että Roza alkaa yrittämään kiipeämistä arvoasteikolla.

Eilen olin Lappeenrannassa näyttelyssä, jossa tuomarimuutoksella tuomarina Roberto Schill. Aurinko paistoi, mutta tuuli oli taas aika kalsea. Auton sain aika lähelle kehää ja muutenkin oli aika kiva näyttely. Tosin kuulutukset eivät kuuluneet mihinkään! Roza jälleen avoimessa luokassa ainoana sileä eri selkälinjan ja korkean hännän vuoksi. Muru jatkoi ollen tällä kertaa ainut veteraani ollen vet eri1sa ropvet pn1 vsp. Tällä kertaa jäin ryhmään. Kahden jälkeen alkoi satamaan ja roudasin koirat ja kamat autoon odottamaan. Hoffien kehät on nyt olleen aina klo 10 maissa, joten sitten odotat kuusi tuntia ryhmiä, jotka ovat aina myöhässä ja veteraanit ihan lopussa. Junnuissa hoffi bisjun3! No meillä tuomari käveli vain läpi ja läpimärän koiran kanssa kotimatkalle.

20220618_131029.jpg

Tänään suuntana oli Kotka ja sain isännän mukaan, sillä siellä yleensä joutuu jättämään auton vähän kauemmas. Onneksi ei ollut luvattu sadetta, mutta tuuli oli taas melkoinen. Tuomaripulinoista olin lukenut, että irlantilaistuomarimme John Bond on hieman erikoinen ja sitä todella oli. Koski esittäjiin, ei halunnut että handleri koskee koiraan tai asetelee sitä. Nameja sai käyttää niin paljon kuin halusi ja juotti yhdelle koiralle limsaa kehässä! Muutama uros jo peruutteli sille ja kun Rozan kanssa mentiin kehään, tuomari tuli katsomaan hampaat. Sitten alkoi heittämään jotain juttua hampaista hampurilaisiin? Ja sitten taas hampaisiin käsiksi. Sitten Roza päätti, että tämä tyyppi on vähintään epäilyttävä. Tuomari kyseli välillä, että onko se hänen hattunsa pelottava vai hän. Vastasin suoraan, että sinä, koska koira ei ole ikinä käyttäytynyt näin. Roza saatiin syömään muutama nami tuomarilta ja sai käytyä koiran läpi kerran. Ja kun olin saanut koiran siihen tilaan, että sai käydä läpi kun syötin ja kehuin sitä, niin tuomari käski minun olla hiljaa ja yritti ottaa hihnaa välillä minulta? Sitten välillä kävi minun namitaskulla, että hän yrittää syöttää koiraa. WTF! No tuloksena eh1. Muru oli kehässä heti perään ja kun se ei noteerannut tuomaria mitenkään (se on nähnyt lähes kaiken ja vain minun namit ovat sen keskipiste kehässä), tuomari totesi, että ei vika ole hänessä! Murua ei edes juoksuttanut, vaan vilkaisi etuhampaat ja eri1 sa. Lopulta Muru paras narttu 3. ja rotunsa kaunein veteraani. Päätin, että ryhmään ei jäädä, sillä veteraanit arvostelisi sama tuomari. Ei ollut sen arvoinen, että olisi kannattanut jäädä. Käytiin vähän kävelemässä siinä meren rannassa ja suunnattiin kotiin. Vähän ketuttaa jäädä näyttelytauolla tällaisen jälkeen. Ilmoitin Rozan saman tien näyttelytreeneihin ja toivotaan, että sattuu välillä mieskouluttajia sinne. 

IMG-20220619-WA0008.jpgIMG-20220619-WA0075.jpg

Yritin tehdä vähän kesäopintojakin, mutta vähän heikosti. Täytyy taas ottaa itseään niskasta kiinni ainakin sadepäivinä. Nyt on tuo talon siivous vienyt aikaa, kun tosiaan olen kaappeja myöden siivoillut. Nyt alkaa sitten juhannusviikko ja kesän kiireisin aika alkaa töissä. Mutta parin viikon päästä olisi sitten kaksi viikkoa lomaa. Siitä tosin vajaa viikko menee hoffileirillä ekaa kertaa ikinä. Toivotaan, että Roza oikeasti juoksee ennen sitä ja saa siellä hyviä kokemuksia ja saadaan vinkkejä meidän treeneihin. Näyttelyihin ei olla menossa nyt ainakaan puoleentoista kuukauteen. Erkkari on arvoitus, viitsiikö mennä kannattamaan jonkun T:n ja H:n verran. Katsomaan ainakin kyllä lähden. Kuopioon ollaan menossa ja Sara jää vahtimaan taloa. Kenties vähän lomaillaan oikeasti samalla pitkästä aikaa....

20220609_155427.jpg20220619_161514%280%29.jpg