Lauantaina oli kello herättämässä klo 5.50. Aamutoimet, koira pissille ja bussiin ja aamupalalle. Kyllä nuo hotelliaamiaiset on ihaniaPusu. Vaikka kotona ei aamulla juuri mikään maistu, niin kyllä tuolla aina jotain maistuu! Ja kun en ottannut kotoa oikein mitään näyttelynameja (lihapullat olisi kävelleet), niin piti vähän sujauttaa pilkottuja räiskäleen paloja pussiin ja taskuun. Ja toimi muuten kehässä kumpanakin päivänä ihan okSilmänisku.

Jo matkalla alkoi tiputtamaan vettä ja sitä sitten tuli kuuroina pitkin päivää. Myös molempina päivinä tuuli ihan riittävästi! Meitä sitten änkesi neljä naista ja viisi koiraa samaan telttaan (Kiitos Vilja!). Yhdellä nartuista oli juoksut, mutta Rino oli ihan nätisti kevythäkissä! Oli muuten ekaa kertaa sellaisessa... Mutta kyllä tuo nartun emäntä oli Rinon mielestä vallan ihana. Ja taatusti rakastaa siperianhuskeja tästä lähinNauru.

Meillä oli kehä merkitty klo 12.36 alkavaksi, mutta Gunnel Holm oli vajaan tunnin verran myöhässä. Meillähän piti olla alkujaan espanjalainen tuomari, mutta eikö Gunnelille sitten ollut tullut tarpeeksi koiria, kun meisät oli sinne heitetty. Koska ei sillä alkuperäiselläkään mitään järkkyjä määriä ollut ja sen kehäkin loppui paljon aiemmin... Mutta kun oli kaikki maksettu, niin olihan se Gunnelille mentäväPäättämätön. Heti kättelyssä totesi, että on hieman vaaleat silmät! Kiva! No arvostelun jälkeen sitten viittasi pois, eikä mitään tietoa mitä saatiin? Valiot kehiin ja siellä oli vastakkain Haksu (Kleion Bias) ja Puolan valio & voittaja Iron Chatka Zielarki. Tämä puolalainen hoffi oli komeassa karvassa oleva kaksivuotias, joskin hieman takakorkea vapaasti seistessä... Tietysti venyttivät koiraa, ettei se näkynyt niin selvästi seisoessa! Molemmat saivat erin tietenkin (valioita kun olivat) ja Haksu voitti. Sitten vuorossa veteraani Damirazin Erikoisepeli. sitten kehään kutsuttiin ainut paikalla ollut narttu Damirazin Fantasia (D. Hima Tuikku pois). Tässä kohtaa oltiin taas ihan äimän käkenä, että miten tää järjestys oikein menee??? Sitten kehään kutsuttiin Haksu ja vetsku ja minäkin menin vähän tyrkylle, että mitähän me saatiin? Pienen papereiden kaivelun jälkeen selvisi, että kuuluttiin mekin kehään (eli oltiin saatu eriYllättynyt). Tämä oli siis rop kehä ja narttu oli saanut eh:n. No suvereeniin tapaan Haksu tietty voitti ja oli siin rop, serti, cacib ja Liettuan muotovalioHymy. Sitten yritettiin saada selville kuka sai varacacibin??? No sen sitten sai se puolalinen, jota ei edes kutsuttu kehään toista kertaa... Todella omituisia nämä säännöt??? No Haksun cacib vahvistuu tuolle puolan urokselle. Oli kuulemma yhtä cacibia vajaa näyttelyvaliosta?, mutta kun tuossa katselin kasvattajan sivuja, niin koskahan on saanut ekan cacibin? Siinähän pitää olla vuosi ekan ja vikan välillä! Ja koira on vappuna täyttänyt kaksi vuotta. Puolassa ei sitten ole mitään käyttötulos vaatimuksia muotovalioon. Että mekin oltais, jos meilläkään ei olis! Mutta kyllähän valio yleensä aina voittaa avoimen luokan uroksen. Se on lähes sääntö! Mutta tulihan meille edes luokkaserti. Ajattelin että Gunnel Holm ei meille eriä anna!!! No kehän jälkeen odoteltiin varmaan puoli tuntia, niitä lippuja ja lappuja. Tässä Haksu ryhmäkehässä;

Sitten koiran kanssa ulkoilua näyttelyalueella. Oltiin pellolla jonne autoja sai parkkeerata, kun paikalliset näytteilleasettajat päästivät pari flättiä ja kultsua vapaana sinne juoksentelemaan! Rinokin olisi osallistunut enemmän kuin mielellään! Siellä pidettiin paljon koiria ihan irtiYllättynyt. Ja olihan siellä muutenkin rennompaa menoa. Sait hakea kaljaa ja kävellä lasin kanssa näyttelypaikalla ja seurailla kehiä. Suomessa et taatusti saa poistua aidatulta alueelta! Näyttely oli minusta ihan kivasti järjestetty. Vessoina tosin toimi bajamajat, jotka oli loppupäivästä osin aika kamalat. Ja oma vessapaperirulla on ehdoton! Kehät oli isoja. Kehien luona oli aikataulut ilmoitustauluihin kiinnitettynä ja kakkapusseja siinä tarjolla samassa. Missään ei tosin koko matkan aikana tarkastettu mitään koirien papereita. Numerolapun sai ilmovahvistusta vastaan. Infoteltassa onnistui valiovahvistukset ja sai ruusukkeet ja kunniakirjat samalla. Heisimatolääkityksen merkkaamisestä ei eläinlääkäri ottanut mitään, kun itse maksoin Suomessa 50€Yllättynyt. Kaikkea uutta oppii...

Paikan päällä oltiin bis-kehän loppuun asti, kun yksi koirakko kävi siellä pyörähtämässä. Silloin tuli jo kaatamalla vettä ja itse olin bussissa. Klo oli n. 18 kun lähdettiin. Siitä sitten taas tunnin ajo hotellille, koiran pissitys ja kuivaa vaatetta päälle. Siinä sitten käytiin viereisessä Maximassa vähän ostoksilla. Siellä olisi ollut kaikki kuohuvat ja viinit -25% alessa! Mutta en viitsinyt ostaa, kun ei tuota menestystä ollut tullut eikä tiedossaOtsan rypistys. Sitten käytiin vielä syömässä ja nukkumaan.