Lokakuulle olisi ollut ainakin kolme näyttelyä jonne olisin halunnut Murun ilmoittaa, mutta kun meillä töissä saa toivoa vaan kaksi vapaata/kuukausi niin oli pakko vähän valita näyttelyitä. Niinpä lokakuulle valikoitui Let's go Tuomarinkartanolla ja Porvoo. Hyvinkäälle en sitten ilmoittanut, mutta kun sain työvuorot niin olisin sinnekin voinut mennä mutta ilmoaika oli jo loppu :(.

Letskarissa oli tänä vuonna oma rotuyhdistys yhtenä järjestäjänä joten kun kerran olin koiran kanssa tulossa niin voin samalla talkoillakin. Johan tänä vuonna on muutamat talkoot tullut talkoiltuakin... Onneksi sääksi luvattiin ihan kivaa pilvipoutaa, joten Muru sai olla autossa takaluukku auki. eli Lauantaiaamuna vähän ennen kahdeksaa olin paikalla ja talkoolaisille oli onneksi lähiparkki joten oli helppo välillä katsoa koiraa ja käydä autolla. Kun löydettiin talkooporukka niin tuli purettua palkintoja, laitettua roskiksia, vietyä kehiin "eväät", lisäksi piti siivoilla tarpeen tullen ja katsoa että teltat on oikeissa paikoissa. Nyt on pakko kehua että yhdestäkään teltasta ei tarvinnut huomauttaa vaan olivat oikeilla paikoilla. Eikä hirveästi kyllä ollut roskien keräämistäkään... Hienoa toimintaa!

Hoffeja oli ilmoitettu 22 kpl ja yksi taisi olla pois. Pentuja oli neljä ja kaikki olivat samasta pentueesta. Kaikki myös saivat kp:n. Tuomarina oli ruotsalainen Maritha Östlund-Holmsten jolla ei ole aikaisemmin tullut oltua. Tuomari kävi koirat tarkkaan läpi ja arvostelut olivat pitkiä, eli ei ollut mikään maailman nopein. Mutta toki sitä mieluusti ottaa kattavan arvostelun kuin kaksi lausetta ja ulos. Kertoi myös välillä miksi sijoitti niin kuin teki. Suurin osa sai erin, yksi eh ja h oli joukossa. Uroksia oli kuusi ja näistä neljä sai erin ja kaksi sa:n. Paras uros ja lopulta vsp kera sertin oli merkkari Kieferhof's Snowy Janosik, toiseksi blondi Tallivahdin Kaiser. Narttuja oli 11 ja kaikki saivat erinomaisen. Kahdeksan sai lisäksi sa:n. Valioluokassa oli meitä kaksi; merkkari Nagy Narania's Amidala ja Muru. Molemmat sai erin ja tuomari juoksutti meitä peräkkäin ja rinnakkain ja taas uusiksi ja kopeloi koiria. Lopulta päätti sijoittaa Murun ensimmäiseksi! Tuomari kertoi että molemmat ovat erinomaisia ja oli tosi vaikea päättää mutta Murulla on parempi rintakehä, eli siellä on jotain "käteen" kun kokeilee. Eli rinnanmitalla voittoon ;) Paras narttu kehässä tosiaan kahdeksan koiraa ja siellä voittajaksi ja lopulta ropiksi kera sertin avoimen voittanut merkkari Hofmarien I'm no angel, Muru hienosti toinen, toinen valio kolmas, neljänneksi avoimen kakkonen merkkari Hayaklause Maritza ja varaserti meni merkkarille veteraaninartulle. Muru teki siis raon merkkaririntamaan :).

Sitten kamat ja koira autoon ja vielä jatkamaan partiointia. Vaikka en läheskään kaikkia tuntenut ennestään niin oli kivaa. Täytyy todeta että oli kyllä varmaan kaikkein rennoimmat talkoot ikinä... Yleensä on tullut jo etukäteen sähköpostiin kuka tekee mitäkin ja mihin aikaan, mutta nyt tehtiin vähän mitä milloinkin... Ruuaksi oli maittava lasagne. Tosin ulkonäkö oli jo kertaalle syödyn näköistä kun oli jo sekoiteltu.... Palkaksi tuli pieni pala Suomea ja kaulanauha. Itse poistuin paikalta tuossa kahden pintaan kun seuraava päivä olisi taas työpäivä.

Mitäpä muuten... No hirvikärpäset on heränneet joten metsään ei tee mieli hirveästi mennä... Aksassa ollaan käyty ja nyt tuntuu että ehkä me jotain jo kahden ja puolen vuoden harrastamisen jälkeen osataankin. Haaveissa olisi jossain vaiheessa kokeilla myös rallytokoa. Aksassa ei ikinä oikeisiin kisoihin varmasti mennä mutta jospa taas möllikisoihin vaikka... Säät on muuttuneet melko kosteiksi ja syksyisen koleiksi. Meille on tulossa ikkunaremppa, eikä ihan halpa sellainen! Autoa en ole vielä saanut vaihdettua, mutta täytyy ottaa lomalla se asiaksi. Kaksi viikkoa ja sitten on kahden viikon kesäloma. Toivottavasti edes paistaisi :). Sitten marraskuussa on lomarahaviikko, samoin tammikuussa. Tulee vähän pätkittyä tätä pimeää syksyä. Ensi viikolla alkaa monimuoto-opiskeluna finanssialan perustutkinto. En ole vielä lukemista aloittanut mutta kai se on motivaatio kerättävä ja tartuttava kirjaan....

Sunnuntaina on vielä Porvoon näyttely. Tässä seuraillut sääennusteita että sataako kaatamalla vai vähän vähemmän. Toivottavasti ei sada sillä vaalean koiran kanssa on siellä aika kamala olla sateella. Lisäksi Porvoossa on parkkipaikat ongelma. Niitä ei siis ole tai sitten joudut jättämään tosi kauas. Lisäksi siellä ei paljon parkkiinohjausta ole. Jos kysyt että minne voit parkkeerata niin kukaan ei tiedä... No onneksi on vaan yksi koira niin voidaan kävellä ja jos ei sada niin ei tarvisi roudata häkkiäkään. Palkinnot siellä on kivat mutta niille ei meillä ole asiaa. Siellä on sen verran kova "paikallisedustus" ;)