Tähän asti on säät suosineet näyttelypäiviänä kohtuullisesti mutta tänään sekin onni kääntyi. Tosin onneksi oli tullut katsottua säätiedotteet että oli sateen ja tuulenpitävästi päällä. Ehkä vähän enemmän olisi voinut vielä pukea päälle :).

Suuntana oli tänään Forssa ja Mustion puistoalue. Paikka on varmasti oikein hieno kauniina kesäpäivinä ja toki nytkin, mutta sade ja kylmyys vähän latisti tunnelmaa. olin "pakottanut" isännänkin mukaan sillä pitkästä aikaa molemmat koiruudet oli ilmoitettu. Tuomarina oli italialainen Giuseppe Alessandra. Italialaiset ja espanjalaiset tuomarit yleensä tykkäävät Rinosta joten lähdettiin testaamaan vaikkei tällä tuomarilla oltu ikinä oltu. Murun kanssa vaan keräillään kokemusta :).

Kevythäkki saatiin puiden katveeseen jossa oli sateensuojaa. Hoffeja oli ilmoitettu 12 kappaletta. Nartut meni vähän ohi, eli en tiedä oliko kaikki? Uroksia oli neljä kappaletta. Yksi nuorten ja yksi avoimessa luokassa sekä kaksi valioissa. Valioissa Rinon kisakumppanina Senita Caballero eli Caro. Tuomari oli tosi nopea arvostelemaan. mentiin ensin kehän ympäri kerran Caron kera, sitten tuomarille piti näyttää hampaat. Näytin edestä ja molemmilta sivuilta. Tuomari totesi joka kerta "Si" kun huulia raotin. Sitten kommentti "excellent tempperament". Tuomari selitti että hän haluaa että hampaat näytettävän koska tämän rotuiset koirat voivat yrittää napata? Saattavat olla hieman "grazy". Jaa mitäpä siihen toteamaan sitten??? Tuomarillehan ei vastaan saa sanoa.

290614%20006-normal.jpg

Sitten edestakaisin liikkeet ja siinäpä sitten sattui! Puolessa välissä tunsin pohkeessa jonkun "napsahtavan" ja ei sitten enää juostu. Loikin siinä menemään ja yksilöarvostelu vielä jotenkin onnistui. Eri ja konkkasin pois kehästä.

290614%20032-normal.jpg

Jonkun oli vietävä Rino kilpailuluokkaan sillä tällä koivella ei enää juostu askeltakaan :(. Onneksi omien Rakkaiden kummitäti Minna oli siinä sopivasti hollilla ja Rino Minnalle. Kiitos ja Anteeksi :). Myös Caro sai erin joten kilpailuluokassa molemmat. Minna teki erinomaista työtä ja tuomari laittoi Rinon voittamaan, Caro toinen ja molemmat saivat sa:n. Kaikki neljä urosta olivat saaneet eri:n ja sa:n joten paras uros kisassa neljä koiraa. Minna jatkoi erinomaista työtä. Rino paras uros, Caro kakkonen, nuorten luokan uros Milahow Marcuc pu3 ja serti ja pu4 Dagdahoff Aengus Fünfte.

290614%20043-normal.jpg

Nartut aloitti junnuluokassa Murun sisko Olka K. Kasvattaja Anne esitti Olkaa;

290614%20052-normal.jpg

290614%20069-normal.jpg

Tuomari tykkäsi nartuissakin raskaammasta linjasta. Olka K jun eh1. Muru oli ilmoitettu nuorten luokkaan. Siellä oli myös Milahow Magic. Blondi narttu joka viisi kuukautta vanhempana oli toki paljon "valmiimpi". Minä en voinut viedä Murua kehään vaikka olisin todella halunnut, joten Minna joutui taas kehään;

290614%20062-normal.jpg

Koska siskokset muistuttavat toisiaan, niin Murullekin napsahti erittäin hyvä. Tuomarin makuun kevyt. Mutta Murulta tuomari uskalti katsoa hampaat. Molempien arvostelut löytyy tuolta sivusta. Murun ilme: "mikset sä tuu mun kaa???"

290614%20077-normal.jpg

Nartuista mielestäni vain kolme sai sa:n? Paras narttu oli veteraani Hoffen-Haus Lupicaia, pn2 avoimen voittaja Laruskan Crystal kera sertin ja kolmonen Milahow Magic kera varasertin?. Rop kehään Murun kasvattaja-Anne otti Rinon ja vaikka kerroin Vsp:n olevan täysin riittävä, niin eikös ne ravanneet Rinon kanssa Rotunsa parhaiksi :).

290614%20080-normal.jpg290614%20093-normal.jpg290614%20092-normal.jpg

Koska koipeni ei sallinut minun kävellä tai varata painoa edes sille, niin päätettiin että emme ryhmään jää. No jos tämä tuomari olisi ottanut ryhmän, niin sitten ehkä olisi lahjottu vielä handleri sinne, mutta ei nyt sitten. Tuomari kovasti kehui Rinon tempperamenttia nimittäin :).

Onneksi oli tuo isäntä mukana. Muuten olisi nimittäin ollut jo autolle pääseminen työn ja tuskan alla. Nyt isäntä haki auton purkupaikalle ja minä konkkasin noin viisi metriä auton kyytiin. Kotimatka menikin jalkaa lepuuttaessa tuulilasilla. Nyt olen yrittänyt ottaa buranaa ja kohta kaivettava taas kylmäpussi pohkeen alle. Soitin päivystykseenkin mutta olivat sitä mieltä että seurattava ja jos on huomenna kipeä niin sitten lääkäriin :(. Toivottavasti ei mitään vakavaa nyt sitten ole....

ISO KIITOS MINNALLE JA ANNELLE! Ihanaa kun kehän laidoilta löytyy apua kun sitä tarvitsee. Itsekin kun on sen verran "hullu" että minua saa aina pyytää esittämään jos apua vaan tarvitsee ja ehdin, niin tulen :).