Alkujaan suunnittelin lähteväni Tallinnaan Balttian voittajanäyttelyyn tänä viikonloppuna. Mutta totesin, ettei toisen koronarokotuksen varoaika ehdi täyttyä, enkä halua jäädä karanteeniin palkattomasti. Joten päädyin ilmoittamaan koirat Kouvolan ja Heinolan näyttelyihin. Kouvolaan lupauduin myös KPKY:n riveihin talkoilemaan. Niinpä perjantai-iltana tuli roudattua roskiksia, koottua pöytiä ja tuoleja kehiin ja laiteltua kehänumeroita. Kennelpiiri on hankkinut hienot teltat, tuolit ja pöydät alueen näyttelyihin. Minusta vaan ei ole oikein mikään teltan kasaamiseen, kun olen tällainen hukkapätkä :D

20210820_184847.jpg

Lauantaina pakkasin koirat ja isännän aamukymmeneltä autoon ja nokka kohti ravirataa. Sinne päästessä alkoikin sitten satamaan. Meillä oli kyllä sadevaatteet ja sateenvarjot, koirilla sadeloimet. Telttakin olisi ollut autossa, mutta kun hoffeja oli ilmoitettu vain kahdeksan, niin ajattelin ettei viitsi sen takia edes pop up telttaa laittaa pystyyn. Tuomarina oli Pirjo Aaltonen. Uroksia oli yksi joka sai sileän erin. Junnunarttuja Rozan lisäksi toinen merkkari. Roza eri1 ja toiselle eh. Avonarttuja oli kolme, joista kaksi sai eh:n ja Steinroller Astrid eri1 ja sa. Vetskuja oli vain Muru, joka sai sileän erin, ollen kuitenkin rotunsa kaunein veteraani. S. Astrid siis rop ja serti. Murulla oli hyvin asettuneet korvat! Mutta nyt näkyi ikä liikeessä ja taka-askelta olisi saanut olla enemmän. Arvostelut löytyy tuolta sivusta.

20210815_094836.jpg

Vietiin koirat autoon ja vaihdoin hevosten pilttuussa kunnon sadekamppeet. Isäntä lähti shoppailemaan ja minä myymään pysäköintilippuja sateeseen. Tuli taas mietettyä, että miksi ne näyttelykirjeet lähetetään? Jos lukee, että parkki maksaa 5 euroa ja suositellaan tasarahaa. Niin tulet sitten ja sanot että käykö kortti kun ei ole käteistä??? Lipunmyynnin loputtua vähän kahvittelua ja kehien loppumisen loppumista. Tuli taas roudattua vähän roskiksia, vietyä telttojen seiniä kuivamaan, koottua pöytiä ja tuoleja yms. Puoli viiden pintaan tilasin kyydin kotiin, kun viimeistä telttaa alettiin purkamaan. Ja muuten lipunmyynnin loputtua paistoi aurinko koko loppupäivän. Kyllä tarkeni kumppareissa, villasukissa ja sadevaatteissa :D

20210822_190522.jpg

Heinolaan otin Saran kenneltytöksi. Taas kun päästiin paikan päälle alkoi tihuttamaan vettä. Koirilla ei tällä kertaa ollut loimia, kun ei pitänyt sataa... Tänään tuomarina oli Satu Ylä-Mononen ja harjoitustuomareina hoffeilla Heinesche Laurent ja Tiina Taulos. Hoffeja oli ilmoitettu yhdeksän kappaletta. Pentuluokassa yksi narttupentu, ollen rotunsa paras pentu. Uroksia oli kaksi ja molemmat avoimessa luokassa. Steinroller Algoth voitti luokan ollen eri1 sa ja paras uros. Junnunarttuja oli vain Roza. Tänään oli tuomarin mielestä aivan liian hoikka ja tuloksena eh1. Avoimen luokan narttuja oli kaksi, joista Steinroller Astrid eri1 ja toinen eh2. Käyttöluokassa yksi musta narttu, joka myös eri1. Veteraaniluokassa oli Muru ja 11-vuotias Mira. Molemmat saivat erin ja todella yllättäen Muru oli ykkönen :O. Murun arvostelu kun alkoi sillä, että tuomari selitti muille, että näillä on sitten välillä tällaiset taittuneet korvat... ja taas todettiin, että on tällainen iän vähän kuivattama pää. Murun päähän on aina ollut tuollainen siro ja kapea, mutta enhän voi sitä ääneen sanoa ;)  Ja Muru ainakin kopeloitiin kahteen kertaan. Hampaat sentään sai kehuja. Molemmat veteraanit saivat myös sa:n. Joten Muru oli myös paras narttu. Sunnuntaina ei siis hoffeille sertejä jaettu ollenkaan. Lauantaina sentään rop-koira otti sen vastaan. Vielä oli jäljellä rop-kehä, jossa siis kaksi blondia. Tässä olin satavarma, että Rölli voittaa, koska Terviksen erkkarissa 2. paras uros kuitenkin ja ihan huippuliikkuja! En tiedä saatiinko veteraanipisteitä vai oliko kehä liian pieni, sillä tuomari julisti Murun voittamaan :o. Rop-ruusuketta antaessaan totesi vielä, että paras liikkuja <3. Itse olin niin huurteessa ja vähän ehkä hämmentynyt, että osasin vaan kiittää. Tuomari otatti vielä kuvan koirista, jonka pyysin myöhemmin itselleni. Nyt pidetään muutaman viikon tauko ja tarkoitus seuraavaksi olla kehässä Tallinassa, sen jälkeen Hyvinkäällä ja Lahden "vappunäyttelyssä". Sitten ehkä onkin taukoa joulukuulle. Vähän riippuen mitä näyttelyitä järjestetään.

Image.jpg

Steinroller Algoth & Oma Rakas Ottilia, tuomari Satu Ylä-Mononen, kuva Tiina Taulos

20210822_143931.jpg

Roza 14kk

20210822_144245.jpg

Muru 8,5 v

20210822_144341.jpg20210822_151459.jpg20210822_151625.jpg

Viikonlopun saalis (en ottanut pokaaleja, vaan kortit). Heinolassa sai parkkilipun ostaessaan ottaa herkkuja tai märkäruokaa ja Rop sai 2 kg:n Craven ruokapussin sponsorilta. Kouvolassa ei edes talkoolaiset saaneet lakua tms.

Aika jännä ilmiö oli tuo maskien käyttö näyttelyissä. Tähän asti kaikissa missä olen ollut, on kehotettu kehässä käyttämään maskia ja mieluusti muutenkin. Heinola oli kyllä täysi poikkeus. Siellä oli ehkä 5%:lla maski edes kehässä :o. Mutta jospa kaikki muut ovat jo sairastaneet koronan? Eihän tuo kaksi rokotustakaan estä saamasta koronaa tai tartuttamasta muita. Toki en itsekään käytä treeneissä maskia, mutta meillä onkin yleensä sama treeniryhmä.

20210822_190556.jpg20210822_190544.jpg20210822_184210.jpg

Heinolassa oli Milomaticin pisteessä pörröpedit tarjouksessa ja ostin tuollaisen XXL kokoisen meidän koirien käyttöön. Vuorotellen testattu ja taitaa olla ihan kiva, mutta vähän lämmin. Muru yritti myös kirputtaa sitä :D

Tänään sain myös palautettua viimeisen kesäopintojen tehtävän! Vähän alkoi olla motivaatio hukassa. Nyt voi pari viikkoa lukea kevyempää kirjallisuutta ja 6.9. alkaa taas opintojen parissa puurtaminen. En hakenut syksyksi rallyryhmäpaikkaa, kun ajattelin että aika ei riitä kaikkeen. Keskitytään noseen ja pekoon silloin, kun työt/opiskelu sen sallii. Ensi vuonna sitten innokkaammin taas rallynkin parissa. En ilmoittautunut edes mestiksiin, kun Muru näyttää kisakehässä suunnilleen keskaria :D. Mutta kyllä me se puuttuva tulos vielä jotenkin tahkotaan joskus ;)

20210815_125903.jpg

Rozalla on asiaa. Hänestä tulee ehkä haukkuva etsintäkoira?