On siis syyskuu ja kaikki otsikossa mainitut voi ja pitää ottaa käyttöön :). Tänään tosin on ulkonakin pitkästä aikaa oikein kiva syyspäivä. Aurinko paistaa ja lämmintäkin on melkein +18C! Ja kaiken lisäksi vapaapäivä... Ensin suunnitelmissa oli vihdoin mennä illalla tokotreeneihin kun ei ole aamulla tarvinnut töihin nousta kukonlaulun aikaan jne. Mutta kun tuossa katsoin ohjelmaa (onneksi katsoin), niin tänään onkin möllitokokisat. Juu ei tarvii mennä tänäänkään... Mutta sitten tuossa aamupäivällä pakkasin Murun, jälkikamppeet ja lihapullarasiat autoon ja suunnattiin Anhavan majan kulmille jäljestelemään. En ole muutamaan vuoteen tuolla käynyt ja vähän oli puustoa ja soraa hävinnyt tänä aikana! Mutta kyllä vielä meille löytyi tarpeeksi metsää jälkien tekoon ja hiekkakuopan pohjaa jossa lenkkeiltiin vähäsen.

Tein kolme jälkeä Murulle. Ei siis tosiaan olla tänä vuonna tehty yhtään jälkeä aikaisemmin. Eka oli lyhyt jälki yhdellä kulmalla ja lyhyellä janalla, toinen pitempi ja kulma ja jana siinäkin ja kolmas pitempi kulmalla ja kaarteella. Janoja ei muistaakseni olla aikaisemmin otettu, mutta ne ei suuri ongelma olleet ja jälki lähti heti nousemaan oikeaan suuntaan. Ensimmäinen jälki meni  vauhdikkaasti kulman oikaisten mutta palkka löytyi ongelmitta :). Toinen jälki lähti hyvin mutta kulmassa  hukuttiin molemmat kai jäljeltä :o. Joka tapauksessa mentiin takaisin alkuun ja toisella kerralla mentiin perille asti! Ja kolmas meni oikein mallikkaasti loppuun asti. Itse en (taaskaan) ollut varma ollaanko jäljellä mutta koska päästiin taas kipolle asti niin varmaan oltiin! Olen onneton jäljen tekijä joka ei tiedä missä edes oma jälki menee jos en merkkaa sitä idiootti varmasti. Mutta onhan sitten haastetta....

Muutama kännykällä napattu kuva;

020914%20011-normal.jpg020914%20012-normal.jpg

Tässä tämä meno näyttää hirveen mallikkaalta mutta oikeasti niin ajaa aika ylhäällä jälkeä. Mutta onneksi tässä lajissa ei anneta tyylipisteitä :). Rinollakin on tyylinä ajaa jäljen sivussa ja poiketa jäljelle vaan hakemaan kepit! Murulla ei näissä ollut keppejä mutta nyt täytyy ottaa kepit mukaan lenkillä ja alkaa treenata niiden ilmaisuja. Ja jäljillä jotenkin vahvistaa tuota kulmatyöskentelyä. Jos jossain jälki hukkuu, niin se on kulma. Vinkkejä saa laittaa :)

Ja mitäs muuta... Ei oikein muuta ihmeellistä. Työt vie aikaa eikä sitä lottovoittoa ole (vielä) tullut. Tällä viikolla olisi yhä vaan hirveesti miljoonia jaossa että pakko kai taas yrittää!

Käytiin Kouvolan näyttelyssäkin tuossa reilu viikko sitten. Itse olin jo aamuseiskalta paikan päällä, sillä olin lupautunut talkoilemaan lipun myynnissä. Tarkoitus oli että olisin klo 11 päässyt sieltä pois katsomaan mm. tsekinpaimenkoirat, mutta ihan ei tänä vuonna nuo järjestelyt pelanneet. Pääsin sitten vasta puoli kaksitoista pois kun oma kehäkin oli alkamassa klo 12. Juha toi Murun paikan päälle. Meidän kehä tosin olikin sitten puoli tuntia myöhässä mutta Muru osaa ottaa lunkisti asian;

230814%20028-normal.jpg

Tuomarina oli Anita Al-Bachy. Ikinä en ole käynyt kyseisellä tuomarilla, mutta kannatettiin nyt omaa näyttelyä. Uroksia oli kaksi. Nuorten luokassa Uskihoff's Dumpledor (meniköhän nimi oikein) oli eri1 sa pu1 serti ja rop. Avoimen luokan uros sileä eri. Junnunartuissa Maru (Skywatch's Piece of My Heart) eri1 sa pn1 serti ja vsp. Nuoria narttuja oli kaksi. Hofmacher Paloma eh2 ja Muru er11 ei (taaskaan) sa:ta. Ja Marun emä oli val eri1 sa pn2. Mutta ollaan tyytyväisiä kun arvostelukin oli hyvä (löytyy taas tuolta sivusta).

230814%20186-normal.jpg

Murun piti taas vähän roikkua hihassa yms. Itse pitäisi oppia juoksemaan rauhallisemmin nartun kanssa. Rinon kanssa kun saa tosissaan laittaa tossua toisen eteen.

230814%20153-normal.jpg

230814%20199-normal.jpg230814%20228-normal.jpg

Kehän jälkeen kävin vielä vajaan tunnin lipun myynnissä, sitten syömässä ja Murun kanssa shoppailua ennen kotiin lähtöä. Mutta kyllä huomaa että järjestäjissä on eroja. Kouvolan näyttelyssä on joka toinen vuosi toiset ja joka toinen vuosi toiset järjestäjät. Viime vuonna me talkoolaisetkin saatiin ruuan kanssa viinilasin, sen lisäksi talkoolaiset sai tassupyyhkeet, sponsorin lahjoittamat muutaman kilon ruokasäkit ja hillopurkit (jotka myös tuomarilahjoina). Tänä vuonna saatiin t-paidat :). Että kyllä ensi vuonna taas ilmoittaudun innosta kiljuen talkoilemaan. Joka toinen vuosi olen päässyt töihin myös bis-kehään palkintoja roudaamaan mikä on kivaa hommaa minusta. Pääsee aitiopaikalle seuraamaan isoa kehää, kun muulloin ei sitä viitsi jäädä seuraamaan.

P.S. Jotta tämä ei ole ihan blondi päivitys, laitetaan Rinosta pari kuvaa. Vuosikirjaa 2013 tehdään kai sähköiseen muotoon ja Rinokin on silloin saanut tittelit Liettuan ja Viron muotovalio.

Lt%26EeChMonzahovaEcho%20022-normal.jpgLt%26EeChMonzahovaEcho%20098-normal.jpg