Loman jälkeen maanantaina itsellä oli vielä vapaa. Isäntä herätti huuteli aamulla töihin lähtiessään että Rino tiputtelee verta. No eipä siinä sitten auttanut kuin nousta kasin pintaan jotta pääsee soittamaan eläinlääkärille. Soitin tuohon Kuusalla olevaan kaupungin eläinlääkäriasemalle kun siellä käytiin viimeksikin saman asian tiimoilta. Rinohan vajaa vuosi sitten teki samaa. Saatiin aika vähän jälkeen puolen päivän ja ohjeen ottaa pissanäyte. Rinohan oli aamulla syönyt joten kuulemma verinäytteitä turha ottaa. Nina oli kotosalla ja halusi lähtä mukaan. Minun auto on vähän korkeampi joten ensimmäinen ongelma oli kyytiin saaminen koska Rinolla alkaa erityisesti takapää olla heikko. No ratkaisin sen sillä että kun tulin aamun kauppareissulta niin peruutin auton meidän rappusille niin lähelle kuin vetokoukku antoi. Siitä sitten Rino sai etupään autoon ja takapäästä vähän piti nostaa.

Ellillä oli jo koronan takia ohjeistus ovessa että vain yksi ihminen/eläin mutta mentiin nyt molemmat kun meillä kädet täynnä. Minulla koira ja Ninalla pissanäytepurkki. Onneksi on uroskoira niin pissanäyte otettiin niin että löylykauhan päälle pitkä muovipussi ja kauha alle kun nosti koipea. Siitä sitten kaadoin puhtaaseen pakasterasiaan. Se sitten tyrkättiin hoitajalle ilmoittautuessa. Rino iski kuonon lattiaan sillä hetkellä kun sisään päästiin. Vähän jouduin keskustelemaan sen menemisestä vaa'alle kun ei olisi millään malttanut. Painoa on 37kg. Eli laihtunut on :( Toki on kuivunut vanhemmiten eli ei ole enää lihasta kun lenkkeilee vaan tuota omaa tonttia lähinnä.

Meille sattui tosi mukava lääkäri. Yritti kuunnolla sydäntä mutta ei oikein saanut mitään selvää kun Rinolla oli "meno päällä" ja hengitti melko raskaasti (narttujen hajut, jännitti?). Sitten tutkittiin eturauhanen mutta sekään ei tuntunut suurentuneen. Tosin on niin iso koira että ei välttämättä ylety sinne asti sisäisesti. Sitten Rinon ehdoton inhokki juttu tällä reissulla eli ultra. Onneksi oli hoitaja ja Nina apuna että saatiin Rino pidettyä selällään pöydällä. Ultrassa ei onneksi näkynyt mitään ylimääräistä eikä eturauhanen suurentuneen siinäkään. Lisäksi eläinlääkäri otti vielä pissanäytteen suoraan rakosta neulalla. Ekassa näytteessä ei muuta ollut kuin verta, eli muuten ok.

Rino pääsi autoon odottelemaan. Nyt olin ajanut auton niin että katukivetyksestä saatiin vähän korkeutta ja nostin etupään ja Nina piti sitä siellä kunnes sain nostettua takapäänkin sinne. Yksin olisikin ollut vähän hankalaa saada! Rino sai eläinlääkäriltä mukaan nestemäisen tulehduskipulääkkeen ja uusittiin samalla sydänlääkkeet kun yhdestä oli jo resepti loppu. Seuraavana päivänä vielä ell soitti minulle töihin että pissanäytteessä ei ollut pöpöjä. Jos alkaa olemaan tuota useammin niin suositteli sitä kapselia. Toivotaan että nyt taas menisi tämän osalta vuoden (tuskin niin paljon elinpäiviä kuitenkaan jäljellä). Lääkekuuri kesti viikon ja nyt ollut ok mutta nythän meillä sitten on juuri Murulla alkamassa tärppipäivät. Toivotaan että kestää senkin!

No sitten tämä korona. Nyt jos joskus myöhemmin tätä muistelee niin alkuvuodesta alkoi tihkumaan Kiinasta uutisia että Wuhanista on lähtenyt liikkeelle virus joka on hyvin tarttuva ja aiheuttaa hengitystieinfektion johon voi myös kuolla. Sieltä se on nyt levinnyt jo koko maailmaan ja tappanut satojatuhansia. Myös Suomeen tämä on rantautunut ja sen takia hallitus on sulkenut ensin lukiot, korkeakoulut, yliopistot ja ammatilliset oppilaitokset. Sen jälkeen peruskoulut yli kolmasluokkalaisilta. Ne jotka eivät ole koulussa niin opiskelevat etänä. Alkuun pääsiäiseen saakka mutta jatkunee ainakin huhtikuun, ellei sitten koko loppu lukukauden. Niinpä meilläkin on kaksi "etäopiskelijaa". Toinen tekee läksyt keittiössä ja toinen yläkerrassa ettei tule sanomista keskenään :D. Tiedättehän siskokset...

Aika hyvin ovat kouluhommat hoitaneet. Ongelmia aiheuttaa Pedanet joka välillä kaatuu/hidastelee/ei palauta tehtäviä. Sekä se että yläluokkalaisella eikä lukiolaisella ole ainakaan tähän asti ole ollut varsinaista etäopetusta. Lukiolaisellakin alkaa uusi jakso jossa kaksi eri matikan kurssia. Vähän vaikeaa niitä asioita on itsekseen opiskella, eli voisi olla tällaiset tunnit vaikka kokouspuheluina tms.

Suomen rajat on suljettu, samoin Uusimaa on suljettu. Eli ei mitään asiaa muuta kuin töihin tai joku muu pakottava asia jonka takia sinne mennään tai sieltä tullaan muualle. Tämä koska suurin osa sairastuneista on juuri Uudellamaalla. Myös Suomessa on ensimmäiset kuolonuhrit. Ravintolat suljetaan ja aika moni yritys on sulkenut väliaikaisesti ja lomautuksia on meidänkin työnantaja jakanut. Onneksi kuitenkin edes kaupat saavat olla auki ja kuulutaan kaupan alalla "kriittisiin työntekijöihin" eli kerrankin nämä pienipalkkaiset naisvaltaiset alat ovat arvossaan (hoitajat, kaupan työntekijät, siistijät yms.). Meilläkin tuo korona on tuonut paljon lisää työtä. Siivotaan, desinfioidaan, enemmän saikkuja, riskiryhmille omat aukiolot, pleksejä kassoille, jonotustarrat, lisää ohjeistuksia niin työntekijöille kuin asiakkaille. Lisäksi koska oli yt:t niin meille tulee työntekijöitä muista yksiköistä joita pikaperehdytetään kaupan alan töihin. Ja näille on oikeasti tarvetta koska kyllähän noita poissaoloja tulee nyt helpommin vaikkei nyt vielä koronaa olekaan. Riskiryhmissä ovat kaikki yli 70-vuotiaat, syöpäsairaat, astmasta tai keuhkosairauksista kärsivät, diabeetikot yms. Ja riskiryhmäläiset pitäisivät pysyä mahdollisimman paljon kotosalla eristyksissä. Myös kaikki yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty, samoin leffateatterit ja kirjastot ovat suljettuna. Niinpä sitten tietysti myös kaikki treenit, harrastukset, koiranäyttelyt ja kisat ovat tauolla. Onneksi en ollut ilmoittautunut kuin kehätoimitsijaksi! Nyt en ilmoittaudu mihinkään ennen kuin on varmaa että saavat järjestää. Niinpä meidän koularin metsästyskin siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

Saa nähdä miten käy Saran rippileirin kesäkuun alussa. Nyt kaikki konfirmaatiot on siirretty syksyyn. Juurikin kun olen toivonut osan kesälomasta sen takia kesäkuulle. Myös talviloma menee nyt vähän haaskoille kun kaikki näyttelyt peruttiin :(. Lisäksi monessa paikassa on kesätyörekryt laitettu jäihin. Oli toivetta että meidän likat olisi päässeet johonkin edes osaksi aikaa kesätöihin ansaitsemaan itselleen vähän omaa rahaa. Mutta pidetään vielä peukkuja että päästään kesään mennessä edes jonkinlaiseen normiarkeen ja kesätyötkin olisi mahdollisia. Eihän tuo ole ohitse mennyt siihen mennessä mutta että olisi edes pahin ohitse.

Perjantaina postissa tuli opetuslupa eli saisin alkaa opettamaan Ninaa ajoopetuksessa. MUTTA puuttuu tuo auto vielä. Hakusessa olisi sellainen bensakäyttöinen, manuaalivaihteinen, ajettu alle 300000km, vm 2000 tai uudempi ja tieliikennekelpoinen kulkuneuvo jolla vielä "elämää" 3-5 vuotta. Ja budjetti 0-1000€. Isäntä vaan on vähän hidas lämpiämään noihin eikä muutenkaan haluaisi liikkua mihinkään kun pelkää koronatartuntaa. Itse taas en kyllä haluaisi kotiin hautautua jos ei ole ihan pakko. Voi olla että kohta haen vaan jonkun katsastetun raadon tuohon jolla aletaan vaan ajamaan. Samalla raadolla olisi sitten tarkoitus opettaa myös Sara puolentoista vuoden päästä. Nyt Saralle pitäisi hankkia mopokortti kunhan ensin jaksaa työntää skootteria ja opiskelee liikennemerkit ja liikennesäännöt. Näin ne vuodet vierii.... Mutta kohta meillä on sitten omasta takaa kuski!

IMG_20200327_173243_007.jpg

Mitäs muuta vielä. No pari työhakemusta on tullut naputeltua ja viime hetkillä vielä yhteishakuunkin. Ja tarkoitus vain päivittää ehkä oma tutkinto ajan tasalle. Toivotaan että jos pääsen niin noista vanhoista saa paaaaljon hyvitystä!

Siinäpä kai tärkeimmät. Laitellaan vielä kuvia tulemaan....

Kotipihan ja aidanvierustan eläinsatoa:

DSC_0081.jpgDSC_0064%20%281%29.jpgDSC_0008%20%281%29.jpgDSC_0034%20%281%29.jpgDSC_0043%20%281%29.jpg

Koirat rentoutuu korvia myöten:

20200303_193810.jpg20200320_211345.jpg

Käytiin reippailemassa sunnuntaina Hiidenvuorella (kuvat Nina). Rino jäi tältä reissulta kotiin:

20200329_132155.jpgDSC_0113.jpgDSC_0204.jpgDSC_0120.jpgDSC_0203.jpgDSC_0201.jpgDSC_0193.jpgDSC_0122.jpgDSC_0127.jpgDSC_0143.jpg

DSC_0094.jpgDSC_0237.jpgDSC_0241.jpg

Viimeiseksi oma vastaus nallehaasteeseen. Eli kun ei voi nähdä kavereita eikä ole tekemistä niin pokemonjahdin tapaan voi bongailla ulkosalla nalleja ikkunoista. Me vaan kun ei asuta tien varressa niin vein postilaatikon luo nallen keinumaan (en viitsinyt hirttää tolppaan ettei kukaan pahoita mieltään).

IMG_20200330_123835_982.jpg