Harvoin on näin epäonnistuneita viikkoja kuin tämä viikko on ollut! Viime viikonloppu oli vapaa ja se meni lauantain Ninan nimppareihin leipoen ja sunnuntai sitten niitä viettäen.

20161023_133659.jpg

Olin loppuviikosta vienyt pari talvirengasta Apsille vanteiden vaihtoon kun isäntä kesärenkaita vaihtaessaan keväällä oli käyttänyt väkivaltaa ja saanut vanteet kieroiksi. Onneksi oli kotona vanhat talvirenkaat joissa ylimääräiset vanteet... Toivoin saavani renkaat jo perjantaina ja kävin niitä kysymässä silloin. No eivät olleet valmiit ja kaiken huipuksi kun siinä pihassa siirsin autoa niin oman autoni taakse (katveeseen) oli parkkeerannut Volvo johon sitten puskuri tökkäsi sen verran että siitä hajosi lisävalo! Johan tässä on 25 v ajeltukin ilman että on tullut törttöiltyä.  No onneksi meni vaan lisävalo eikä puskuri. Olisi ollut aika hintava. Laskua tässä odotellessa mutta näyttää että on halvempi kuin vakuutuksen omavastuu. Mutta arvaatte että vähän vitutti suorastaan ja ketuttaa vieläkin :(

Tiistaiksi oli sitten luvassa räntää/lunta ja kun aamulla hipsin alakertaan niin ulkona satelikin kunnon kokoisia rättejä ja minulla autossa alla huonot kesärenkaat. Ensi keväänä joutuu ostamaan uudet kesärenkaat jos ei autoa vaihda. No hiffasin että onhan tuolla varastossa niistä vanhoista talvirenkaista kaksi jäljellä. Eli jospa laittaisi ne paremmat kaksi eteen ja huonommat taakse siksi aikaa kunnes vihdoin saan ne renkaat. Isäntä tietty töissä mutta kyllähän autonasentajan tyttärenä osaan renkaat vaihtaa. Ei kun tunkki ja rengasavain esiin ja töihin. Vuosiin en olekaan renkaita vaihtanut mutta yllättävän hyvin se onnistui! Töihin mennessä sitten vielä huoltoaseman kautta jotta onko niissä ilmaakin. Toiseen takarenkaaseen en saanut ilmaa mutta onneksi isäntä illalla sai.

Tänään meillä oli Murun kanssa sitten tiedossa Lahden Kv näyttely. Olin suunnitellut että lähdetään hyvissä ajoin jotta saadaan auto johonkin kohtuu lähelle. Sitten ehtisi käydä ulkoilemassa ja shoppailemassa ennen kehää. Kehän jälkeen olisi sitten hoffiyhdistyksen vuosikokous jossa esillä muotovalioehdotus. No ensinnäkin heräsin kyllä jo ennen herätyskelloa ja kuuntelin että taas sataa kaatamalla vettä. Jo torstaista lähtien satanut vettä lähes tauotta. Ei hirveästi innostanut. Sitten alakerrassa totesin että puhelimeni on täysin totaalisesti kuollut!!! Ei mitään eloa vaikka vaihtoi latauspiuhaa, laturia tai otti akkua irti. No ei kun etsimään jotain vanhaa puhelinta koska jos lähet ilman puhelinta niin taatusti jäät vähintään tielle tms. yllättävää. Löytyi Ninan vanha puhelin jossa tietty akku lopussa mutta sain sen henkiin joten kuten. Ei sitten lopulta tullut lähdettyä niin aikaisin kuin olin ajatellut. Sitten kun päästiin perille ja autonkin inhimillisen matkan päähän, totesin että taas se takarengas näyttää vajaalta... No vesisateessa ensin koira ja kamat halliin. Sitten isännälle laittamaan viestiä että googlaa lähin huoltoasema mulle tai tuo pumppu (oli tulossa myöhemmin Lahteen muille asioille).

Hoffeilla oli kehä c-hallissa ja voinen sanoa että siellä on liukkaat lattiat!!! Joillain ruduilla oli kokomatto kehässä mutta hoffeilla vain reunoilla ja keskellä. Lisäksi matto olisi saanut olla enempi keskellä jotta olisi helpompi juosta. Siellä liukasteli varsinkin kulmissa niin koirat kuin handlerit. Tuomarina hoffeilla oli ihan uusi tuttavuus Italiasta, Pietro Paolo Condo. Tykkäsi selväsi massiivisemmista ja tilavista koirista ja vahvasta selkälinjasta. Rotunsa paras koira tuli Ruotsista Hamostis Geirur Av Bargelmir ja Vsp avoimen luokan voittaja Steinroller Ylle-Troll. Vähän tuntui että tuomari tykkäsi enemmän merkkareista kuin muista kyllä... Valionarttuja oli kolme. Voittajaksi Hayaklause Ingrid, Muru kakkonen ja Skywatch's Piece of my heart kolmas. Vain voittaja näistä sai sa:n. Arvostelu löytyy tuolta sivusta.

DSC_0025.jpgDSC_0030.jpg

Sitten kamat reippaasti kasaan ja koira autoon ja etsimään kokouspaikkaa. Aikaisemmin en olekaan ollut hoffiyhdistyksen kokouksissa ja nyt taisikin olla harvinaisen suuri osanotto ;). Muotovalio sääntö pidettiin ennallaan koska oli hieman sekava tuo ehdotus. Itsekin kyllä kommentoin että onhan se hassua kun helpommin saat koirasta kansainvälisen muotovalion kuin Suomen muotovalion! Itsellä ei ole oma lehmä ojassa koska Murulla on ihan riittävästi noita valionarvoja ja koko ajan yritän ottaa itseäni niskasta kiinni että ehtisi motivoitua ja etsiä aikaa edes BH-kokeen suorittamiseen! Kokouksen jälkeen sitten autolle ja isäntä olikin reippaana käynyt pumppaamassa takarenkaat mutta suuntasin varmuuden vuoksi vielä huoltoasemalle testaamaan. Kotiin päästiin kunnialla tihkusateessa ja auton tyhjennyksen jälkeen vaihdoin nyt ne "oikeat" takarenkaat jossa toivottavasti pysyy ilmakin. Vihdoin ne keskiviikkona nääs sain mutta en sateessa ole viitsinyt niitä vaihtaa.

Murulle olen noita juoksuja odotellut mutta näyttää että menee marraskuun puolelle :( Olisi saanut aloittaa jo juoksut niin ei sitten ne kesän juoksut menisi niin myöhään... Voi olla että meillä on ensi kesänä rippijuhlat ja koiran astutus samaan aikaan ;)

Toivotaan että nuo vesisateet jo loppuisi ja vähän kuivuisi nuo säät. Paljon kivempaa kuivilla ilmoilla ulkoilla kuin tuolla sateessa ja ravassa!

P.S. Viime viikonloppuna oltiin metsässä Murun kera kun alkoi kuulua kalinaa ja puhetta. Jossain meidän lähellä oli ilmeisesti hirviseuran ajomiehet liikkeellä! Siinä ruskeassa ulkoiluasussa alkoi tulla vähän epämukava olo että jos vaikka hirveksi luulevat... muistakaa päiväsaikaankin siis huomioliivit itselle ja koiralla....