Vihdoin viimein eilen pääsin Rinon kanssa tokotreeneihin. Ensinhän meillä oli tammikuussa se täiepisodi. siinä jäi pari-kolme kertaa käymättä. Sitten oli kaameat pakkaset, jolloin ei edes ollut treenejä (lämmittämätön halli) ja sitten parit lumipyryt. Eilen olikin sitten vihdoin tosi kaunis sää. Töiden jälkeen kävin Rinon kanssa potkukelkkalenkillä, sitten Oton kanssa kävelylenkillä ja illalla vielä niissä treeneissä. Kyllä oli ihanaa päästä saunaan sitten illalla! Meillä on isäntä onnistunut saamaan kunnon flunssan joten koirien lenkitys on minun heiniäni. Toivottavasti sitten toimii toisinkin päin.... Minulla olisi talviloma ensi viikolla ja nuorimmainen jo yskii lupaavasti. Eli talviloma menne kotona varmaankin joko hoitaen kipeitä lapsia tai ollen itse kipeä. Näin toimii tunnollinen työntekijä. Onneksi ei ole tullut tehtyä mitään suunnitelmia loman ajaksi.

No niistä tokotreeneistä sitten. Halliin on asennettu sitten viime kauden hiekkatekonurmi. Ja se on tietysti oikein ihanan hajustettu, varsinkin kun meitä ennen on alokasryhmä. Eli sain sitten kiskoa sitä kuonoa sieltä nurmesta ylös enemmän kuin monta kertaa. Ohjaaja sitten huomauttikin liiallisesta hihnan käytöstä meidän ryhmälle yleisesti. Mutta minkäs teet kun toinen on ihan korvaton, kun saa sen kuonon sinne mattoon. Ja vanhana PK-harrastajana on tottunut tuohon korjaavaan hihnan nyppäisyyn. Tokossa taas hihna tuntuu olevan välttämätön paha.... Alussa meillä oli 1,5 min. paikalla makuu. Se meni loistavasti ilman välipalkkoja (taisi olla meidän päivän paras liike). Sitten meillä oli "käärme"seuraamista. Eli jonossa seurasimme ohjaajaa. Se oli kyllä meidän heikoin suoritus. Rinolle on kamalan vaikeaa mennä toisen koirakon perässä. Varsinkin kun edellä meni vielä narttu. Tuota kun voisi siviilissäkin treenailla, mutta puuttuu harjoitusvastus!!! Luoksepäästävyys meni ihan ok. Rino kun tuppaa RAKASTAMAAN koulutusohjaajia, mutta tällä kertaa jo istui sijoillaan kunnes ohjaaja lähti. Rino olisi lähtenyt mukaan. Sitten oli seuraamisen lähtöjä, käännöksiä ja liikkeestä istumista. Ensimmäinen liikkeestä istuminen meni paikalle asetettujen tötsien haisteluksi (tätäkin pitää treenata). Mutta toisella kerralla meni jo ihan mallikkaasti. Seisominenkin onnistui ja loppuun vielä koiran läpikäymistä ja lyhyt paikallaan makuu. Olin ihan tyytyväinen Rinoon, vaikka tuppasikin liimaantumaan mattoon. Lisäksi sitä selvästi rasittaa räksyttävät koirat. Itse se tyytyy pihisemään... Toivottavasti ensi viikolla en ole kipeä vaan päästään nyt aloittamaan taas kunnon treenaaminen. Katselin vähän sillä silmällä BH-koettakin loppukesäksi. Katsotaan nyt sitten uskalletaanko mennä. Samoin joku möllitoko olisi kiva käydä kokeilemassa, kunhan saadaan tuo hyppy vielä varmemmaksi.

Lisäksi katselin Palveluskoirat lehdestä meille luonnetestiä. Toivottavasti päästään oman seuran testiin kesäkuussa ja saataisiin se edes läpi. Vaikka luonteessa ei ole minusta mitään vikaa, niin luonnetestissä painotetaan niin erilaisia asioita. Kuten juuri se taistelutahto/leikkiminen. RInon sisaruksilla on ollut melko vaihtelevia tuloksia, joten mielenkiinnolla odotetaan. Myös tuo MH-luonnekuvaus kiinnostaisi, mutta niihin taitaa olla aika vaikea päästä!

Viime viikonloppuna vietettiin nuorimmaisen 7-vuotissynttäreitä. Sankarin suurin hitti on tällä hetkellä Angry Birds. Ja Sara halusi tietysti Angry Birds kakun. Linnun piti olla musta "pommi" ja kakussa ei saanut olla hilloa vaan suklaata. Joten äiti sitten väänsi elämänsä ensimmäisen marsipaanipäällysteisen kakun. Ei siitä kaunis tullut, mutta muistuttaa kuitenkin esikuvaansa. Sisusta oli gluteeniton suklaakakku suklaatäytteellä.

Tässä vielä sankari esittelee talon kaikki "linnut".

Lomalla täytyy yrittää taas kuvailla enempi koiria jos säät sallii.