Sunnuntain ja maanantain olin pyytänyt vapaaksi jotta pääsen Imatralle Murun kanssa koiranäytelmiin kun vielä karvaa riittää. Oikeasti ei saisi pääsiäispyhille pyyttää vapaata mutta olin ollut niin aikaisin liikkeellä että sitä ei ollut ehditty sulkea ;). No vasta ilmoittautumisen tehtyäni rupesin katsomaan facen tuomaripulinoista että minkäslaisia tuomareita siellä sitten meillä onkaan? Kummallakaan ei olla taidettu koskaan käydä? Jos olisin lukenut niin en tiedä olisinko edes ilmoittanut, ainakaan maanantaille mutta siinä vaiheessa oli jo ilmot laitettu.

Aikataulujen tullessa reilu viikko sitten, yllärinä oli hoffien vähäinen määrä. Sunnuntaina viimeinen rotu kehässä ja 8 kpl ja sunnuntaina ensimmäinen rotu kehässä ja 10 kpl. Ja siis sunnuntaina oli kaikkien rotujen näyttely ja maanantaina kansainvälinen näyttely.No eipä siinä sitten mitään. Ainut että maanantaille oli luvattu kaameaa lumisadetta ja huonoa ajokeliä. Sitä toivoi viimeiseen asti että ennuste muuttuisi....

Sunnuntaina oli oikein kiva aurinkoinen sää. Startattiin Murun kanssa kymmenen pintaan kotoa ja varasin ajomatkaan parisen tuntia minkä reittihaku näytti. Matkassa taisi mennä n. 1h 40min. ja oltiin siis hyvissä ajoin perillä. Auto tietysti viimeiseen kulmaan, mutta onneksi tuo extrakevythäkki on kohtuullinen kantaa kun sen saa olallekin. Laskeskelin että meidän kehä alkaisi ehkä n. klo 13.20. Hallin etuosa oli sen verran täynnä että ei niille häkkialueille ollut asiaa joten vietiin toiseen päähän ja siellä oli ruhtinaallisesti tilaa ja neljä täysin tyhjää kehääkin. Hoffien kehä ei ollut kovin iso ja hoffeja olisi ollut enemmän niin ei olisi ollut mitään mahdollisuutta saada liikettä. No nyt oli max 2 hoffia samassa luokassa. Tuomarina hoffeilla oli Jurate Butkiene Liettuasta. Lisäksi oli harjoitusarvostelija jota tosin ei missään lukenut mutta oli Marjo Nygård. Ja kehä oli todellakin myöhässä. Hoffit taisi alkaa joskus puoli kolmen pintaan? Oltiin kaikki jo vähän väsähtäneitä. Tulipa kerrankin lätistyä melkein kaikkien hoffin omistajien kanssa ja muidenkin tuttujen joita paikalta löytyi. Hoffipentuja oli ilmoitettu yksi ja tästä tulikin rotunsa paras pentu. Uroksia oli ilmoitettu vain yksi ja Elmo sai erittäin hyvän. Loput olikin sitten narttuja. Junnuluokan narttuja oli kaksi. Musta Tallivahdin Minaya sai erin ja merkkari Chefka's Look at me Eh:n. Nuorten luokassa yksinään hyvin vaalea Illinsaaren Oona sai erin ja sa:n. Avoimessa blondi Minttumantan Isabella erittäin hyvä. Murun kanssa sitten edustamaan valioluokkaa. Ensin tuomari pyysi harjoitusarvostelijaa katsomaan etuosaa. En sitten kaikkea kuullut mitä selitti harjoitusarvostelijalle enkä mitään arvostelusta. Harjoitusarvostelija vaan tuomarille jossain vaiheessa sanoi "very nice construction". Jännitin pitkästä aikaa niin että melkein tärisin. Muru onneksi käyttäytyi pitkästä aikaa oikeinkin mallikkaasti. Piti sisäisesti hyräillä meidän tunnarilaulua että jännitys vähän hellitti. Mutta saatiin eri ja sa :). Vielä merkkari vetskunarttu Soffahoffin Mistral joka sitten sai myös erin ja sa:n ja oli samalla rop-veteraani. Paras narttu kehässä siis kolme narttua. Kaksi blondia ja merkkari. Juostiin sitten ympäri ja tuomari kätteli meidän molemmin puolin olleet koirakot ja sitten viimeisenä meidät. Olin vähän pihalla että monesko me sitten oltiin??? Mutta olimme ykkösiä :o. Veteraani kakkonen ja muorten luokan koira kolmas saaden toisen sertinsä. Ja niinpä sitten meille tuli rop ruusuke! Aika hienoa.

20180414_122708.jpgIMG_20180414_122852_183.jpg

Koska oltiin jo niin lopussa niin tottakai päätin jäädä ryhmään. Kävin käyttämässä Murun ulkona ja siirtämässä auton lähemmäs. Ulos ei kuulu kuulutuksia ja kun odotin nosto-ovien nousemista (on siis kuplahalli jonne kuljetaan käytävän kautta jonka molemmissä päissä ovet ja vain toinen kerrallaan voi olla auki että paine pysyy hallissa) kun kuulin että jotain kuulutetaan. Mentiin meidän leiriin ja vaihdoin vaatteet. Sitten siellä alettiin valitsemaan junnuhandleria. Siinä kohtaa tajusin että siellä on jo kakkosryhmä koottuna. No ei kun juostiin sinne ja oltiin tietty jo missattu esiarvostelu. Mutta hypättiin lennosta sinne väliin ja käytiin juoksemassa se lenkkimme "valokeilassa". Sitten kamat kasaan ja kohti auringonlaskua. Siis kotia kohden :). Kotona vielä käytiin lenkillä Murun kanssa ja sitten se olikin ruuan jälkeen melko sippi.

IMG_20180401_200302_462.jpg

Maanantaiksi yhä lupailtiin lumituiskua ja tuulta sekä vaarallista ajokeliä. No eihän se koiraihmistä haittaa... Kello herättämään klo 5.20. Klo 6.20 alkoi lumisade ja 6.30 otin suunnaksi taas Imatran. Kehä alkaisi klo 10 joten ajattelin että taatusti oltaisiin siinä yhdeksän pintaan perillä vaikka jouduttaisiin ajetelmaan hitaastikin. Kyllähän siellä sai molemmin käsin pitää ratista kiinni kun se välillä tarttui autoon (varsinkin tuollaiseen vähän korkeampaan). Ja vähän piti katsella missä kohtaa lähtee ohittamaan, että onko kuinka paljon lunta viereisellä kaistalla. Aamusta oli vielä pikkupakkasta joten lumi pöllysikin. Aika yksin sai ajella. Vasta Lappeenrannan kohdilla muutama auto tuli. Lumimyräkästä huolimatta oltiin 8.10 perillä. Käytiin vähän ensin kävelemässä ja sitten roudattiin kamat sisään. Muistin ensin ihan väärin meidän kehänkin joten roudasin sitten häkkiä siellä vähän edestakaisin. Tosin siellä ensimmäisessä paikassa olisi ollut varmaan lämpöisempi. Meidän kehä kun oli lähimpänä ovea... Piti olla toppatakki koko päivän päällä kehässä käymistä lukuunottamatta.... No kun oli aikaa niin kävin Murulle ostamassa jotain kivaa. Yleensä jos saadaan ruusuke niin ostan jotain. Sunnuntaina ei tullut ostettua kun oli niin myöhään kehä. Mutta olisi silloin pitänyt ostaa koska maanantaina ei olltu ulkona olleita myyjiä (kiitos varmaan sään). No nyt kun klo tuli kymmenen niin ei tarvinnut odottaa kehän alkua. Tuomarina oli ruotsalainen Jimmy Andersson ja taas oli harjoitusarvostelija jota ei missään lukenut mutta Jussi Liimatainen jos en väärin kuullut. Pentuja oli kolme. Ensin blondi uros joka sai sileän ykkösen. Sitten kaksi narttupentua, merkkari ja blondi. Blondi voitti saaden myös kp:n ja ollen rotunsa paras pentu. Kaikki pennut olivat sisaruksia Skywatch's S-pentueesta. Voittaja S. Sunny Sky. Uroksia oli jälleen ilmoitettu vain yksi (eri kuin ed. pvänä), mutta oli poissa. Junnunarttuja vain yksi, eli Chefka's Look at me saaden eh:n, nuorten luokassa sama narttu kuin ed. pvänä saaden nyt eh:n. Avoimessa oli eilinen blondi ja merkkari Skywatch's Nightwish. Molemmat saivat eh:n, merkkarin voittaen luokan. Sitten taas Murun vuoro. Molemmat tuomarit kävivät koiran läpi. Taaskaan en kuullut mitään arvostelusta mutta saatiin eri ja sa! Veteraani oli sama kuin eilenkin mutta nyt tuli eh tällekin. Noh, tuomari totesi että ei jäänyt muita jäljelle ja antoi rop ja cacib ruusukkeet meille! Eli sertit jäi jakamatta ja cacibkin olisi siirtynyt jos vaca olisi jaettu koska meillä cacibit on. Mutta joo, tiukka linja tuntui olevan tällä tuomarilla. Molemmat tuomarit todella kopeloivat koiran ja jos rakenteessa oli jotain niin siitä kyllä sitten tuli mainintaa. Nyt ei sitten korvat painaneet vaa'assa ;).

20180402_183914.jpgIMG_20180402_123739_243.jpg

Mietin että jäädäänkö odottamaan ryhmiä. Mutta koska keli oli vaan pahentunut ja iltapäiväksi oli luvattu ehkä vähemmän sadetta niin päätin jäädä. Käytiin välillä ulkoilemassa ja Muru veti hirsiä häkissä ja minä surffasin netissä tai kävelin hallissa. Muru molempina päivinä nautti ulkoilusta lähinnä tehden lumienkeleitä, ei hänellä mikään hätä tuntunut olevan...

IMG_20180402_183527_079.jpg

Nyt oltiin kokoomakehässäkin ajoissa mutta tuloshan oli sama. Kamat kasaan ja kotia kohden. Keli oli todella parantunut. Satoin enää vähän tihkua ja välillä vähän räntää mutta tiet oli varmaan suolattu koska olivat sulat. Vasta täällä ihan kotikulmilla oli auraamatonta paikoin.

Olipa viikonloppu. Näitä kun tosi harvoin tapahtuu niin osaa arvostaa. Ensi viikonloppuna suuntana Hämeenlinna ja hoffien kasvattajapäivät. Seuraavat näytelmät sitten Tampereella kuukauden päästä. Josta ei jää paljon jälkipolville mainittavaa....