Tänään sitten oli vuorossa Homeetan ja Piilonkiertäjien järjestämä motivointiseminaari. Aamulla mittari näytti -9C pakkasta ja tiedossa oli päivä lämmittämättömässä hallissa (entinen kasvihuone). Ohjelmassakin käskettiin varata lämmintä itselle ja koiralle päälle, joten ei kun "oikeita" toppavaatteita kaivamaan esiin. Rinollekin autoon levitin ventan ja otin Oton toppamanttelinkin varmuudeksi mukaan (Rino ei sitä ole tarvinnut ikinä, eikä tarvinnut nytkään!).

Aluksi oli pieni pätkä teoriaa ja sitten kouluttajat näyttivät omilla koirillaan miten ne leikkivät. Kouluttajina muuten olivat Heli Salminen ja Sari Niiranen.Molemmat kisaavat SM-tasolla. Sitten aloitettiin koirakko kerrallaan leikittämään/motivoimaan koiria ja kouluttajat antoivat hyviä vinkkejä mitä kannattaa tehdä. Useissa tapauksissa koira kyllä leikki, mutta omistajia piti vähän "korjata". Tottahan se on ettei itse näe niitä mokia/virheitä itse... Aiheesta poiketen olisi mielenkiintoista nähdä oma tottis/toko suoritus videolta. Näkisi oikeasti kuinka idioottimaisia virheitä itse tekee ja millaisia vartaloapuja antaa.  Paljon tuli hyviä vinkkejä miten pennulle alkaa sitä leikkiä rakentamaan (jos joskus jonkunlainen pentu meille tulisi).

Koirakkoja oli 14-15 ja vaikka useampi sanoi että heidän koiransa ei leiki, niin väärässä olivat. Minä sen sijaan olin aivan oikeassa. Rino ei kertakaikkiaan leikkinyt. Sille todettiin ne namit ja niiden "metsästys" toimivimmaksi keinoksi. Vaikka todettiin myös ettei sekään nosta sitä mihinkään "sfääreihin". Se nyt vaan on tollainen dieselmersu... Aina olen sanonut että se on haastava motivoitava ja se on totta. Rinon lisäksi myös yksi Perunkarvaton koira ei leikkinyt, mutta se nousi kyllä nameilla huomattavasti enemmän kuin Rino. Lähdin vähän etuajassa koulutuksesta, kun oli siellä kuusi tuntia ja alkoi olla aika kohmeessa varpaat ja auto. Rino oli suurimman osan ajasta autossa ja kotona sitten vähän lämmiteltiin ja lähdettin vielä lenkille. Nyt se makaa tyytyväisenä ulko-oven edessä ja minäkin lämpenin kun kävin vähän zumbaamassa.

Nyt tarkoituksena on ehkä opettaa Rino käskystä haukkumaan ja kehua sitä aina kun kantelee leluja. Koskaan siitä ei tule leikillä syttyvää, mutta kaikki on kotiinpäin! Nyt kun ammattilaiset on todenneet tuon leikkimättömyyden, niin vähän jänskättää luonnetestiin meno. Siellä kun tuolle taistelutahdolle ja leikkimiselle annetaan painoarvoa huomattavasti.

Viikon päästä on jo ensimmäinen adventti. Pitäisi varmaan alkaa kaivella ulkovaloja ja kynttelikköjä esille pikkuhiljaa... Ja koirat voisi aloittaa tuon karvankasvatuksen karvanheiton sijaan!