Taas on jäänyt vähän bloggailu retuperälle, mutta eipä tässä ole mitään ihmeitä tapahtunutkaan.

Ei tosiaan päästy sinne Villähteen rallykisoihin mutta minulle ei ollut tullut siitä sähköpostia ennen kuin kyselin perään... Pitää varmaan alkaa ottamaan ne vastaanotto- ja lukukuittaukset ilmoihin. Tosin puhelimen sähköpostilla ei toimi. No mutta omiin kisoihin mahduttiin ja ne onkin reilun viikon päästä. Kohta voi alkaa panikoida niihin!!!! Ne on sitten myös ensimmäiset ulkokisat meille.... Toivottavasti aloluokka on ekana jotta ei tarvitse koko päivää panikoida. En tosin kyllä halua olla ensimmäinen radallakaan....Tällä viikolla olen talvilomalla joten nyt pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja vähän treenatakin oikeasti. Tavoitteena ei ole täydellinen suoritus koska on mahdotonta saada toista kertaa sitä 100 pistettä mutta tavoitteena saada tulos. Hoffimestiksiin olisi kiva myös päästä mutta milloin lienevät eli sattuuko juoksut siihen. Ja säästelläänkö mahdollista viimeistä alokaskisaa sinne asti vai pyritäänkö jo avoin korkkaamaan ennen sitä??? Kuitenkaan ei käydä kuin näitä lähikisoja.... Avoimessa pitää koira olla irti ja tulee uusia liikkeitäkin. Meillä vihdoin alkoi rallytreenit joissa tehdään aina joku rata. Vaikka olen mölli/alokasryhmässä niin usein siellä radalla on niitä avoimenkin liikkeitä. Ohjatut treenit on nyt olleet kaksi kertaa. Viimeksi jätettiin väliin kun oli hädin tuskin plussalla, tuuli ja pakkasta luvattu ja minulla huonot kesärenkaat. Uudet on tilattu mutta toimitusaika on aika pitkä....

IMG_20190425_124010_340.jpg

Säät on siis olleet tosi vaihtelevat. Viimeksi kun kirjoitin niin oli vielä luntakin. Pääsiäisen aikoihin tuli sellainen tosi lämmin viikko jolloin oli yli +20C ja viime viikolla sitten taas pakkasta ja luntakin.... Aika perus suomalainen kevät sää siis. Saisi kyllä alkaa jo lämpiämään nämä kelit vaikka talvilomalla olenkin. Alkujaan oli suunnitelmissa sinne Tanskaan nyt lähteä, mutta katsotaan syyskuussa riippuen miten Haminan näyttelyssä menee.

Mutta lomaviikolle on suunnitelmissa ulkoilua, valokuvakirjojen tekoa parin vuoden kuvista, ompelua, ikkunoiden pesua, pullan leipomista toko- ja rallykisoihin pakastimeen, yms. Yritän nyt keräillä noita talkoopisteitä kasaan että saadaan ensi vuodellekin paikka rallyryhmään. Se on sitten Murun eläkelaji kun aksa varmaan jää iän myötä parin vuoden päästä ja sitten jos kokeillaan näyttelyissä vetskukehiä.

Näyttelyistä puheenollen; kävin ensimmäistä kertaa virallisesti kehiksenä kun sain oikein kutsun. Olin Korialla ryhmänäyttelyssä. Olin toivonut pyörittäväksi ja kun listat tuli niin minut oli laitettu kirjoittavaksi. Vastasin että toiveissa pyörittävä vaikka ehkä kirjoittavanakin jotenkin pärjään... No sitten ei kuulunut mitään... Paikan päällä sain tietää että pääsen pyörittämään mutta tietty eri kehään. Siinä mielessä olisi kiva tietää mihin kehään menet että ehdit kotona tsekata mitkä on mahdollisia RKO rotuja ja mitä mikäkin tarvii valioitumiseen. No onneksi ei ollut RKO rotuja ja valioitujatkin itse tiesi milloin valioituvat. Eikä muuten missään kehässä missä olen ollut, ole tullut noin paljon valioita :). Ainakin muutama kaksoisvaliokin tuli. Viimeinen valio jäi jo ilman ruusuketta kun meidän kehästä loppui. Kehässä oli jämptejä, karhukoiria, suomen pystykorvia, lappalaiset molemmat. Vähän teknisiä ongelmia ja akku alkoi hyytyä lopussa tabletista. Oli nimittäin aika kalsea keli kaiken lisäksi. Onneksi tuli pukeuduttua oikein kunnolla. Ryhmiksen kunniaksi sanottava että ruoka oli hyvää ja palkkio tuli saman tien tilille. Jos jotain tässä on nyt oppinut niin kun saan kutsun niin vastaan siihen pääsen tai en. Sitten toivon että kutsuja vastaa jotenkin saaneensa vastaukseni. Ja toivon myös että ilmoitetaan että jos ei ole tarvetta. Esim. Imatralle olin varalle. No kuulin toisen kehiksen kautta että varsinaisiakin oli peruttu, mutta minulle ei ikinä tullut viestiä että ei ole tarvetta. Seuraavaksi sitten heinäkuun lopussa pentunäyttelyyn kehikseksi. Voi ihanuus! Pentukehissä en ole vielä ollutkaan.

Juhan synttäritkin vietettiin palmusunnuntaina. Oikeastihan ne oli maaliskuussa mutta sitten oli kaikenlaista että ei niitä viisikymppisiä ehditty juhlia. Lisäksi Juha kun ei hirveästi suunnittele etukäteen mitään. Joululahjoihinkin herää aina viikkoa ennen kun ei esim. nettikaupoista ehdi enää mitään tilata. Itse kun tykkään suunnitella etukäteen ja hyvissä ajoin asiat jos mahdollista. Onneksi tässä tapauksessa saatiin työkaverilta kakut tilattua (itse töissä, niin ei ehtinyt).

20190414_133321.jpg

Ja itselle tuli 25 vuotta täyteen työuraa Prismassa. Siitä saanen pinssin ensi vuonna :D

20190422_074102.jpg

Eilen käytiin sitten vielä avaamassa näyttelykausi Tampereella. Olin siis ilmoittautunut italialaiselle tuomarille joka ei sitten päässytkään ja tilalle tuli varatuomari Harto Stockmari. Jos hän olisi ollut alkuperäinen niin en olisi ilmoittautunut. Joo toki Murun eka serti junnuna on häneltä, mutta sitten myös eh nuorten luokasta. Tykkää yleensä sijoittaa nuorempia koiria. Mutta koska tästä nyt ei saanut rahoja takaisin, oli loma alkamassa ja Sara halusi mukaan tavatakseen kaverinsa siellä niin lähdettiin sitten. Yöllä oli tullut pikkasen räntää/lunta joten jännityksellä ajeltiin. Lähdettiin vähän ennen kahdeksaa liikkeelle. Onneksi kehä oli iltapäivällä joten meillä ei ollut kiire ja sai ajaa omaan tahtiin. Matkalla välillä paistoi ja välillä oli loskaa tiellä. Ihan hyvin selvittiin perille yhden pysähdyksen taktiikalla. Auto jouduttiin jättämään varmaan kahden kilsan päähän mutta saipahan koirakin liikuntaa :D. Hoffeja oli ilmoitettu 12 kpl. Koska meillä oli hyvin aikaa, niin shoppailtiin ensin koirille herkkuja ja kävin ne sitten Murun kanssa viemässä autolle (lisää liikuntaa). Kävin rapsuttelemassa vähän muitakin hoffeja. Ja täytyy todeta että tuo roppikoiraksi valittu Pirrelina Ikaros oli kyllä komea ja kiva luonnekin. En siis tiennyt kuka on kun rapsuttelin ennen kehiä. No meillä meni niin kuin arvelinkin. Valioluokan 2. erinomaisella ja sa:lla. Arvostelussa kaikki oli hyvää (voi lukea tuolta sivusta). Paras narttu kehässä oltiin sitten se 5. eli viimeinen. Mutta olen tyytyväinen sillä Muru käyttäytyi tosi nätisti kehässä ja vain pari kertaa yritti ottaa ranteesta kiinni :D. Käytiin vielä shoppailemassa vähän Ratinassa ennen kotiin lähtöä. Kotimatkalla sitten satoi ja paistoi vuorotellen ja oltiin iltakasilta kotona. Mietin että ilmoittaisiko Poriin heinäkuussa. Muru on kyllä varmaan ihan karvaton silloin :o. Mutta ei Terviksellekään meillä ole asiaa :).

DSC_0115.jpgDSC_0116.jpgDSC_0119.jpgDSC_0114.jpgDSC_0110.jpgDSC_0113.jpg

Katsotaan jos loppuviikosta laitan vaikka lisää kuvia koirista.

IMG_20190425_141038_701.jpgIMG_20190427_202431_983.jpgIMG_20190427_184948_312.jpg20190404_122132.jpgDSC_0007.jpg