Siinäpä viikon kuulumiset siis. Torstaina olin suunnitellut että kannatan Rinon kanssa Kouvolan Eläinsuojeluyhdistyksen mätsäriä. Töissä katselin säätilaa huolestuneena... satoi. Onneksi sade kuitenkin loppui kun pääsin töistä. Tietysti koko päivän sateen jälkeen oli hieman kosteaa ja Rino painatti taas pitkin märkää rypsipeltoa. Tuloksena märkä ja rypsinsiemenissä oleva koira. Kuitenkin siitä suurimmat harjasin ja pakkasin koiran autoon. Mätsäri pidettiin Korialla Kallioniemen tanssilavan parkkipaikalla. Meidän häät on muuten vietetty Kallioniemen tanssilavalla. Onneksi aurinko jo paistoi kun saavuttiin paikalle ja kuivasi hiekkakentää ja Rinoa! Isoja koiria oli ilmoitettu 36 kpl. Meidän parina oli töpöhäntäinen australianpaimenkoira. Tuomari tykkäsi Rinosta vaikka toisella kopelointi kerralla Rino ei oikein  innostunut hännän käpelöinnistä. Saatiin punainen nauha. Kehässä oli ainakin kaksi muutakin hoffiurosta (molemmat merkkareita). Toinen sai punaisen ja toinen sinisen. Punaisten kehässä päästiin vielä jatkoonkin ensimmäisestä karsinnasta, mutta ei enää seuraavasta. Olin kuitenkin tyytyväinen Rinon esiintymiseen ja käytökseen. Terviksellä se liimasi kuononsa nurmeen ja "imppasi" kaikki mahdolliset hajut. Täälläkin tehtiin kyllä sitä, mutta nyt oli välillä korvatkin tallella. Lisäksi Rino taas hauskuutti muita makaamalla reporankana etu- ja takatassut eri ilmansuuntiin. Sitä myös taljaksi kutsuttiin.

Perjantaina klo 17 alkoi Kouvolan raviradalla talkoot. Ensin pääsin huuhtomaan termospulloja, joissa kehiin toimitettiin kahvia. Sitten koottiin kehälaatikoita ja kahta lukuunottamatta jokaiseen Rop-ruusukkeeseen laitoin rop-nauhan! Eli kuka sellaisen sai, muistaa arvostaa sitä. Lisäksi jaoin ruusukkeita kehälaatikoihin. Kotona olin klo 21 maissa. Eikun jotain pientä purtavaa, oma näyttelyreppu kondikseen ja suihkun kautta nukkumaan....

Lauantaina klo soi 5.50. Otolle ruokaa, itsensä laittamista ihmisen näköiseksi, kamat ja Rino autoon. Matkalla raviradalle söin aamupalasämpylän. Perillä häkki kehän laitamille kokoon ja Rino sinne. Sitten töihin! Olin lähinnä toimistolla hoitamassa kaikenlaista sekalaista kunnes yhdeksän maissa hipsin sitten Rinon luokse. Rino pääsi häkistä ulkoilemaan isännän kanssa ja  Tuulan Nera (Skywatch's Moonlight Magic) pääsi vuorostaan häkkiin. Rinon ilmoitin Kouvolaan koska olin lupautunut näyttelyyn töihin ja lisäksi lupautunut esittämään Neran näyttelyssä. Eli Rino oli puhtaasi kannatuksen vuoksi. Nämä kotimaiset tuomarit (varsinkaan naiset), kun ei ymmärrä Rinon hännän päälle. Eli siis ei odotuksia. Tuomarina muuten oli Teija Salmi-Aalto, joka mielestäni kasvattaa tanskandoggeja. Junnu-uros Huvimetsän Elwood sai Eri:n. Nuortenluokan uros  Skywatch's Made for Me Eh:n. Avoimessa Steinroller Orwille T:n ja Stelmo's He-man Eri:n ja Sa:n. Rinon kanssa kehään mennessä jänskätti. Varsinkin kun tuomari kopeloi sitä häntää pariinkin otteeseen. Enkä arvostelusta mitään kuullut. meille kuitenkin ojennettiin punainen nauha ja pinkki nauhakin! Eli Eri ja Sa. Siitä sitten jatkoimmekin samantien Paras Uros kehään, jossa tällä kertaa Rino käyttäytyi hieman paremmin kuin viimeksi. Eli siis ei vedetty nelivedolla toisen perässä. Yllätyksekseni Rino oli ykkönen ja Mauno (S. He-man) sai viimeisen sertinsä (onnea). Samantien sitten Neran kanssa kehään. Neran kilpakumppanina oli Emo's Sara nuorten luokassa. Nera oli "hieman" läheisriippuvainen emännästään, mutta kyllä me nyt jotenkin selvittiin. Nera kuitenkin osaa seisoa ihan asettelematta ja juoksikin ihan kauniisti. Tuomari olisi kuitenkin toivonut hieman vahvempaa päätä Neralle ja tulos Eri2 ja Sa. Avoimen luokan narttu Macarena Eh ja vetskunarttu oli poissa. Nera siis paras narttu 2. ja varaserti. Onnea Emo's Saralle sertistä!

Nera kuva T.Sorakari

Roppi kehässä vastakkain siis Rino ja Emo's Sara. Rino kun pääsi kehään nartun kanssa, niin siitä tuli täysi idiootti. Se ei suostunut seisomaan kuin nartun suuntaan. Onneksi kuitenkin juokseminen onnistui oikeaan suuntaan... Nartusta Rop. Tuomari tässä kohtaa, sanoi että häntä hieman välillä häiritsee Rinon häntä joka lähes koskee välillä selkää. Totesin vaan että se on niin äijää. Siinä sitten valokuvausta yritettäessä selvisi, että nartulta oli juuri loppunut juoksu! No sepä siis selvitti Rinon käytöksen... Valokuvaksessa narttu esitteli Rinolle hieman hammaskalustoa ja komensi, kun ei nyt nyt miehet häntä enää miellyttäneet... Olin kuitenkin ihan tyytyväinen tulokseen jota en edes odottanut! Rino keräsi myös muutamia ihailijoita, kun kierreltiin kojuja.

Kuva Tuula Sorakari

Sitten jätin Rinon taas isännän huomaan ja lähdin töihin takaisin. Nyt oli vuorossa palkintojen jakoa ja niihin laattojen liimailua. Kouvolassa sai joko pokaalin tai 6 egen lahjakortin näyttelyssä olleisiin koiratarvikemyyjien kojuihin. Sertistä sai kauniin lasisen muistolakaatin. Sara (nuorempi lapsemme) sai hakea Rinon pokaalin palkintojen jaosta. Viralliset poseeraukset on vielä ottamatta pystin kanssa, mutta ehkä kun tästä ehtii.... Ryhmäkehiä varten sitten kannettiin pokaalit ja ryhmäkehien ruusukkeet pihalle. Minulla oli "ruusukevastaavan" homma. Eli kiikutin kehää pyörittävälle toimitsijalle ruusukkeet aina ryhmän alussa. Jopa 1 ryhmän ruusukkeet sain viedä isoon kehään tuomarille asti! Eli olen jokaista ryhmäruusuketta hipeltänyt, samoin kuin BIS-ruusukkeita. Olisipa joskus hienoa saada sellainen. Ja BIS-pokaaliinkin olen koskenut!!! Sellaista ei varmaan tapahdu uudestaan ikinä.Kello oli jo yli 18, kun lähdin ajelemaan kotia kohti. Vielä olisi ollut siivousta, mutta itsellä odotti työpäivä sunnuntaina. Kotona saunaan (ihanaa) ja muutama lasi kuohuvaa.

Eilisen koko päivän jaloilla olemisen ja tämän päivän työpäivän jälkeen jalat on ihan muussia. Töissä oli muutenkin vähemmän mukava päivä, kun yöllä oli hävinnyt tietokantapalvelimesta tietokanta. Vähän sitten tökki kaikki... Huomenna on onneksi vapaapäivä!

Rinon arvostelu löytyy taas oikeasta laidasta. Nauratti vähän tuo hyvä karva, kun koira heittää karvaa jo toista kuukautta ja pestykin on viimeksi kai Tervikselle....

P.S. Kehäsihteerille oli sattunut pieni kuulovirhe. Arvostelu alkoi 10-vuotias... Käytiin sitten korjaamassa asia.