Klo 2.30 soi kello ja klo 3.00 lähdettiin ajelemaan kohti Helsinkiä. Navigaattorin avulla löydettiin satamaankin, jossa oltiin n. klo 4.45. Isäntä lähti sitten ajamaan kotia kohti, että ehtii töihin ja minä jäi Rinon ja kamojen kanssa odottelemaan bussia. Meitä tulikin siihen ihan täysi bussillinen (jokaisella oli siis yksi penkkirivi). Kingtours oli kuulemma tiistaina ilmoittanut lähtijöilleen, että eivät lähde vähäisen osanoton takiaYllättynyt. Osa oli sitten onneksi mahtunut tähän Miliamin reissulle ja yksi perhe sitten ajeli bussin perässä matkan, kun ei mukaan mahtunut. Koirat ja kamat lastattiin autoon ja sitten kohti laivaa. Hyvää samanhenkistä seuraa löytyi hetiHymy. Laivaan päästyämme suunnattiin heti aamukahville ja juttu liikkui lähinnä koirissa.

Klo 9.30 rantauduttiin Tallinnaan ja puoli tuntia meni ennen kuin lähdettiin ajelemaan. Kyydissä oli aika hyvin roturyhmät edustettuna. 8-, 6- ja 4-ryhmistä ei tainnut olla mitään. Oli tervu, sheltti, suursnautsereita, kääpiöpinsereitä, kettuterrieri, australian terriereitä?, länsigöötänmaanpystykorvia, husky, punaisia irlannin setttereitä, villakoiria, pegingnese?, cavaljereja, salukeita ja greytä. Matkalla nähtiin upeita ränsistyneitä huviloita, upeita uusia taloja, vanha kaarikivisilta, kattohaikaroita, lampaita, iso hevoslauma, tuulimyllyjä, niittyjä ja lehtoja. Tuolla etelässä kukki jo mm. pionit. Ensimmäinen tauko pidettiin vähän ennen Latvian rajaa ja koirat pääsivä ensimmäisen kerran ulos sitten Hgin. Voi kuvitella että koirat olivat innoissaan. Rinokin taisi unohtaa korvat kokonaan sinne bussiin... Teki molemmat hädät ja pääsi taas häkkiin nukkumaan. Ekat punkitkin siellä jo bongattiin. Meillä on ollut tuo Scaliborin punkkipanta ja yhtään ei ole löytynyt, eikä löytynyt reissunkaan aikana. Pois otin pannan vain kehään mennessä.

Latviassa oli paikoin vähän kehnommassa kunnossa nuo tiet.. Asfalttifirmoille olisi töitäSilmänisku.Sitten taas ajettiin yhden maan läpi ja seuraava pysähdys oli Liettuan puolella minizoossa. Ruoka oli ihan hyvää, mutta minun pihvissä oli enempi jänteitä yms. kuin lihaa. Siellä oli mm. kaksi karhua! Ei kyllä ollut kovin iso se aitaus niillä... Liettuan puolella oli enempi tuollaista omavaraistaloutta. Muutama lehmä niityillä, ehkä hevonen. Missään matkan varrella ei ollut mitään tehomaataloutta. Niityt ja pellot olivat lähinnä ihan luonnontilassa.

Joskus ennen klo 20 saavuimme vihdoin hotellillemme Vilnaan. Hotelli oli viisikerroksinen, ihan siisti ja asiallinen. Olin ottanut yhden hengen huoneen, niin koirakin saa olla ihan rauhassa. Vähän se oli ihmeissään, että mikäs paikka tää on? Käytiin sitten useamman kerran siinä pihalla ja purkasin tavaroita ja pakkasin näyttelytavaroita. Ulkona muuten törmättiin sellaisiin nyrkin kokoisiin etanoihinYllättynyt. Olisipa ollut inhottavaa astua sellaisen päälle. nukkumaan käytiin aika ajoissa, oli sen verran aikaisin tänään noustu. Rino yritti yöllä muutaman kerran sanoa vahti Wuh! mutta hiljeni, kun laitoin ikkunan kiinni.  

Tässä vielä kulkupelimme: