Taas on vähän blogi jäljessä mutta kyllä tämä tästä pikku hiljaa....

Lahden ryhmikseen olin taas ilmoittanut molemmat koirat, mikä tarkoitti että isännänkin piti taas lähteä mukaan :). Koko viikon vahdin sääkarttoja koska lupaili vettä, mutta onneksi ennuste vähän kuivahti. Autoon pakkasin kyllä varmuuden vuoksi teltan ja häkin päälle kevytpeiton ja sateenvarjot. Ja täytyy sanoa että ei lämpötilatkaan ennusteissa kovin kummoisia olleet. Tuollaista +10C. Ryhmänäyttely pidettiin Lahden raviradalla Jokimaalla. Isäntä ei hirveästi koskaan innostu tuosta teltan kokoamisesta, joten se jäi autoon odottamaan.

Siinä kehää odotellessa tulikin sitten välillä vettä ja välillä jopa rakeita. Sitten paistoi, mutta koko ajan tuuli navakasti. Olo oli välillä kuin länkkäreissä kun pölypilvet lenteli pitkin ravirataa. Vaan ne piikkipallot puuttui :D Eikä yhtään ollut vaatetta liikaa. Pitäis muistaa myös laittaa kaulaan jotain... Vähän on ollut nuhainen olo sen jäljiltä nimittäin.

20160605_144709.jpg

Tuomarina oli taas uusi tuttavuus John R. Walsh Irlannista. Hoffeja oli ilmoitettu 18 kpl. Siinä Rinon kanssa odotellessa juttelin joten meni vähän kehän tapahtumat ohi. Sen huomasin että nopea tuomari oli. Kun siirryin kehän viereen, siellä jo huudeltiin valiourosta. Lopulta todettiin että valio on pois ja Rino ainoana vetsku-uroksena sitten kehään. Tuomari kysyi kuinka nuori Rino on, katsoi hampaat ja kopeloi läpi. Kopeloidessa selosti ääneen mitä piti koirasta, mutta en nyt siihen ehtinyt keskittymään kun keskityin koiraan ja sen seisomiseen. En tiedä selostiko itselleen vai minulle, mutta ei siinä vaiheessa ainakaan kehäsihteerille koska oli selin sinne päin, joten sihteeri ei olisi voinut edes kuulla... Sitten edes takaisin liikkeet ja ympäri. Nopea seisotus. Sitten kehäsihteeri kertoi että eri tuli ja myös sa. Olin jo lähdössä vähän sivummalle että aletaan keräämään paras uros kehää,mutta sihteeri sanoi että on sitten samalla paras uros koska muut eivät ole saaneet sa:ta! Öööö, sekunnin keräilin alaleukaani siinä. Kiitos ja Rino isännän käsiin ja hakemaan Muru häkistä. Nyt olin jo vähän paremmin kartalla kehän kulusta ja aika nopsasti oltiinkin Murun kanssa kehässä. Jälleen samat liikkeet ja tuskin sain liikkeiden jälkeen Murun seisomaan kun sihteeri kertoi että eri ja sa napsahti :). Nyt täytyi jo isännälle sanoa että voi olla että joudut Rinon kanssa kehään, paitsi jos vetskunarttu Murun voittaa. Vetskunarttu ei saanut sa:ta joten Murusta tuli paras narttu, koska muut nartut eivät saaneet sa:ta :o. Aika tiukka linja.

DSC_0055.jpg

DSC_0051.jpg

DSC_0042.jpg

No siellä sitten oli kehässä isäntä Rinon kanssa ja minä Murun kanssa. Tuomari oli tänään sitä mieltä että Rino on tänään rotunsa paras ja Muru vsp. Itse olisin toivonut toisin päin koska mieluummin olisin mennyt Murun kanssa isoon kehään kuin tuon "idiootin" kanssa. Sitten koiran vaihto ja vielä rotunsa parhaan veteraanin valinta. No siinä ei edes juostu koska Rino oli rotunsa paras niin oli toki myös paras veteraani. Tiedossa siis Rinon kanssa kaksi kertaa isoon kehään, huoh!

DSC_0090.jpg

DSC_0099.jpg

Jäätiin sitten odottelemaan isoja kehiä, mutta siirrettiin leirimme kioskin suojiin. Yllättävän vähän koiria oli tähän ryhmänäyttelyyn mielestäni ilmoitettu. Meillä sattui sama tuomari niin ryhmä- kuin veteraanikehään :( Ja ne tuomaroi Harry Tast. No tiesin että ei hoffia arvosta. Kävi sentään kopeloimassa ryhmäkehässä Rinon. Ryhmäkehässä Rino esitti idiootti-itsenään eli veti kuin hinaaja. Veteraanikehässä jo pahin oli poissa. Vetskuja ei hirvittävästi ollut, mutta meille ei sijoitusta kummassakaan. Mutta hieno päivä. Tällaista tuskin toiste tapahtuu :) Ja kun ennestään kuulin ettei edes pitäisi koko mustista....

20160605_130501.jpg

DSC_0009%20%281%29.jpg

Näyttelykuvat Juha & V.Kautio, kiitos :)