Voisi kiteyttää että lämmintä on riittänyt! Lenkit olen yrittänyt tehdä aikaisin aamulla kun on vielä ollut alle +25C, muutaman kerran illalla myöhään. Tänäänkin mennään vasta illalla joskus.... Kaikki räsymatot on pesty, nyt voi siirtyä "käytävämattoihin". Ne on helppoja kun ei tarvi pestä kuin toinen puoli ja kuivuvat nopsasti. Tiistaina käytiin Valkealassa Särkillä likkojen kanssa uimassa. Itsekin tarkenin heittää talviturkin ekan kerran muutamaan vuoteen :). Ainut että kärvähti tuo oma selkä niin että muutamaan yöhön ei tarvinnut kuvitella selällään nukkumista. Lapset kyllä rasvasin 50 suojakertoimella mutta omaan selkään kun sitä ei saanut.

Eilen sitten oli vuorossa perinteinen Tervakosken näyttely. Ensimmäistä kertaa olin jopa talkoilemassa. Liikenteen ohjauksessa puolitoista tuntia. Juu se itekseen höpöttävä täti keltaisessa liivissä olin minä! Onneksi sen verran fiksu olin että hankin kunnon lierihatun tuonne. Muuten voisi olla aika tuskaista olla tänään. Nimittäin aurinkohan taas paistoi täydeltä terältä ja lämpöä reilu +30C. Onneksi oli teltta. Murulle metallihäkki ja kaksi tuuletinta. Mieluummin se kyllä makoili teltassakin nurmikolla. Itsekin totesin että tuolilla oli liian hiostavaa. Nurmikolla oli paljon viileämpää. Itse näyttelystä ei meillä jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Lähinnä sukulaiskoiria tuli kuvattua koska varjosta ei halunnut kyllä mennä aurinkoon jos ei ollut pakko! Muru käyttäytyi kehässä todella mallikkaasti. Tuomari ei tykännyt (yllätys yllätys) Murun korvista. Saksassa ne olivat poissulkeva virhe. Säälistä saatiin tyydyttävä :(. Voi sanoa että hieman jäi paskamainen fiilis! Nyt mulla on kaksi hoffia joilla kummallakin on hylkäävä virhe. Eli meidän koirat ei Tervikselle enää tarvitse osallistua. Ehkä perustan vaan handlaus ja valokuvauspalvelun jos Tervikselle turistiksi tulee lähdettyä. Toki nytkin tuli käytyä kehässä apukäsinä muutamalle koiralle. Onnistuin muuten taas satuttamaan sen saman pohkeen kun vein kamoja autoon. Astuin pienen ojan yli ja pohje venyi äärirajoille. Sattui mutta ei niin pahasti kuin viimeksi. Pidin siinä kylmää juomapulloa ja kyllä sillä juoksemaan vielä pystyi isossa kehässä muutaman lenkin. Vähän se kiukuttelee mutta täytyy taas venytellä ja laitella Voltaren-geeliä.

Käydään nyt kuitenkin nuo kahdeksan! näyttelyä mihin Muru on ilmoitettu. Sitten ehkä keskitytään johonkin muuhun. Täytyy vaan keksiä mikä olisi hauska harrastus meistä kummastakin että motivaatio riittäisi siihen. Tai otettava joku pienempi rotu sitten näyttelyharrastukseen. Mutta koskaanhan et tiedä mitä koirasta tulee kun pennun otat. Kuka nyt olisi Murustakaan tiennyt että se jostain saa tuollaiset korvat??? Ja ei siinä Muru on kaunis ja rakas, enkä siitä luopuisi. Ja onhan sillä yksi serti, että jos terveystulokset joskus ja luonnetesti ovat ok, niin ehkä sillä voi yhtä pentuettä joskus harkita. Ainut omista koirista joka on saanut  erinomaisen Terviksellä on ollut Roki. Siitä on jo muutama vuosi.... Tosin sai sekin siellä myös H:n hampaiden takia ja löytyy siltäkin yhdestä ryhmänäyttelystä T. Otto oli erkkarissa EH tai H (raskas pää). Rino on vetänyt pohjat viime vuoden hylsyllä (häntämutka). Mutta tämä on vaan elämää. Tästä on suunta vain ylöspäin (toivottavasti ei enää hylsyä tänä vuonna tule!). Voisihan olla pahemminkin ja koira olla parantumattomasti sairas, periyttää sairautta tai luonnevikainen tai.... Ei ne näyttelyt ole kuin yksi harrastus.

Anteeksi vaan tämä vuodatus. Muuten oli kivaa ja kiitos seurasta ja onnea kaikille! Perjantaina nokka kohti Kuopiota jos ei mitään ihmeellistä tapahdu. Päästään Murun kanssa testaamaan kuinka Muru käyttäytyy hotellissa....

Meinasi unohtua; kuvat! Kuvalinkki eilen napsittuihin kuviin; https://plus.google.com/photos/107635442842190924823/albums/6040620084000796689?authkey=CN3I6KjEt4XCTg