Näitä eväitä on tässä opiskeltu...

Aksakurssista on kaksi ensimmäistä tuntia takana. Kuten sanottu, me ollaan Murun kanssa täysin aloittelijoita tässä lajissa :D. Ensimmäisellä tunnilla treenattiin suoria hyppyjä ja suoraa putkea. Meillä oli ehkä kaksi n. vartin treeniä. Lopuksi meni jo kaksi hyppyä ja suora putki putkeen. Ei paha! Toisella tunnilla aiheena oli kepit ja kaareva putki. Keppejä opiskeltiin verkkojen avulla ja ihan kivasti Muru nekin hiffasi. Kaareva putki ei nyt sitten ollut ihan niin kiva kuin se suora, mutta kyllä sekin saatiin menemään... Emäntä vaan on ihan pihalla ja myöhässä ja väärässä paikassa ohjauksissa ja käskyissä :(. Lisäksi Muru päätti itsenäisesti ottaa repertuaariin uuden esteen. Hän siis karkarsi puomille neljä kertaa! Ja minä kun olen kuvitellut että se on vaikea ja koira vähintään tipahtaa sieltä. No ei se Murun mielestä ollut vaikee! Tietysti siinä pitäisi heti ottaa ne kontaktit haltuun... Muru kyllä tykkää muutenkin kiipeilystä eikä ole kovin alustaherkkä. Mielenkiinnolla odotan tuleeko meille keinua tällä kymmenen kerran kurssilla vastaan?

Tänään olin sitten vapaapäivän kunniaksi ilmoittautunut Kouvolan Seurakoirayhdistyksen järkkäämään motivointiseminaariin (leikkipäivä). Kouluttajana oli Sari Niiranen joka on mm. IPON SM-mitalisti. Aiheena oli siis koiran kanssa leikkiminen. Ihan antoisa päivä vaikka välillä oli hallissa kuuma ja välillä kylmä. Me oltiin Murun kanssa toiseksi viimeisiä ja ehkä vähän hyydytti Muruakin. Niin toko kuin aksatreeneissäkin yleensä käytän nameja palkkana. Joskus vähän tokossa nostetaan virettä majavaa retuuttamalla. Kotona sitten heitellään frisbeetä ja sitä Muru kotona kanniskelee. Joten meillä oli majava ja frisbee mukana. Ensin otin majavan koska arvasin että frisbee veisi sen koko huomion. Muru jopa leikki kouluttajankin kanssa eli siihen olin tosi tyytyväinen. Mutta sitten bongasi taskusta frisbeen niin ei enää majava todellakaan kiinnostanut...  Muru oli myös vähän laiska leikkimään eli minun pitäisi tehdä vähemmän ja koiran pitäisi leikkiä enemmän. Olisko saanut Rinolta vaikutteita? Murulle laitettiin valjaisiin hihna ja kouluttaja piteli siitä ja sitten leikitettiin sitä että oppisi myös vetämään enemmän lelua ja minua. Kuulemma vastasi tosi hyvin valjaisiin. Eli sitä voisi jatkaa. Nyt vaan mietin että pitäisikö frisbeet kerätä pois ja käyttää vain "palkkana" vai kehittää joku muu lelu tuohon hetsaamiseen? Ulkona jos ei ole frisbeetä niin kantaa jalkapalloa. Ja toki joku muu olisi mukavampi taisteluun kuin frisbee. Mutta Muru ei sitten taas syty koviin patukoihinkaan. Sen pitää päästä kunnolla puremaan kiinni.

Muru aloitti myös kunnon karvanheiton. Vaaleita karvoja jää ihan kaikkialle missä Muru on ollut. Ulkona yritän harjailla pahimmat ja linnutkin saa samalla pesän pehmikettä :). Ollaan sitten sopivan kaljuja kevään näyttelyihin. Toivottavasti ei kuitenkaan yhtä kaljuksi vedä kuin viime keväänä... Toiset kuulemma aloittaa karvanheiton ennen juoksuja. Murun juoksut oli tammikuussa ja nyt alkoi karvanheitto. Seuraavat pitäisi alkaa kesä-heinäkuun vaihteessa. Rino ei vielä ole aloittanut karvanheittoa. Se varmaan aloittaa kun Muru lopettaa jotta irtokarvan määrä olisi vakio ;). Rino on kyllä ilmoitettu vaan pariin näyttelyyn...

Nyt mietiskelen että elokuun alussa Liettuaan lähtemistä Murun kanssa.  On kyllä aika kallis reissu, mutta olisihan siinä kolme näyttelyä. Samalla menisi oma kesälomareissu siinä. Miliamilla olen lähes aina reissannut ja tykkään, mutta auto pitäisi jättää satamaan torstaista maanantaihin ja parkkimaksut on aika huimat. Isäntä ei meitä sinne kuitenkaan ja takaisin kuitenkaan kuskaa. Kingtoursin kyytiin pääsisi Lahdesta ja sinne ehkä isäntä saattaisi viitsiä viedä?  Mutta tuosta Kingtoursin lähtemisestä kun ei aina ole ihan varmuutta yms. Tietty jos olisi joku tuttu lähdössä niin kimppakyytikin kiinnostaisi mutta yksin ei sinne viitsi lähteä ajamaan!

Laitetaan vielä muutama keväinen otos;

DSC_0059.jpgDSC_0057.jpgDSC_0061.jpgDSC_0025.jpgDSC_0001.jpg