Sunnuntain olin töistä toivonut vapaaksi koska olisi oman seuran kisat ja samalla hoffimestikset. Mutta koska lisäksi vielä lauantaikin oli vapaa, niin päädyin ilmoittamaan Murun Hämeenlinnan ryhmikseen Tuuloseen. Olisin ilmoittanut sunnuntaiksi jos ei oli ollut noita kisoja...

Lauantaiaamuna taas mietin että miksi, oi miksi??? Kello herätti klo 6.00 ja ajamaan lähdin tuntia myöhemmin. Yöllä oli vielä ollut pakkasta ja tiet olleet kosteat eli mustaa jäätä luvassa :o. Suuremmin ei tullut ylinopeutta harrastettu, päinvastoin alle rajoitusten välillä ajelin. Jossain silloilla esim. tuntui että on vähän liukasta. Lahdessa olikin sitten maa valkoinen ja pikkaisen sateli lunta! Onneksi alla edes keväällä hankitut kesärenkaat että niissä edes pintaa pitäisi olla. Kantahämeen rajan jälkeen taas ei ollut lunta.

20191005_081815.jpg

Tuomarina oli virolainen Kristen Kerem tms. Ei ole Suomessa hoffeja aikaisemmin arvostellut. Hoffeilla piti olla myös harjoitusarvostelija mutta hän katsoi vain ensimmäiset ja lähti muihin kehiin. Hoffeja oli ilmoitettu lauantaille 15 ja sunnuntaille 8?. Lauantaina oli ainakin jonkin verran koiria pois. Muru oli ainoa valio ja voitti luokkansa. Paras narttu kisassa tämän vuoden vakkarisijoitus (jos siis ylipäätään sijoitutaan) eli PN4. Arvostelu oli ihan ok, korvien kiinnitys voisi olla parempi. Ja rotuun saatiin myös uusi Suomen muotovaliokin :). Yllättävän paljon oli tuttujakin muista roduista. Kehän jälkeen Muru autoon ja pikainen shoppailukierros. Yleensä ei hirveästi tule ostettua, korkeintaan herkkuja/lelu koirille. Nyt raaskin sijoittaa tuollaiseen hoffille sopivaan ruokakuppitelineeseen joita myydään Tuulosen Laatu-Outletissa. Eri kokoja löytyi ja yhdelle tai kahdelle kupille. Vesikuppia en tuohon laittaisi ehkä enkä mitään keittoruokia :D. Näitä oli myös valkoisia....

20191005_125435.jpg

Siitä sitten kotiin ja tavaroiden purkaminen. Sen jälkeen lenkille ja illalla vielä työpaikan tykyiltaan. Se tosin jäi aika lyhyeksi kun kyyti saapui niin nopsasti. No ehti edes syödä!

Sunnuntaina sitten vuorossa rallytokokisat Kouvolassa Koiraklubilla jonka Kssk oli vuokrannut kisoja varten kun ei nyt sitä omaa hallia ole. Samalla olisi sitten hovawarttien rotumestaruuskisat. Itse en ole ollut edes katsojana missään mestiksissä joten tulisi menemään neitsyys taas yhdessa asiassa kun osallistutaan. Päivän tavoitteena meillä oli saada 70 pistettä ja hyväksytty tulos avoimesta luokasta. Kisa järjestys oli (onneksi) ALO, AVO, VOI, MES. Monesti kun se on toisin päin ja aloittelijat saavat odottaa loppupäivään asti ihan paniikissa :D. Avoimen luokan rataan tutustuminen alkaisi klo 11.50 ja pitää olla ilmoittautunut 30 min ennen sitä. Meinasi tulla lopulta kiire kun Nina oli lähdössä lukion reissulle Yorkiin Englantiin ja vielä siinä sitten ostin matkavakuutusta sille aamusta... Onneksi ei ollut poliiseja matkalla...

Onneksi rata vaikutti ihan suoritettavalta eikä ollut houkutusta tai 360 vasemmalle käännöstä tai istu 180 vasemmalle istu kylttejä... Vaikka tuo 360 vasemmalle on alkanut paremmin sujua ja viime treeneissä saatiin monta hyvää vinkkiä tuon takapään käyttöön. Ehdittiin tosin käymään vaan yksissä treeneissä nyt syyskaudella tähän mennessä. Käytiin vähän kävelemässä ennen rataan tutustumista ja treenattiin liikkeitä joita nyt tiesin radalla olevan. Muru tuntui olevan ihan kivassa moodissa ja tietty paikka oli ennestään tuttu. Tosin Koiraklubilla ollaan vain aksattu eikä koskaan rallattu... Muru vinkui innosta kun pihaan tultiin mutta luuli varmaan aksaamaan pääsevänsä ;)

Tässä aloluokan rata ja tulokset:

20191006_110946.jpg

20191006_140122.jpg

Seurasin ekan koirakon suoritusta ja menin hakemaan Murun sisälle odottelemaan. Avoin luokka taisi olla kaikkein suurin, eli 17 koirakoa starttasi radalle. Meidän vuoro oli 10. En hirveästi juttele vaan yritän päästä koiran kanssa siihen omaan kuplaan ja moodiin jossa keskityn vain kyltteihin ja koiraan. Aina ei onnistu tai kupla hajoaa kun joku menee pieleen. Nyt tsemppasin itseäni että odotan koiraa enkä välitä pienistä vinouksista tai mokista. Hyvin tyypillisesti Muru lähti melko laiskasti lähtökyltiltä mutta tällä kertaa lähdettiin yhtä aikaa. Yritin sitten tsempata Murua vähän nostamaan sitä fiilistä ja kyllä se siitä nousikin. Eteenistuminen oli vähän vino mutta uusinnasta olisi tullut isommat virheet. Kahdeksikossa Muru alkoi vähän hyytymään ja ehti katsella maisemia. Pyörähdys onnistui tällä kertaa ekalla ( tein tarpeeksi rauhallisessa vauhdissa) mutta vähän törmäsi taas minun jalkoihin (pitkän koiran kanssa tämä ongelma). Lopussa vähän kuikuilua tuomarin suuntaan mutta päästiin maaliin. Koira kiinni ja rauhallisesti pois kehästä. Yes, me selvittiin hengissä ja toivottavasti tulos plakkarissa! Monikin kehui meidän rataa mutta koska itse näkee ne pienet virheet eikä oikein aina usko siihen omaan tekemiseen niin sitä vaan jotenkin vähättelee suomalaiseen tapaan tekemisiään ja koiraansa. Kun minulle tultiin sanomaan että saitte 99/100 pistettä niin kyllä siinä vähän silmät kostui. Onnesta! Meillä tosin ei vieläkään ole yhtään videota meidän mistään radasta ikinä. Perheenjäseniä en voi ottaa kisoihin mukaan koska Muru kävisi välillä tsekkaamassa että onko ne vielä paikalla ja kaikki ok?

20191006_111001.jpg

Ollaan alokasluokassa parhaimmillaan sijoituttu toiseksi ja ajattelin että me ei enää ikinä sijoituta mutta siis Muru voitti avoimen luokan!?!?! Saatiin ihan tosi kivat palkinnot (Nipsumuki, herkkuja, narupallo, ensiapulaukku, herkkuja, Kouvolan lakua ja ruusuke). Ehkä näissä kotikisoissa on jotain taikaa???

20191006_140128.jpg

Pauliinan ottama kuva palkintojen jaosta (nappasin facesta)

muru1mestis.jpg

Voittajaluokan rata ja tulokset:

20191006_110952.jpg

20191006_153659.jpg

Sitten kevyesti hoitelin talkootöitä ja seurasin muiden ratoja aina välillä ja tietty kaikki hoffit. Mestariluokassa oli sitten jännitysnäytelmä kun rotumestaruus ratkaistiin. Mes luokassa hoffit olivat upeasti palkinnoilla. Eli Taika ja Gunnar 3. ja samalla tuomarin palkinto sekä Niina ja Hotti toisena samoilla pisteillä voittajan kanssa mutta aika ratkaisi.

20191006_110955.jpg.

Tästä unohtui ottaa tuloksista kuva purkuhommien aikana

Lopuksi hoffimestisten palkintojen jako jossa mestarit Niina ja Hotti, toisena Gunnar ja Taika ja kolmantena Niina ja Hups. Me Murun kanssa oltiin sitten neljänsiä. Saatiin pieni muistaminen yhdistykseltäkin.

Rotumestarit:

20191006_171020.jpg

Ylemmillä luokilla on siis isommat kertoimet pisteissä. Hoffeja oli siis 1 kpl alokasluokassa, 2 kpl avossa, 1 kpl voittajssa ja 3 kpl mestarissa. Kaikki hoffit joko sijoittuivat tai saivat koulutustunnuksen ylempään luokkaan siirtymistä varten :). Hyvä hoffit! Kun paikat oli purettu ja viimeiset yhteiskuvat otettu hoffeista niin väsyneenä kotia kohden. Selkäkin alkoi olla vähän poikki kaikesta seisomisesta. Käytiin vielä Murun kanssa lenkillä jossa sai pääosin olla vapaana ja sitten itselle sauna ja ruokaa. Toki Murukin sai herkkuja päivän aikana ihan kohtuullisesti :D. Ihana päivä ja nyt taas pitää jatkaa harjoituksia pikku hiljaa. Tuskin ehditään tänä vuonna enää saada noita puuttuvia kahta tulosta mutta saapi nähdä viitsitäänkö ajella pitemmälle kisoihin vai yritetäänkö lähempänä oleviin mahtua? Viikonlopputyöt kun aiheuttaa vähän rajoitteita mihin voidaan osallistua ja kun ei tiedä työvuoroja niin pitkälle etukäteen...

Ja tästähän on suunta taas vain alaspäin :)

Osaa ne "näyttelypuudelitkin" jotain ;)

DSC_0029.jpg

20191005_143919.jpgIMG_20191005_172800_982.jpgIMG_20191001_210902_150.jpgIMG_20191001_210256_194.jpg