Tämä joulun alusaika on vähän tuollaista, varsinkin töissä! Onneksi omat jouluvalmistelut on aika hyvällä mallilla. Lahjat hankittu, kinkku matkustaa autossa, joulusiivous tehty, kuusi odottaa liiterissä ja piparit paistettu :) Ja luntakin saatu sen verran että voi sanoa että on valkea maa <3-

Murun kanssa sunnuntaina heitettiin messarin keikka. Lähdettiin ajelemaan n. 6.30 Saran ja Murun kanssa, sekä otettiin Tuula tuosta matkalta kyytiin. Olikin mielenkiintoista ajella kun pakkasta oli -7C ja taivaalta tihutti alijäähtynyttä vettä joka jäätyi tuulilasiin. Pari kertaa pysähdyin raappaamaan tuulilasia. Onneksi olin täyttänyt pissapojan raa'alla pesunesteellä niin sitä sitten aina ikkunalle kun alkoi olla niin jäässä ettei nähnyt :o. Ja tietty vähän liukastakin oli. Motarilla sai ajaa vain 80 km/h. Onneksi meillä ei ollut mikään kiire, sillä hoffit laitettu alkamaan vasta joskus 11 jälkeen ja niitä taisi olla joku 57 kappaletta ja Muru loppupäässä. Lähinnä halusin lähteä ajoissa että mahdutaan parkkiin messarin parkkitaloon. Hoffikehä yläkerrassa ja tähtäsin siihen että oltaisiin mahduttu samaan tasoon. No nelostaso oli jo täynnä mutta mentiin sitten vitoseen. Ei oikeastaan hirveästi edes jouduttu jonottamaan. Vein ensin tavarat ja häkin. Häkkialue oli minimaalisen pieni meidän kehän luona. Toisella puolella hallia oli iso tyhjä käytävä ja tyhjät häkkialueet :o Sitten mentiin Murun kanssa ulkoilemaan. Noi ulkoilualueet on niin hirveät että narttukoira ei sinne mielellään tee mitään! No ei Muru ensimmäisellä ulkoilulla tehnyt tuonnekaan mutta kun käytiin ennen kehän alkua niin iso hätä tuli edes tehtyä. Pissalla ei käynyt ennen kuin kotona iltakuuden jälkeen...

DSC_0046.jpg

Tuomarina oli Paavo Mattila. Ikinä en ole käynyt hänen kehässään että ei mitään tietoa mistä tykkää. Meillä ei suuria odotuksia edes ollut koska Muru oli melko karvaton. Reidet ja osin olkapäät jo karvattomat ja minun puolella kyljessä lähes karvaton läikkä kun rasvapatti oli vähän aikaa sitten poksahtanut :o. Lisäksi valionarttuja oli ilmoitettu kahdeksan kappaletta! Kello taisi olla jotain yhden pintaan kun meidän vuoro oli. Muru kyllä seisoi kauniisti eikä edes sanonut kenellekään pahasti. Mutta se juokseminen! Sitä roikuttiin ranteessa sen minkä kerkesi :( Edes komentaminen ei auttanut kun hänellä oli joko sikakivaa tai sikatylsää juosta ympyrää. Joten ihan olin tyytyväinen että saatiin edes erinomainen. Se oli toiveena ja se saavutettiin. Kaikki valionartut saivat erinomaisen. Ajattelin että kilpailuluokka on meillä ihan pikakierros vaan, varsinkin kun ranteessa roikkuminen jatkui :D. Mutta tuomari käytti kyllä aikaa näissä sijoittamisissa ja jotenkin huomattiin että lopulta oltiin neljänsiä :O. Ja viisi parasta sai sa:n.

DSC_0054.jpg

Valionartut

DSC_0064.jpgDSC_0067.jpgDSC_0086.jpg

No paras narttu kehässä koiria oli kehän täydeltä. Siellä tiesin että ei ole mitään mahdollisuuksia. Mutta tuomari halusi laittaa kaikki 14 narttua järjestykseen joten siinä hetki kesti. Me oltiin siellä melko häntäpäässä ;)

DSC_0102.jpg

Veteraanivoittajat; vspvetsku Hofmacher Klaus ja roppivetsku Skywatch's My Love Miracle

DSC_0128.jpg

Voittajat; roppi Flowhof's Abumba ja Hofmacher Milan

DSC_0105.jpg

 

Kun rotu saatiin valmiiksi niin vein Murun ja tavarat autoon odottamaan. Murulle varasin vielä BOT-loimen autoon vaikka ulkona nyt ei enää ollut kuin muutama aste pakkasta. Päästiin sitten jatkamaan shoppailua. Aamulla jo käytiin vähän ostoksilla. Muru sai kauan himoitsemani Kiroileva siili hihnan Kanashopista ja muutama loota dentastiksejä sekä muutama joululahja tarttui mukaan ainakin. Lisäksi käytin yhden Murun palkintokortin Showlinkin kaupassa kun olisi mennyt vanhaksi vuoden vaihtuessa. Sitten jäätiin odottelemaan Tuulaa jonka kasvatti sai veteraanivoittajatittelin.

Kun vihdoin päästiin kotimatkalle, niin kelikin oli vähän parempi. Eli ei enää satanut ja sai motarillakin ajaa satasta. Toki tuo pimeällä ajaminen ei ole lemppareitani. Ihan kiva reissu oli vaikka shoppailua olisi pitänyt heti aamusta harrastaa vähän enemmän. Iltapäivällä oli sitten jo loppunut muutama juttu.

Nyt ei sitten koiran kanssa ole suunnitelmia ennen kuin ehkä toukokuussa. Sitten varmaan alkaa seuraavan karvanheiton! Juoksut varmaan alkaa tammikuussa jos pitää taas vaan 6kk välin. Jos pitäisi sen 7kk niin sitten helmikuun lopussa mutta tuskin sinne asti pihtaa niitä.

Normaalisti olisin jo nukkumassa kun on vapaapäivä, mutta nyt pitää hakea Nina yökirkosta joka loppuu 00.30! Ei nämä lukion opet yhtään ajattele sitä että jos vanhemmat joutuu kuskaamaan niin niillä on ehkä töitäkin seuraavana päivänä :( Eikä ainakaan omassa työssä todellakaan pyöritellä peukaloita seuraavat päivät... Kolme päivää töitä ja sitten olisi kolmen päivän joululoma. En muista koska olisi ollut ihan kolme päivää? Mutta ensi viikon "lomailu" kyllä kostautuu uden vuoden alussa. Kuusi päivää töitä putkeen ja uudenvuoden aatto ja -päivä iltaysiin... Jaksaa, jaksaa....