Sara aloitti heti loman aluksi kaamean yskän ja kuumettakin oli tässä yhtenä päivänä. Yhä yskii ja jos ei kohta lopu, niin lääkäriin kai on lähdettäväOtsan rypistys. Ihan senkin takia, ettei meillä kukaan saa nukuttua kunnolla öisin... No nyt sitten Ninalla on kurkku kipeä ja pientä lämpöä silläkin eilen. Samoin isäntä valittaa kurkkua. Ja kaiken lisäksi koirilla on mahat sekaisinHuuto. Kahtena aamuna on löytynyt kylppäristä ripulipaskat, eilen Otto oksensi sappinesteitä lattialle ja teki ripulit matolleOtsan rypistys. Niinpä tänään pääsin aloittamaan tuon lupaamani matonpesu urakan!

Eilen tokotreeneissä käytin Rinon tietty asioilla ennen treenejä ja oli lenkillä tehnyt ihan normaalit "asiat". Kesken treenien ei sitten suostunut istumaan tai menemään maahan. Ja kun alkoi pyöriä, lähdettiin viivana pusikkoon. Siellä sitten kuului kunnon "kuraus" ja totaalityhjennys! Taas oli hyvä jatkaa treenejäSilmänisku. Muutenkin treenit oli kyllä hyvät, mutta treenaamattomuus näkyy. Taas tuli paljon uusia juttuja mitä pitää treenata. Erityisen tyytyväinen olin paikalla makuuseen. Pysyi sijoillaan häiriöistä välittämättä. Meillä oli mm. harjoitus jossa koirat rivissä makuulla. Vuorotellen jokainen otti luoksetulon ja toiset paikalla makuussa. Eli treenin tarkoitus oli koiran pysyminen paikalla, vaikka viereinen lähtisikin!

Uudet näyttelysäännöt ovat herättäneet keskustelua. Enää et koira sairastumisen takia saa rahoja takaisin. Kasvattajaluokkaan osallistuvat vain erin saaneet koirat, eikä tarvi enää olla eri pentueista. Eh:lla et sijoitu kilpailuluokassa?  PU/PN kehään pääsevät vain SA:n saaneet kilpailuluokassa sijoittuneet. Kuitenkin Rop-veteraanikehään saa osallistua paras penkän erinkin saanut koira. Voi olla alkuvuoden kehissä vähän sähellystä...