011213%20071-normal.jpg

On alkanut aika adventin nyt,

ja kynttilä yksi on syttynyt.

 

Sattui olemaan minullakin tässä vapaa viikonloppu. Tosin sitä edelsikin kahdeksan päivän työputki, että oli se ansaittukin :). Torstai ja perjantai illat menikin leipoen Pilkanmaan joulumarkkinoille myytäväksi kakkuja. Lauantai aamuna sitten menin lasten kanssa laittelemaan niiden lelukirppispaikan kondikseen ja vähän kattselin niiden touhuja ja välillä tuurasinkin niitä siinä. Itselle markkinoilta tarttui mukaan Angry Birds pipariseinä kera marsipaanilintujen. Lisäksi uniikki Pilkanmaa-pipo ja arvoista en voittanut mitään, mutta lohdutuspalkinnoksi sain kalenterin.

Yhdentoista jälkeen kurvasin kotiin pikaisesti vaihtamaan vaatteet ja nappasin Murun autoon. Suuntana oli Valkeala ja meidän harjoitushallin toinen pää, jossa oli mätsäri. Harjoitushallimme on entinen kasvihuone jossa hiekkakeinonurmi. Yhtä kylmä kuin ulkona, mutta ei toki tuule eikä sada. Siellä olikin koiria ihan kiitettävästi paikan päällä. Murun ilmoitin isoihin pentuihin, kun ikäraja oli 12 kk. Isoja pentuja oli yhteensä 15-16. Meille sattui kehässä pariksi pitkäkarvainen collienarttu (vai liekö ollut iso sheltti?). Murulla oli tooooosi hauskaa juostessa. Eli siis roikkui hihnassa, hihassa tai pomppi muuten vaan.... Seisominen sentään jotenkin sujui. Noo, maksettu harjoitus ja sininen nauha. Tiedetään taas mitä treenataan!!! Kun Murua alkoi väsyttää, se kävi laataksi siihen kehän laidalle ja pisti silmät kiinni. Yksi malamuutti ihminen totesi että sillä (Murulla) täytyy olla hyvät hermot kun pystyy siinä makaamaan :). Kaikesta pomppimisesta huolimatta mentiin sitten sinne sinisten kehään vielä. Juokseminenkin alkoi sujumaan namin kera paremmin kun kolme kierrosta vedettiin. Kolme käteltiin pois kehästä ja vau, taas me sijoituttiin! Eli oltiin siis neljänsiä :). Kolmas oli lapinporokoira, kakkonen eurasier? ja voittaja 16 viikkoinen akita. Palkinnoksi Muru sai pokaalin, ruusukkeen, pari pientä pehmoa, jääpalamuotin, retkimausterasian, kolme purutikkua ja pari puruluuta. Eli oikein kivat palkinnot edellisiin verrattuna! Jos Muru ei ala oikeissa näyttelyissä pärjäämään, voidaan aina alkaa käymään mätsäreissä. Siellä ollaan sijoituttu yhtä kertaa lukuunottamatta :).

Kotiin tultua käytiin vielä lenkillä juuri kun lumimyräkkä alkoi. Eli nyt meilläkin on pari senttiä lunta!!! Tosin tänä aamuna likat sitten pyöritteli lumiukkoa ja linnaa tms. joten siihen se pihan lumi menikin.... Kuitenkin oli meillä rauhallista koiraa eilisiltana. Tänään käytiin aamusta Murun kanssa kunnon metsälenkki ja nyt se on likkojen kanssa tuolla pihalla temuamassa. Pitäisi varmaan pestäkin se messaria varten. Jos nyt vaan tuo lumi ja pakkanen pysyisi!!! Pesin tänään lattiat ja laittelin jouluisemmat matot & verhot, joten en haluaisi kamalasti rapaa enää sisälle :).

Joulun odotusta kaikille ja nautitaan tuosta valkeasta tuosta ulkona. Mekin saatiin edes jonkinlaiset joulukorttikuvat otettua ja laitoin ne vihdoin tilaukseen....