...tai miten se nyt meni ;)

Pikainen katsaus ensin viime vuoteen... Kuten Facebook listasi vuoden huippuhetket; Rinon valioituminen Liettuan muotovalioksi ja samalla myös Viron muotovalioksi ja Murun meille muuttaminen. Siinäpä ne tärkeimmät. Näyttelyissä ei kierretty edellisvuotiseen tahtiin eikä menestystäkään tullut samalla lailla. Rino oli Rop toisena päivänä Liettuassa ja pohjanotkahduksena haettiin ensimmäinen hylsy Tervakosken erkkarista. Kaikkea pitää kokeilla... Muru oli Terviksen erkkarissa 18 pienestä narttupennusta kolmas ja yhdessä pentunäyttelyssä Rop. Sen jälkeen ollaankin oltu tasaisesti takaa ahtaita ;). Kuitenkin messarissa PMV-näyttelyssä EH4, eli sijoitus tuli. Eli ollaan tyytyväisiä tähänkin.

Ja sitten tässä meni joulut ja uudet vuodet melko lämpöisissä keleillä. Pakkasta joskus ollut jopa yksi aste. Muuten pääosin lämpötilat plussan puolella ja tietenkin satelee vettä :(. Lunta tuskin enää tänä talvena kovi kummoisesti ehtii tulla mutta jos edes muutama aste pakkasta? On nimittäin tosi ihanan näköisiä nämä koirat ja sitä hiekan määrää.... Huoh! Pitäisi koirat petä ensi viikonlopun näyttelyä varten, mutta ovat taatusti hetken päästä saman näköisiä. Rinossahan tuo rapa ei samalla tavalla näy kuin Murussa, mutta kun se makaa sijoillaan, jää jäljelle hiekkakasa! Kaikki koulutukset ovat olleet tietty joulutauolla ja vasta reilun viikon päästä päästään taas ohjattuun koulutukseen. Sitten vähän tässä Murun kanssa kotona jotain pientä tehty mutta aika laiskoja oltu (tai minä olen ollut). Jotain hyvää näistä keleistä on ollut ja se oli että joulukuusi ei ole ikinä karissut näin vähän kuin tänä jouluna. Eli niitä neulasia ei toivottavasti löydy vielä juhannuksenakin. Eilen tuli heivattua kuusi pihalle ja jouluverhot yms. komeroon. Mattojakaan en viitsinyt laittaa kun niitä kuratassun jälkiä löytyy. JOS ne luvatut pakkaset sitten viikon päästä tulee niin sitten takaisin.

050114%20001-normal.jpg

Tänään napsittuja kuvia pihasta (että on talvi kaukana...)

050114%20043-normal.jpg050114%20029-normal.jpg050114%20102-normal.jpg050114%20097-normal.jpg

Rinolla on jo kevättä rinnassa (tai jalkojen välissä). Se on muutaman kerran häippässyt kylille omin luvin. Toisella kerralla otti Murunkin mukaansa. Eli kulmilla on taas juoksuisia narttuja vähintään yksi. Nyt Rino onkin ulkoillut vain kiinni tai valvotusti tai tarhassa. Muru ei yksinään kauas lähde joten se on vapaasti pihalla. Rino on myös keksinyt että Murukin on tyttö ja yrittää häntäpäähän mutta Muru kyllä topakasti komentaa pois. Toivotaan että Muru ei vielä aloita juoksujaan vaan oikeasti vasta sitten keväällä/alkukesästä. Ainakaan se ei merkkaile. Hajut kyllä kiinnostaa ja karvaa lähtee jonkin verran mutta ei huomattavasti. Taas tuo Rinon hyrräys on saanut harkinnan päälle että leikatako Rino vai ei? Jalostuskoiraahan siitä ei tule. Ei vaikka indeksijalostukseen siirryttäisiinkin joskus. Jos Rinon indeksit on tuollaista 80% niin sitten pitäisi olla nartulla jo 120% että saisi sen 200% yhteensä täyteen. Sellaisia narttuja harvassa on. Lisäksi tuo häntämutka ja Rinon luonteenlaatu asettaa rajoituksia. Toki senkin kanssa olisi kiva näyttelyissä vielä käydä harvakseltaan.... Sillä kyllä tuo pallinahka tulehtuu usein kun taitavat tuolla karvamäärässä vähän hautua, mutta en tiedä riittääkö se terveydelliseksi syyksi? Ehkä tässä odotellaan Murun ekat juoksut ja katsotaan ollaanko kuinka kypsiä leikkaamaan sen jälkeen! Nyt hakusessa olisi leveä koko oviaukon kokoinen portti tuohon uuden ja vanhan osan väliin. Nuo metalliset vaan ovat aika hintavia noin mittatilaustyönä....

Eli ne juoksut on ehkä asia mitä pienllä kauhulla odottaa tältä uudelta vuodelta. Sitten pitäisi vähän noita näyttelyitä tuossa katsella sillä silmällä. Olishan se kiva yksi serti saada Murulle. Kunhan nyt ensin saadaan tuo kehäkäytös haltuun :). Jyväskylä on harkinnassa mutta viitsiikö sinne lähtä ajamaan? Imatralle varmaankin mennään pääsiäisenä ja maailmanvoittajaan olisi tarkoitus mennä. Ei menestystä hakemaan vaan koska niissä aika harvoin tulee käytyä :). Viimeksi oltiin turisteina ja yhä harmittaa että Rokia en sinne ilmoittanut. Lisäksi lupaus on ottaa itseä niskasta kiinni ja yrittää vähän enemmän tehdä murkun kanssa. Töissäkin on kuulemma tarjoitus säästää 5000 työtuntia ja keltäs muilta ne säästetään kun meiltä tuntipalkkalaisilta. Eli sitten on enemmän aikaa harrastaa tälläista ilmaista toimintaa kuten koiran kouluttaminen kotosalla ;). Haaveissa toki lottovoitto ettei tarvitsisi töissä käydäkään, mutta kelläpä ei. Työpaikkojakin on näillä seuduilla aika huonosti tarjolla ja täytyy nyt ainakin odotella kun keväällä tulee 20 vuotta tässä paikassa töissä. Saa sitten palkkioksi pari ylimääräistä lomaviikkoa joskus....

Lentävä hovawart;

050114%20125-normal.jpg050114%20127-normal.jpg050114%20036-normal.jpg

Muuta en sitten taida luvatakaan. Olen tosi huono pitämään lupauksia tällaisissa asioissa. Toivotaan että ollaan terveitä ja onnellisia siitä mitä on. Kaikki muu onkin plussaa :).

050114%20067-normal.jpg050114%20061-normal.jpg050114%20017-normal.jpg050114%20133-normal.jpg050114%20106-normal.jpg050114%20025-normal.jpg050114%20086-normal.jpg

Nyt oli Muru painotteinen kuvapostaus, kun lenkin jälkeen nautittiin tuosta oudosta valoilmiöstä taivaanrannassa. Ensi kerralla yritetään suosia mustaa herraa :)

P.S. Käytiin vuoden ensimmäisenä päivänä rapsuttelemassa minishettiksiä ja paria new forest ponia myös. Olivat aivan ihania... Näitä voi käydä facebookista katselemassa hakusanalla Snowberry ponies. Toivottavasti tänä vuonna tulee vähän hevosteltuakin ;)