Tokotreeneissä on pyritty nyt käymään, vaikka emäntä on välillä ollut vähän väsynyt. Onnistuin saamaan kunnon räkätaudin ja eilen jopa harrastin töissä "verenluovutusta". Eli sain kaamean nenäverenvuodon. Ei muuta kuin piiloon takahuoneeseen nessujen kera vartiksi... Tokoilut on mennyt ihan kohtuullisesti. Varsinkin suhteutettuna harjoituksen määrään (lahjattomat treenaa). Pitäisi kai kotonakin tehdä jotain??? Kuitenkin olen ollut hirveän tyytyväinen nyt paikallaan makuisiin. Vaikka vierestä on koiria nousuut, niin Rino on pysynyt (kop kop).

Olin ilmoittautunut Kssk:n mätsäriin talkoisiin eilisillaksi ja samalla sitten ajattelin viedä RInon treenaamaan näyttelyssä oloilua. Viimeksi ollaan Messarissa oltu näyttelyssä... No kun paikalle pääsin, niin siellä oli jo homma aika hyvin hanskassa. Minä sitten "pääsin" hoitelemaan liikenteen ohjausta yhdessä toisen naispuolisen kanssa. Me oltiin varmaan tosi ammattilaisia tuossa hommassa (toisella ei vielä edes ajokorttia). Lisäksi ulkona tuuli tosi navakasti ja alkoi sitten vielä satamaankin. Olin kyllä pukenut ihan kevyttoppapuvun  ja välihousut ja sateenvarjokin löytyi autosta, mutta kylmä tuli silti. Saa nähdä minkä kuolemantaudin tästä vielä saa???

Onneksi hallissa oli sentään lämmin ja meidän kehä vielä siellä lämpöisemmässä päässä. Isoja koiria oli ilmoitettu 29 kpl. Rinon pariksi tuli sakemanni ja vaikka se oli meidän edellä, niin silti Rino juoksi oikein nätisti. Tuomari kehui kuinka tässä mätsärissä on koirilla niin hyväkuntoiset hampaat katsoessaan Rinon hampaita. Kehui molempien esittämistä, mutta Rino sai sitten punaisen nauhan vauhdikkaammista liikkeistään. Tuomarina oli meillä Ville Meronen. Punaisten kehässä ei ollut suuria odotuksia. Rinon kanssa ei monessa mätsärissä olla käyty ja yleensä hoffeja ei suuremmin arvosteta. Varsinkaan mustaa ei edes tunnisteta välttämättä hoffiksi. Nytkin muutama kävi kysymässä rotua (samoin tokotreeneissä). Me saatiinkin sitten juosta oikein urakalla ympyrää ja kaksin toisten kanssa. Aina päästiin jatkoon ja lopuksi oltiin isojen punaisten 5.. Saatiin komea ruusuke, koira-aiheinen pyyhe, ulkotulet, herkkutikku ja suihkusaippua (ei koiralle). Kyllä Rinoakin väsytti sen jälkeen. Purkamaan en enää jäänyt, kun aamulla oli tiedossa herätys klo 5 ja suuntana Kankaanpää. Siitä sitten hieman myöhemmin.

Ruusuke ei ollut pienimmästä päästä.

Hovawart rentoutuu.

Välillä Ottokin kuviin.