Aika laittaa viime vuosi pakettiin...

Yksityiselämässä ei mitään kovin ihmeellistä ole tapahtunut. Nina aloitti syksyllä yläasteen Hirvelässä Voikkaalla. Työkuvioissa pientä käymistilaa nyt loppuvuodesta ja vaikka yleensä en töistä ole stressiä kotiin asti tuonut, niin nyt on kyllä havaittavissa sellaista... Eikä veikkauksesta ole vieläkään tullut sitä päävoittoa ;)

Koiranäyttelyissä tuli taas viimekin vuonna käytyä kohtuullisesti. Rinon "seitsemänvuotiskauden" tuloksena neljä näyttelyä, joissa kaikissa erinomainen valioluokassa. Lahdessa 10.5. eri2 sekä Riihimäellä 6.6. eri2 sa paras uros 2. Imatralla eri1 sa paras uros 2 ja Porvoossa 12.9. sitten kauden päätöksenä Vsp. Ei yhtään pöllömmin vanhalta herralta :)

DSC_0287.jpg

Muru täytti viime huhtikuussa kaksi vuotta ja siirtyi avoimeen luokkaan. Ennakko-odotuksia ei ollut koska kys. luokassa on aina paljon koiria ja Muru tietysti nuorimpia siinä joukossa. Kuitenkin vuosi yllätti positiivisesti. Yhteensä käytiin Suomessa 11 näyttelyä joista 10 erinomaista ja yksi erittäin hyvä arvosana. Kahdeksan kertaa saatiin SA. Puuttuvat sertit saatiin Lahden näyttelyistä. 21.3. Lahden Kv näyttelyssä Muru oli paras narttu 2. saaden sertin ja varacacibin joka vahvistui cacibiksi.

DSC_0270.jpg

Toinen serti tuli Lahden ryhmiksestä äitienpäivänä Murun ollessa jälleen paras narttu 2. Yhteensä Suomen näyttelyissä tuli sijoituksia paras narttu kehissä kuusi kertaa ja elokuussa Helsingin ryhmänäyttelyssä Muru oli jopa Rotunsa paras :).

DSC_0077.jpg

Ulkomailla käytiin myös aivan Liettuan etelärajan tuntumassa Druskininkaissa. Siellä oli 3xKv-näyttelyt ja tavoitteissa oli saada edes se yksi cacib. Paikan päällä päästiin nauttimaan kesän kuumimmista keleistä. Joka päivä oli yli +30 astetta lämmintä ja kaiken lisäksi Muru aloitti juoksut siellä. Näissä näyttelyissä oli myös erityisehtona että kolmella luokkasertillä valioituu (normaalisti tarvitaan kolme luokkasertiä ja aikaraja vuosi ekan ja vikan välissä). Lisää tästä reissusta löytyy tuolta elokuun vuodatuksesta mutta reissu meni paremmin kuin hyvin Murun ollessa joka päivä VSP ja saaden niin luokkasertit, isot sertit ja ne cacibit. Näin Murusta tuli myös Liettuan muotovalio! Vuoden kaksi viimeistä näyttelyä kisattiinkin valioluokassa.

10985470_710002009133238_332930274295982

DSC_0182.jpg

 

Koiramaisista harrasteista aloitettiin viime keväänä Murun kanssa agility. Siihen ollaankin sitten keskitytty juoksutaukoja lukuunottamatta. Muru ei mikään tykki ole nopeudessa ja sopii minulle koska en itsekään ole mikään sporttisuuden perikuva. Ehdin sitten ehkä miettiä minne pitää mennä seuraavaksi ja toteuttaa ihan omia kuvioita. Kouluttaja varmaan saa harmaita hiuksia minun takiani :D.

DSC_0057.jpg

Muru kävi myös terveystarkeissa ja tammikuussa tarkastettiin silmät terveiksi sekä nyt syksyllä kuvattiin lonkat ja selkä terveiksi. Me Happy!

20151110_115735.jpg

Mitäs sitten tämä uusi vuosi voisi tuoda tullessaan. Lupauksia en tee, koska en niitä pysty lunastamaan. Esitän vain toiveita ja ehkä pieniä tavoitteita vuodelle 2016.

- Nyt kun aikaraja on täynnä, niin Murulle olisi kiva saada se viimeinen cacib näyttelyvalion titteliä varten.

- Rino pysyisi terveenä ja päästäisiin veteraanikehiin pyörimään. Viimeksi itsellä on ollut veteraanikehissä Roki ja siitä on jo kymmenisen vuotta.

- Murun kanssa päästäisiin MH-testiin ja ehkä syksyllä jopa luonnetestiin jos juoksut ei satu juuri siihen ja tietysti vielä jos se menisi hyväksytysti läpi.

- Ehkä myös käytäisiin Virossa ja Latviassa ja saataisiin sertit sieltä Murulle.

Tavoitteina voisi pitää että otan itseäni niskasta kiinni ja alettaisiin taas käymään myös tokotreeneissä tavoitteena käyttäytymiskoe joskus..... mitään en kuitenkaan lupaa. Lisäksi pitäisi sitten alkaa katsella Murulle sulhasta sillä silmässä että jospa vuonna 2017 saataisiin ekat Hoffrocks pennut maailmalle... Mutta mistä löydät sen oikean. Pitäisi olla ehdottoman terve (myös suku) varsinkin lonkkien ja kilpparin suhteen. Tasapainoinen, rauhallinen luonne mutta kuitenkin luonnetta ja taistelutahtoakin pitäisi löytyä. Rakenteeltaan kaunis ja tasapainoinen, myös liikkeessä. Pitkä kaunis häntä ja isot korvat olisi plussaa :). Musta tai hyvä merkkinen. Ei hirveästi käytetty itseään/sukua jalostukseen jotta jatkossakin löytyisi vaihtoehtoja. Että siitä sitten vaan etsimään... Kaikki vinkit ja sairaustiedot otan kiitollisena vastaan.

Muutenkin harrastuspuolella pitäisi minun vähän ryhdistäytyä. Enempi treenaamista ja jäljestystä niin metsässä, pellolla kuin verijälkeäkin voisi tehdä. Jotenkin vaan tuo epäsäännöllinen työ vie energiaa... Sitä veikkausvoittoa yhä odotellessa!

 

Toivotaan että vuodesta tulee meille kaikille antoisa ja hyvä tasapuolisesti! Ja saisi sitä luntakin nyt tulla vähäsen.....

P2060019.jpg

DSC_0051.jpg