Laitetaanpa vuosi jo pakettiin pikku hiljaa...

Murun kanssa käytiin 14 näyttelyä kotimaassa ja seitsemän ulkomailla. Kahta lukuunottamatta Muru oli sertifikaatin arvoinen eli sai SA:n. Ulkomaan näytelmissä viidessä rotunsa paras ja kahdessa VSP (vastakkaisen sukupuolen paras). Vuosi oli suorastaan huikea näyttelyrintamalla ja toista tällaista tuskin tulee!  Vuosi aloitettiin käymällä Pietarissa kolmessa Kv-näyttelyssä jossa kahdessa Muru oli VSP ja viimeisessä ROP. Tuliaisina RKF CH titteli  ja viimeinen tarvittava cacib saatiin kansainvälisen näyttelyvalion titteliin (C.I.E) heti ensimmäisenä päivänä.

DSC_0017.jpg

Sen jälkeen käytiin kotimaan näyttelyitä. Lahdessa, Tuusulassa, Haminassa, Lahdessa ja Kotkassa Muru oli upeasti VSP. Välissä Tampereen vappunäyttely jossa Muru paras narttu 2.

DSC_0596.jpgDSC_0857.jpgDSC_0632%20%281%29.jpg

kotkakv.jpg

Tuossa Lahden ryhmiksessä meidän koirat räjäytti potin; Rino oli rotunsa paras ja rotunsa paras veteraani ja Muru vsp.

DSC_0099.jpg

20160605_130501.jpg

Kesäkuussa sitten lähdin Murun kanssa kaksin omalla autolla roadtripille Balttiaan. Muruhan valioitui Liettuaan 2015 joten pienenä haaveena Balttian muotovalion titteli... Tuona viikonloppuna olisi Latviassa voittajanäyttely ja Tallinnassa kaikkien rotujen näyttely ja pienellä ajamisella ehtisi molempiin. Kun aikataulut tulivat niin Latvian näyttelyssä kaikki kuusi hoffia olivat Suomesta ja narttuja. Tietenkin.... eli toiveena olisi että voittaja olisi sellainen jolla jo serti sinne olisi ja se siirtyisi. No tarkemmin voitte lukea tuolta kesäkuun kohdalta reissusta... Pääasia oli että Muru jaksoi yllättää voittamalla molempina päivinä rotunsa ja saaden molemmista maista sertin. Kaupan päälle Latvian voittaja 2016 titteli!!! Samoin Latvian ja Viron muotovaliotittelit. Tuli juuri mieleen että se Balttian muotovalion titteli on muuten vielä hakematta! Pitääpä hakea ensi tilassa...

120616%285%29.jpg

DSC_0041.jpg

Kesäkuun jälkeen heitettiin sitten turkkikin ja käytiin tekemässä bikinikierros kasvattajan iloksi rodun erikoisnäyttelystä josta kauden ainut erittäin hyvä arvosana (siitäkin onnellinen koska hylsyä odottelin....). Lähes samoilla bikineillä käytiin sitten Kuopion kolme KV-näyttelyä jossa kuitenkin joka päivä paras narttu 3. sijoitus. Hämeenlinnan ryhmiksessä käytiin saamassa paras narttu 4. sijoitus. Koska oltiin helmikuussa saatu Venäjältä jo kolme sertiä niin oli pakko lähteä kokeilemaan vielä viimeistäkin. Nyt käytiin ihan rajan tuntumassa Viipurissa ihan kansallisissa näytelmissä joita oli kaksi samana päivänä. Sieltä tupla ROP ja kaksi sertiä. Näin ollen tuli Venäjän muotovalion tittelikin.

20160903_160557.jpg

Lahden kv näyttelyssä sileä eri ja riskillä ilmoitin vielä messariin molemmille päiville. Murulle juoksuja odottelin jo lokakuun puoleen väliin mutta venytti niin että juoksi vasta marraskuulla. Messarista molempina päivinä eri2 & sa ja hienon hienon vuoden kruunasi sunnuntain paras narttu 3. sijoitus. Meidän koirista ainoastaan Otto on yltänyt samaan. Koira joka hoffeistamme on ollut vähiten näyttelystara :).

Käytiin sitten luonnetestissäkin kun MH-kuvauksia ei näillä kulmilla ollut tänä vuonna. Tiukoilla tuomareilla tuloksena +108 pojoa. Pitää olla tyytyväinen sillä on sitä pöllömpiäkin tuloksia tullut kun tilastoja katselee.

Muutoin jatkettiin aksailuamme kerta viikkoon poislukien juoksutauot. Ylitin itseni ja osallistuimme kahteen kertaan möllikisoihin alkukesästä. Ensimmäisissä jopa sijoituttiin möllimakseissa kolmanneksi pienellä yliajalla. Meidän vahvuus ei todella ole nopeus, mutta jos kaikki osuu kohdilleen niin kenties se virheetön rata sitten ;)

Rinokin pääsi veteraanivuotensa kunniaksi näyttelyihin pitkästä aikaa. Paljon ei ole tullut järkeä päähän vieläkään mutta joskus hetkellisesti ehkä :). Yhdeksän näyttelyä, neljä kertaa rotunsa paras veteraani, vsp veteraanikaksi kertaa, kerran erittäin hyvä ja kerran hylsy (häntämutka). Ja kesäkuussa Lahden ryhmiksessä myös rotunsa paras!

DSC_0042.jpg

DSC_0683.jpgDSC_0686%20%281%29.jpg

Hieno vuosi myös Rinolla. Katsotaan pääseekö vielä ensi vuonna näyttelyyn tai pariin? Kunnosta riippuen... Muutoin Rino on keskittynyt ulkoiluttamaan isäntää joka kyllä aika usein on vaikea saada työpäivän jälkeen liikkeelle mutta Rino tekee parhaansa!

 

DSC_0049.jpg

Ja mitä sitä sitten ensi vuodelle suunnittelisi???  Murun kanssa ehkä vielä muutama terveystutkimus, kenties MH jos keväällä johonkin lähistölle mahtuisi, muutama näyttely keväällä (ainakin Tanska haaveissa vapun tienoilla), ehkä pentusuunnitelmia jos terveystulokset ok ja löytyy "se oikea" ja kaikki menee nappiin. Eikös siinä ole haaveita ja toiveita yhdelle vuodelle? Tietysti toivon että niin koirat kuin perheenjäsenet pysyy terveenä. Myöskin lapset voisivat vähän panostaa koulun käyntiin ensi vuonna enemmän :) . Kenties tavoitteena myöskin mölliaksakisat tai muutamat. Rallytokoakin olisi ehkä kiva päästä kokeilemaan joskus jos ei muuta keksitä ja aikaa riittäisi...

TOIVON KAIKILLE OIKEIN ONNELLISTA JA MENESTYKSEKÄSTÄ VUOTTA 2017!!!!

Happy-New-Year-2017-holidays.jpg