Hyvää Pääsiäistä kaikille! Tai munarikasta naisille ja pesärikasta miehille, kuten eräs asiakas tässä minua valisti. Aina sitä vanhakin oppii uutta!

Ihmeitä tässä nyt ei ole tapahtunut. Pari päivää Rinon synttäreiden jälkeen Muru aloitti juoksut ja tänään on virallisesti viimeinen juoksupäivä. Tosin vielä viikon verran pidän niitä erossa, paitsi jos ovat ihan tuossa silmän alla. Eipä Rinoa enää kiinnosta ja Murukin on taas oma kiukkuinen itsensä :). Itsellä sattui juuri lomarahavapaaviikko juurikin tärppien aikaan (olispa ollut suunniteltu astutus), joten se meni kotona monien porttien kera! Alunperin olin ottanut tuon viikon sillä silmällä että olisi lähetty Latviaan, mutta tuo Venäjän reissu sitten tuli siihen ja laskeskelin että ne juoksut varmaan sattuu siihen. Lativassa periaatteessa on juoksuiset nartut kielletty näyttelyissä, mutta käytännössä harvemmin kai tulee sanomista. Mutta ei nyt ehdoin tahdoin halunnut kokeilla! Niinpä tuli oltua vaan kotosalla, lueskeltua ja ulkoiltua. Säät olikin oikein mukavat ulkoiluun. Aurinko paistoi ja hanki kantoi. Nyt ekaa kertaa alkaa olla plussan puolella mittari ja hankikantokin pikku hiljaa muisto vain..... Ihan selvästi tässä kevättä kohden mennään. Päivät on pidentyneet ja lumet alkaa sulamaan. Viikonloppuna käännetään kellot taas kesäaikaan ja varmaan kohta alkaa se kamalan rapainen aika...

Pääsiäisenä ei ole nyt mitään ihmeitä suunnitelmia. Huomenna on pitkä päivä töissä, joku päivä käydään mummolassa ja muuten varmaan vaan ulkoillen ja lepäillen :). Ei lähdetä edes Imatralle koiranäyttelyyn, kun tuomari nyt ei ollut ihan parhaasta päästä. Muru on liian löysässä kunnossa juoksujen jälkeen ja Rinon häntä ei ole taatusti tämän tuomarin mieleen... Reilun viikon päästä sitten toivottavasti päästään korkkaamaan Rinon kanssa veteraaniluokka Lahdessa. Tänään jo trimmasin molempien tassukarvat ja leikkasin kynnet.

Aksataukokin jatkuu vielä sen viikon verran. Meillä töissä vaihtuu tuo tykysetelit e-passiin ja nyt en tiedä onnistuuko sillä aksan maksaminen :(. Toivottavasti, vaikka ei nekään riitä kattamaan vuodessa tulevia kuluja. Kymppikortti maksaa tällä hetkellä meillä 180€. Muutenkin töissä tulee muutoksia. Vihdoin kahdenkymmenen vuoden jälkeen talossa, saan kokoaikaisen sopparin :). Kesälomatoiveetkin on jo esitetty. Katsotaan meneekö läpi??? Alkujaan toivoin viikon juhannusviikolle ja loput elokuun alkuun, mutta nyt sitten toivottavasti saisinkin sen viikon vähän aikaisemmin. Tuli taas sellainen mielenhäiriö että olisi kiva vielä lähteä reissuun Murun kanssa. Jos ensi vuonna sitten keskityttäisiin johonkin muuhun projektiin... Hirveästi tekisi mieli lähteä Latvian voittajaan vaikka se sotii kaikkia periaatteitani vastaan.; voittajanäyttelyissä ei meillä ole mahkuja, vain yksi näyttely jossa jaossa vain yksi serti enkä edes tiedä onko enää karvoja silloin! Mutta Virossa olisi samana viikonloppuna kansalliset näyttelyt. Eli voisi yhdistää menemällä lauantaina Latviaan ja sunnuntaiksi Viroon ja siitä sitten laivalla kotiin! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kaikki tai ei mitään jne. MUTTA olisi toki kiva lähteä jonkun kanssa ekaa kertaa autolla Balttiaan... No katsotaan tuleeko siitä mitään mutta haaveissa on :) Elokuussa on sitten loput lomat kun on sitten ainakin Kuopio haaveissa, muutoin ei hirveästi ole kesäkuun jälkeen näyttelysuunnitelmia ja Muru on varmaan sitten jo karvatonkin... Mutta olisihan toki Rino jos se ei tänä vuonna tekisi mitään totaalisen kesäturkin vaihtoa!

P.S. Kuvat on nyt kännykkälaatua tällä kertaa. Napsittu tuolta lenkeiltä....

Näin paljon oli lunta, nyt jo puolet sulanut pois.

20160309_133154.jpg

Meidän koti tuolla vasemmalla kuusen takana;

20160229_121335.jpg

Tämä kuva tuon kuusen juurelta. Siellä varsinainen "majapaikka"

20160318_112000.jpg

Kymijoen rannasta. Joutsenet viihtyivät koko talven täällä;

20160316_102937.jpg

Lelukin pääsi pellolle mukaan;

IMG_20160321_202056.jpg

Tämä kuva otettu tuolta edellisessä kuvassa näkyvän mäen päältä;

IMG_20160320_121736.jpg

Ja vielä muutama;

20160310_161856.jpg20160312_084304.jpg

Ja tämä on oikeasti sivulla, mutta jostain syystä kone blogi kääntää väärinpäin :(

Ja laitoin vihdoin muuten valiohakemukset eteenpäin. CIE hakemus oli simppeli. Täytin kaavakkeen ja lähetin sen ja kopiot rekkarista molemmin puolin kennelliittoon. Tosin se nyt makaa siellä kun lähtettävät FCI:n noin kerran kuukaudessa kai hakemuksia. Omakoiran mukaan meidän ei ole vielä edes lähtenyt. Ja tämähän on ilmainen. Postissa sitten (toivottavasti) joskus tulee kunniakirja. Rfk Ch tittelin olikin taas kinkkisempi. Siihen piti olla hakemus täytettynä (löytyy Venäjän kennelliiton sivuilta), kopio molemmin puolin rekkarista, omistajatodistus (omakoirasta, suttasin avainkoodin), alkuperäinen sertilappu, lisäksi liitin kopion diplomista ja arvostelusta. Sen lisäksi tietty kuitti maksusta. Ja sepä sitten tulikin ongelmaksi. Kumpikaan nettipankkini ei tuota tilinumeroa huolinut joka löytyy kennelliiton sivulta. Niinpä sitten nettikeskustelujakin lukeneena muistelin että viimeksikin laitoin käteistä hakemuksen mukaan. Postitsehan ei saisi rahaa lähettää mutta kun en muutenkaan sitä saanut tehtyä! Sieltä löytyy joko käsittely reilussa viikossa tai käsittely 30 vrk:ssa. Otin tuon pidemmän ajan koska oli puolet halvempi; 1500 ruplaa eli tällä kurssilla vähän vajaa 20€. Olin jo laittamassa 20 euron seteliä sinne kun muistin että minulle jäi reissusta ruplia käyttämättä. Ajattelin että jätän ne ensi kertaa varten mutta nyt laitoinkin summan ruplina (laitoin 50 ruplaa ylimääräistä jos auttaisi asiaa). Katsotaan miten käy. Jääkö tulliin vai meneekö jonkun taskuun suoraan. Juuri luin että tuolla Maailmannäyttelyn ilmoittautumisessakin on jotain kavallusepäilyjä! Vähän erilainen tuo naapurimaa.... Pidetään nyt peukkuja että sekin diplomi joskus tänne rantautuu.