Hyvää Pääsiäistä!

Koska kiirastorstai oli pitkä päivä töissä, menikin pitkäperjantai lähinnä siitä toipuessa ja seuraavaan työpäivään valmistuessa. Tosin tuli kyllä koeajettua uusin lelu; Neato XV-14 robotti-imuri. Mallihan on aikans vanha, mutta oli poistomyynnissä meillä, niin korjasin meille. Varsinkin näin keväisin ja syksyisin (tai aina kun on märkää), tulee tuota hiekkaa sisälle eläinten ja lasten mukana ihan kiitettävät määrät. Jos haluaisi että ei ihan hiekkalaatikossa asuttaisi niin vähintään joka toinen päivä olisi imuroitava. Jos tämä nyt vähentäisi edes puoleen tuon imuroinnin. Pitää vielä hankkia varmaan tuo Pet-harja siihen niin kerää vielä tehokkaammin tuota karvaa :).

Lauantaikin meni sitten ihan kiitettävästi töissä. Töiden jälkeen sauna tuleen ja loput näyttelykamat kokoon. Isäntä oli lauantaina lenkittänyt koirat ja laskenut ne sitten tuohon meidän metsikköön juoksemaan. Muru oli sitten meidän keski-ikäistä miestä (Rinoa) niin että oli parka ihan kolmijalkainen. Sanoinkin että jos se aamulla ontuu niin ei tarvi isännänkään lähteä mukaan sunnuntainä Imatralle näyttelyyn. Jossain mielenhäiriössä olin molemmat koirat sinne ilmoittanut taas!

Aamulla koipi näyttikin paremmalle ja uskalsin pakata Rinonkin mukaan & isäntä pelkääjän paikalle. Klo 7.30 suunnattiin sitten kohti Imatraa. Aika rauhassa sai ajella tuon matkan... Oikeasti Lappeenrannan koiranäyttelyn nimellä kulkevä näyttely pidettiin nyt toista kertaa Imatralla Aviasport areenalla. Halli on sellainen kuplahalli kuten Kajaaninkin näyttelypaikka, mutta täällä on mukava tekonurmi. Yhtään en ikävöi Lappeenrannan ahtaaseen jäähalliin! Aamusta oli sisälläkin vähän vilakan oloista villapaidassa, mutta kyllä kehässä käynnin jälkeen tarkeni. Ja aurinkokin alkoi paistamaan niin sekin varmaan vähän lämmitti :).Oltiin paikan päällä ysin jälkeen ja hyvin mahduttiin häkin kanssa kehän laidalle. Molemmat koirat häkkiin ja vessajonoon! Sitten siinä oli 10 koiraa ilmoitettu ennen hoffeja, joten koirille pikainen harjaus ja hihnojen/pantojen vaihtoa ja Rino siihen odottelemaan. Rino ei muuten kehässä ole käynyt sitten viime kesäkuun, kun se pohkeeni silloin poksahti siellä Forssassa. Rinon kasvattajakin sinne eksyi paikalle joten olikin ihan kiva näyttää millainen meidän isosta mustasta on tullut :).

Tuomarina oli Pedro Sanches Delerue Portugalista. Siinä kehää seuratessa näytti että jakaa lähinnä erinomaista ja erittäin hyvää, mutta sa:t ovat tiukassa. Hoffeja oli ilmoitettu 22 kpl ja muutama näytti olevan poissa. Itsellä ei ollut luetteloa mutta narttuja taisi olla ilmoitettuna 11 kpl & kolme narttupentua. Eli uroksia olisi sitten ollut yksi pentu ja seitsemän? Rino oli valioissa yksinään. Uroksilla tuomari ei itse katsonut hampaita vaan pyysi näyttämään ne, nartuilla katsoi itse. Rino yksinään veti vanhalla rutiinilla kehän. Aavistuksen kyllä huomasin sen ontuvan, joten en juossut niin kovaa kuin yleensä Rinon kanssa juoksen. Hännästä tuli maininta, mutta kuitenkin tuomari tykkäsi tyypistä ja Rinolla erinomainen ja sa :). Kolme urosta sai sa:n ja pääsi paras uros kehään. Rinohan otti tästä sitten kaiken irti ja pisti idioottinelivedon päälle! No kuitenkin oltiin paras uros 2. Uroksista ei kukaan ottanut sertiä vastaan. Paras uros ja vsp oli Hofmacher Macho tuolta pohjoisesta. Reissu kannatti siis!

Sitten pikainen koiran vaihto. Avoimessa luokassa olikin hulppeat yhdeksän kaunista hoffineitoa. Ei siis paljon odotuksia meillä.Muru seisoi oikein mallikkaasti, mutta se juokseminen oli mitä oli. Tuli ainakin tuo tempperamentti puoli näytettyä taas :). Oltiin siellä puolessa välissä joukkiota joten käytiin vähän odottelemassa kehän ulkopuolella ja treenaamassa sitä juoksemista. Yksilöarvostelussa meni hieman paremmin jo tuo juokseminenkin eikä jatkuvasti oltu ranteessa kiinni. Ihan yllättäin saatiin eri! Vautsi vau. Olin aivan varma että ollaan liian pieniä ja sieviä tässä joukossa. Yhdeksästä avoimen luokan nartusta kolme sai erittäin hyvän ja kuusi erinomaisen. Kilpailuluokassa oli siis kuusi koiraa. Sieltä tuomari tiputteli pikku hiljaa koiria liikkeiden ja ilmeen perusteella ilmeisesti? Kunnes jäi neljä koiraa ja Muru oli vielä jäljellä. Lopulta oltiin kolmansia ja koska nuoremmat nartut eivät olleet saaneet sa:ta oli tässä samalla paras narttu kehä. Sitten jännättiin että saadaanko sa? Voittaja oli Minttumantan Jade, toisena olevan nimeä en tiedä mutta blondi kuitenkin joka otti sertin, meille sitten varaserti. Kaikki sijoittuneet avoimessa saivat siis sa:n. Eli ihan onnistunut reissu kaikin puolin. Me ollaan oikein tyytyväisiä tilanteet huomioon ottaen ja jatketaan vielä viimeisen sertin metsästämistä :). Kiitos Imatra. Kiitos myös seurasta kaikille. Oli kiva nähdä teitä taas!

Siitä sitten pikku hiljaa kamat kasaan ja autoa kohden. Koiratkin pääsi "vessaan" ja autoon jatkamaan unia. Siinä sitten taas n. 140 kilsaa köröttelin kotiin. Nyt olikin enempi liikennettä ja kaiken sortin autoilijoita liikenteessä...

Kotona sitten kamojen purkamista, lenkki Murun kera ja perheelle ruokaa. Nyt sitä alkaakin olla kypsä nukkumaan. Huomenna on onneksi vapaapäivä. Toki Prisma on auki huomenna erikoisluvalla, mutta en tarjoutunut vapaaehtoiseksi. Kiva olla yksi päivä ihan perheenkin kesken :).

Tässä Vsp & Rop

DSC_0307.jpg

Tuliaiset;

DSC_0308.jpg

DSC_0314.jpg

DSC_0311.jpg

DSC_0310.jpg