Työn puolesta täytyy sanoa, että luojan kiitos alkaa olla kaikki juhlapyhät ohi. Toki huomenna vielä loppiainen jonka vietän töissä. Joulupäivät olivat vapaat ja uusi vuosi ja loppiainen sitten töissä. Toki näin olen halunnutkin jotta saan viettää joulua kotosalla. Uuden vuoden aattona muutama paukku ja raketti ammuttiin, mutta siinäpä se oli. Rozakaan ei välittänyt paukkeesta. Toki täällä maalla nyt ei niin paljon pauketta olekaan ja Roza ottaa paljon mallia Murusta. Murukaan ei raketeista paljon välitä. Koirat kyllä jäivät sisälle varmuuden vuoksi kun itse ammuttiin ja pääsivät heti puolen yön jälkeen vielä ulos.

DSC_0001.jpg

DSC_0054.jpg

Murun kanssa käytiin eilen sitten taas operaatiossa tuossa kaupungin eläinlääkärillä. Sama eläinlääkäri joka leikkasi sen patin Murun silmäkulmasta, leikkaisi myös tällä kertaa. Nisäkasvainta käytiin näyttämässä toisella eläinlääkärillä marraskuun lopussa joka oli sitä mieltä että leikataan, eikä silloin kai käynyt koko koiraa kokonaan läpi tai silloin ei löytynyt muita patteja. Nyt leikkaava lääkäri kävi koiran kunnolla läpi ja löysi samalta puolelta toisenkin pienen kasvaimen ja lisäksi toiselta puolelta samanlaisen. Kaikkia niitä ei voitaisi leikata kerralla, koska iho ei riitä sulkemiseen molemmilta puolilta. Lääkäri myös vahvasti suositteli sterkkausta tällaisessa tapauksessa. Olivat siis selvästi hormonaaliseen toimintaan liittyviä. Nämäkin ilmeistyivät heti juoksujen jälkeen. Tällä kertaa ei kuitenkaan aika riittänyt siihen, vaan poistettiin ne kaksi jotka olivat samalla puolella. Jätin Murun taas sinne nukutettuna ja kävin hakemassa puolilta päivin. Muru parka oli aivan tillin tallin. Meidän piti hoitajan kanssa kantaa se peitolla ulko-ovelle, mistä sitten hoipui autolle. Mukaan saatiin antibioottikuuri, kipulääke, varalle vahvempaan kipulääkkeeseen resepti, hoito-ohjeet, kahden viikon hihnassa ulkoilumääräys ja lasku. Onneksi on vakuutus, mutta tällä vakuutuskaudella sekin varmasti paukkuu yli kun on vielä varattava se toinen operaatio jotta saadaan se toisella puolella oleva kasvain ja sterkkaus tehtyä. Ei ole halpaa tämä koiran pito! Jouduttiin vielä metsästämään haavansuojapuku, kun meillä ei sellaista ennestään ollut. Nyt pitää olla puku päällä ja kauluri laitetaan kun jää yksin. Eilen oli tosi kipeän oloinen, eikä tehnyt mitään asioita. Annoin illalla töiden jälkeen vielä kipulääkkeen. Aamulla söi ihan normaalisti ja taisi vielä jäädä nälkäkin. Ja on tänään onneksi jo tehnyt molemmat asiatkin pariin kertaan. Toivotaan että pysyy nyt kuivat kelit ja paranee ilman mitään takapakkia. Nisäkasvainleikkauksessahan siis leikataan se nisä jossa kasvain on ja lisäksi kaikki sen jälkeen olevat nisät. Eli Murulta poistettiin nyt 3. - 5. maitorauhanen. Ja seuraavassa sitten kai vain se 5.?

20210104_133328.jpg

Mitäpä muuta? Roza kasvaa hiljalleen. Kun punnitsin ja mittailin sitä tuossa 7 kuukautispäivänä, niin totesin että ei siitä nyt sitten ehkä tulekaan mitään isoa. Silloin aluksi vaikutti, että siitä tulee isompi kuin Muru (63 cm), mutta nyt oli korkeutta 58 cm ja painoa 22 kg. Muru taisi olla saman ikäisenä 5 kg painavampi ja ainakin pari senttiä korkeampi. Toki toivon että Roza tuosta kasvaa eikä jää rotumääritelmän alarajoille. Muuten se on saanut kasvaa aika vapaasti. Ei tosiaan koronan kokoontumisrajoitusten takia ole päästy koulutuksiin eikä täällä maalla hirveästi nää mitään. Joskus pääsee tuossa samalla tiellä asuvan samojedijunnun kanssa vähän painimaan tai tervehtimään vanhempaa beagleherraa. Tosiaan toivoisi että koulutukset alkaisivat, mutta näyttää siltä että ainakin tammikuun loppuun jatkuu täällä rajoitukset. Toivotaan että keväällä viimeistään rajoitukset loppuisi ja päästäisiin koiranäyttelyihinkin. Tosin Rozan kanssa ei olla treenattu niin että voitaisiin mennä. Seisoa se osaa hetken, mutta se juokseminen on yhtä pomppuloikkaa :D. Murukin tulee veteraani-ikään helmikuussa. Olisi kiva päästä vähän kokeilemaan vetskuluokkia, mutta katsotaan miten se toinen operaatio sijoittuu ja tuleeko niitä näyttelyitä milloin seuraavaksi???? Vähän on ikävä!

DSC_0014.jpg20210105_120524.jpg20210104_103427.jpg20201231_215757.jpg

Opiskelu alkaa taas maanantaina. Pitäisi taas saada itsensä tehomoodiin. No töissä ensin vilautettiin mahdollisuutta edetä, mutta siihen se sitten taas jäikin. No nyt sitten saan "vapaasti keskittyä opintoihin". Joo, tiesin kyllä tämän kun se on niin monesti jo tapahtunut. Tässä kun ei muoremmaksi enää muutu, mutta vahvistuupa se päämäärä miksi aloitin opiskelun näin "vanhana". Ja työ on vain työtä. Riittää kun tekee omat duuninsa ja saa palkan. Mitä turhaa siitä sen enempää. 

20210104_133606.jpg20210103_224818.jpg20201231_215040.jpg

Toivotaan että nämä lumiset talvisäät jatkuvat vaikka sen pari kuukautta. Pikku pakkasta ja aurinkokin olisi kiva nähdä. Jospa se paistaisi välillä risukasaankin?

20201229_114120.jpg20210105_120725.jpg