Tänään oli sitten vuorossa Kotkan Ruusu näyttely joka pidettiin Katariinan rantapuistossa Kotkassa. Kiva paikka aurinkoisena päivänä, vaan sellaista ei tänään sattunut :(. Viime päivät on tuullut ja vihmonut vettä enemmän tai vähemmän. Eikä tälle päivällekään mitään huippusäätä luvattu. Eli minullakin oli tänään housujen alla sukkikset ja lisäksi softshellkengät, pitkähiainen paita, fleece ja tuulen/vedenpitävä hupullinen takki ja kaulahuivi. Mikään ei ollut liikaa. Otettiin popup teltta mukaan kun jouduttiin jättämään auto aika kauas. Sillekään ei oikein paikkaa löytynyt, mutta vähän erikoissuhteilla saatiin myyntiteltan taakse se pystyttää :). Saatiin edes tuulen ja sateensuojaa.

Tuomarina oli jälleen uusi tuttavuus; espanjalainen Rafael Paulino Escar Tabuena. Uroksia oli ilmoitettu viisi, joista valio poissa. Nuorten luokan uroksista toinen sai erin ja sa:n toinen eh:n. Avouros sai erin ja sa:n ja sitten olikin Rinon vuoro. Tuomari kysyi iän ja vastasin "kahdeksan", tuomari heitti kai leikiksi ja sanoi että "ai kahdeksantoista" :D. Pyysi näyttämään hampaat (Rino kai niin pelottava). Sitten pikainen kopelointi ja ympäri ja edestakaisin. Mekin saatiin eri ja sa. Paras uros kehässä meidän ei tarvinnut juurikaan liikahtaakaan. Voittajaksi liikutuksen jälkeen avoimen luokan Uskihoff's Deniero kera sertin ja cacibin. Toiseksi nuorten luokan voittanut Skywatch's Quentin Tarantino kera varasertin ja varacacibin. Rino sitten kolmas. Sitten koiran vaihto. Nuorten luokassa oli yksi narttu saaden erin ja sa:n. Avoimessa luokassa oli neljä narttua jotka kaikki erinomaisia, kaksi parasta saivat sa:n, sitten olikin Murun vuoro. Murua ei voinut vähemmän tämä kiinnostaa; ei tahtonut seisoa ja juoksemisessa roikkui lähinnä ranteessa! No eri ja sa sentään silläkin pomppimisella irtosi :o. Veteraaninarttu sai myös erin ja sa:n ja sitten paras narttu kehään. Muru jatkoi tuota pomppimistaan, mutta lopulta kun tuomari alkoi yksilöliikkeiden jälkeen järjestellä, niin oltiinkin lopulta ykköspaikalla! Ei kyllä tuolla esiintymisellä olisi ansaittu.... Eli Murulle cacib, toiseksi tuli Skywatch's Piece of My Heart kera varacacibin, kolmas Steinroller Xmilla kera sertin. Varaserti meni kai veteraanille? Sitten olikin vuorossa parhaan veteraanin valinta. Taas koiran vaihto ja Rinon kanssa kehään. Tämän kisan voitti narttu Emmy von Vögelehof. Molemmat muuten olivat mustia. Tämä harvinaista herkkua veteraanikehässä. Harmi kun ei kuvia ole. Vielä yksi koiran vaihto ja rop kehään. Tämän voitti Uskihoff's Deniero ja me tyytyväisiä kakkosia. Kamat kasaan ja kohti kotia. Kotimatkalla sadekin loppui ja päästiin aurinkoisiin rippijuhliin vielä illan päätteeksi. Nyt vielä pieni iltalenkki ja päivä on siinä.

Kilometrejä on tässä tullut kun ensin oli tuo Riikan reissu, nyt lauantaina olin kuskaamassa Saraa Hypeconiin Hyvinkäälle, tänään Kotkaan ja huomenna taas Sara Vierumäelle. Vierivä kivi ei sammaloidu :). Tällä viikolla olisi vielä mölliaksakisatkin. Pitäisiköhän mennä kokeilemaan....

Kuva Hanne Uuttu:

kotkakv.jpg