Tänään sitten oli vuorossa Rinon luonnetesti. Vähän jänskätti, kun nuo sisarusten pisteet on ollut aika vaihtelevia (40-159 pistettä) ja tietäen että Rinohan ei leikisad.Onneksi sää oli tänään parempi kuin eilisillä testattavillawink. Tuomareina oli Mikael Laine ja Sami Heikkilä.

Ensimmäisenä oli tuo luoksepäästävyys. Rino kävi siinä haistamassa ja pikaisesti silitettävänä ja jatkoi nurmikon tutkimista...

Sitten se leikkiminen. No keppiä se vähän seurasi ja se siitä leikkimisestä. Kävi jopa nostamassa koipea, kun olisi pitänyt leikkiäsurprise.

Ja sitten olikin kelkka. Sille sitten esitetttiin komeaa vahtihaukkua ja väistöliikkeet oli sen verran vauhdikkaita, että märällä nurmipohjalla minäkin olin nurin. Tuli kuitenkin heti katsomaan kelkkaa, mutta yhä haukkui sille harvakseltaan (RInohan ei murise ollenkaan). Hyvin epäluuloisesti haisteli sitä. Käveltiin kelkan tulosuuntaan ja takaisin, siinä ei sitten enää mitään.

Sitten oli hyökkäys/puolustaminen. Ja kyllähän emäntää puolustetaansmiley. Lopuksi meni selän taakse ja vähän oli epäluuloinen tuomaria kohtaan vielä, mutta kuitenkin nätisti meni tuomarin mukaan ja tuli iloisesti kutsusta luokse.

Tämän jälkeen oli haalari jolle haukahdettiin ja tynnyri jota piti vähän katsoa tuleeko se perään. Takaisin kävellessä ei kummassakaan mitään reaktiota.

Seuraavana taisi olla sitten pimeä huone. Se oli pimeä käytävä joka tuli huoneeseen jossa "J:n" lyhyessä päässä oli vielä koroke jossa näkösuojana seinä ja sen takana istuskelin. Huoneessa oli lattioilla patjoja, pahveja sekä tuoleja yms. Rino etsi systemaattisesti huonetta, kävi kääntymässä niin että näin sen pari kertaa. Sitten alkoi mennä nenä ylhäällä huoneen reunoja oikein "tuhisten" kunnes löysi minut! Ei tarvinnut äänimerkkejä eikä kutsumistalaugh.

Sitten olikin seinään kytkeminen. Aluksi haukkui, sitten piti taukoa ja lopuksi tuli vielä muutama "puhahdus". Antoi tuomarin itseään rapsuttaa, mutta ei mitenkään iloisesti.

Viimeisenä oli sitten ampuminen. Vähän sitäkin jänskäsin, kun sille ei ole suuremmin ammuttu. Mutta se meni hienosti. Tuomari käski lopuksi ottaa tulpat pois korvistalaugh. Blondina kesti vähän aikaa tajuta vitsi....

Tuomarin kommentit lyhyesti: Jos koirassa olisi hieman enemmän taisteluhalua, niin veisi nuo jutut ihan loppuun asti. Pimeässä huoneessa toimi hyvin. Pieni pehmeys näkyy siinä että saadaan testissä kuormitettua, mutta ei vaadi mitään ylimääräisiä palautuskieroksia. On enempi tuollainen dieselmalli (niinkuin on ennenkin todettu). Ja taisteluhalukaan ei ole olematon tai riittämätön.... Pisteet:

toimintakyky +1 kohtuullinen
terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
puolustushalu +3 kohtuullinen hillitty
taisteluhalu -1 pieni
hermorakenne +1 hieman rauhaton
tempperamentti +2 kohtuullisen vilkas
kovuus +1 hieman pehmeä
luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen luoksepäästävä avoin
laukaisupelottomuus +++ laukausvarma
+127 pistettä

Pistemäärä on täsmälleen sama kuin edesmenneellä Rokillamme, tosin osa-alue pisteet ei menneet samalla tavalla.

Tuomarit jaksoivat ihmetellä miten se voi painaa vain muka 40 kg. Kun toisella on rotikka joka painaa 50 kg ja on kuulemma pienempi. Mutta kun onhan hoffi minun mielestä vähän korkeampi ja tuota karvaa sitten on vähän enempiwink. Rinokin on nyt varmaan parhaassa karvassa mitä tänä vuonna tulee olemaan. Lopuksi vielä kysyi että oletko varma tuosta painosta että milloin ole punninnut??? No keväällä kun käytiin lonkkia kuvauttamassa.... Tietty minun kokoni saa vielä näyttämään sen isommalta, mutta mustan värinhän pitäisi pienentää????