Talviloman kunniaksi piti tuota maakuntamatkailua harrastaa joten lauantaina suuntana oli Ruovesi. Sinne sentään ajoaika "vaan" 3,5 tuntia. Jännityksellä säätiedotteita tuli seurattua sillä kyseessä olisi ulkonäyttely. No muuten poutaa mutta etelästä iltapäivällä lähestyisi lumisadealue. Ja minähän maanantaina olin vaihtanut kesärenkaat alle. Onneksi olivat edes uudet renkaat sillä vanhat alkoi olla sakkokumit. Lisäksi kerrankin aikataulutoive oli mennyt läpi (toivoin Outokumpuun ja Ruovedelle kehän iltapäiväksi, mutta Outokummussa ei mennyt läpi). No hoffit olisivat kehässään viimenen rotu eli joskus 14.30. Mutta tietty koirien piti olla paikalla klo 12 mennessä.

No lähdin ajelemaan tuossa vähän ennen puolta yhdeksää. Navi ajatti minut Jaalan, Vierumäen, Vääksyn, Asikkalan, Oriveden yms. kautta. Sillä reitillä riittää mutkaa ja mäkeä eikä aina uskaltanut ajaa ihan rajoituksenkaan mukaan kun ei tiennyt mihin tie mäen jälkeen kaartaa! Maisemat oli kyllä hienot. Toki kesemmällä olisivat hienommat. Matkalla näki joutsenia, kurkia ja peuratkin laidunsivat aivan tien vieressä. Ja aika rauhassa sai tuolla ajella :). Hirveästi ei myöskään huoltoasemia tuolla taipaleilla ollut joten ajoin yhden pysähdyksen taktiikalla (pikainen tankkaus Orivedellä) perille. Oltiin perillä n. 11.30 ja oikein mukava parkkimies meidät ohjasi ihan kohtuulähelle ja vessojen viereen parkkiin. Niinpä sitten ensimmäisenä itse vessaan ja sitten Murukin pääsi jaloittelemaan. Käytiin näyttämässä rokotukset ja saatiin näyteruokapussi siitä mukaan. Sitten käytiin katsomassa missä kehä menee ja siitä sitten ympäristön metsiköihin ulkoilemaan. Siinä sitten aikaa saikin tappaa välillä ulkoillen ja välillä autossa istuen ennen hoffikehää. Sää oli aika kalsea ja tuulinen. Itsellä oli farkkujen alla thermoleggarit ja kunnon lämpösukat kengissä. Lisäksi tuulenpitävä takki jonka alla fleece, kaulahuivi ja poolo sekä käsineet. Huppu sai olla päässä tuulen takia ja siltikin alkoi loppuvaiheessa vähän jalkoja palella jos oli paikoillaan :(.

Vihdoin hoffit alkoivat ja tuomarina oli Olli Kokkonen. Itsellä ei ollut luetteloa joten en yhtään tiennyt ketä siellä on eikä oikein tuttuja naamojakaan ollut. Uroksia oli kolme. Kaksi junnu-urosta (blondi ja merkkari) jotka olivat veljekset. Näille molemmille erittäin hyvä. Avoimessa luokassa oli kaunismerkkinen uros joka saikin erinomaisen ja sa:n. Näin Steinroller Zebasthian oli samalla myös paras uros ja sai viimeisen sertinsä. Onnea!

Narttuja oli seitsemän. Junnunarttu oli hyvin kulmautunut merkkari joka sai erinomaisen ja sa:n. Avoimessa oli kolme merkkaria. Näistä kaksi sai erittäin hyvän ja erinomaisella kera sa:n luokan voitti Hayaklause Maritza. Muru oli ainut valionarttu. Tuomari totesi heti että kirsu on haalistunut. Totesin vaan että ei ole aurinko paistanut! Tämä on kuulemma yleistä vaaleilla koirilla. No niinpä on näin talven jäljiltä ;). Muru esiintyi muuten ihan nätisti mutta se ranteessa roikkuminen tuossa ympyrän juoksemisessa... huoh! Saatiin kuitenkin erinomainen ja sa. Vuorossa oli vielä blondi veteraaninarttu eli Lilin Heri. Heri liikkuu minusta tosi nätisti ikäisekseen mutta jostain syystä Heri sai erittäin hyvän. Eli paras narttu kisassa kolme narttua, kaksi merkkaria ja blondi. Siinä sitten taas juostiin ja ranteessa juokseminen jatkui.Siitä huolimatta tuomari laittoi järjestyksen uusiksi. Junnunarttu kolmanneksi, avonarttu toiseksi ja Muru voitti :). Me ei sertiä huolittu joten Hayaklause Maritzalle viimeinen serti ja junnu sai varasertin. Rop kehässä juostiin kaksi kertaa ympäri ja voittajaksi uros. Eli me päästään autoon sulamaan ja ajelemaan kotia kohden! Oli kiva nähdä tuokin uros nyt ihan livenä kun olen sitäkin vähän ehkä sillä silmällä katsellut. Ei huono hänkään <3. Mutta jos tuo meidän ykkövaihtoehto nyt ehtisi käydä niissä lonkkakuvissa ennen kuin Muru aloittaa juoksut... Kohta iskee stressi!

IMG_20170430_182522_755.jpg

Tosiaan Murulle ostin pehmopupun palkaksi ja haettiin pysti ja suunnattiin pikaisesti tien päälle, koska tosiaan sitä lunta luvattu. Navin mukaan kotiin oli 150 km ja kaksi tuntia ajoaikaa kun alkoi ensimmäiset lumihiutaleet satamaan. Kun pääsin nelostielle niin alkoi jo tulla niin että maisema muuttui valkoiseksi. Vähän ennen Asikkalaa soitin kotiin että mikä keli täällä on. Navihan olisi ajattanut minut samaa reittiä kotiin mutta päätin ajaa Lahden kautta jolloin pääsisin isoja teitä pitkin kotiin. Hyvällä lykyllä jonkun rekan perään joka "auraisi" ajouraa. No ei nyt sitten sattunut yhtään rekkaa mutta kiltisti ajelin jonossa. Välillä pääsi ajamaan jopa 80 km/h mutta välillä mentiin 60 km/h. Mutta en viitsinyt ottaa mitään riskejä kesärenkailla. Joskus vähän tuntui kun rengas nousi vesipatjan päälle mutta muuten pito oli hyvä. Vasta tuossa ihan omalla kylätiellä vähän auto puski suoraan mutta onneksi ei ketään tullut vastaan niin riitti tie hyvin. Kotona olin iltaseitsemältä ja täällä oli tosiaan viitisen senttiä lunta. Muru heti autosta päästyään otti lumesta kaiken irti ja teki lumienkeleitä :).