Meillähän on ollut Rinon kanssa kaksi "kirottua" paikkaa; Messari ja kaikki Tervakoskella pidetyt näyttely. Eli niistä ollaan aina saatu kaikkea muuta kuin ERINOMAISIA. Pohjanoteerauksena tietysti tänä vuonna erikoisnäyttelyn hylsy. Messarin kirous laukesi edellisvuonna, jossa vihdoin saatiin ERI. Tervakoski on pitänyt pintansa pidempään, mutta nyt sekin kirous on siis purkautunut....

Jostain syystä oli jotenkin nihkeää lähteä Tervikselle näyttelyyn. Tuli vielä tuomarimuutoskin kun hoffit oli laitettu venäläiselle tuomarille jolla ei ollutkaan oikeuksia hoffeille. Tilalle sitten tuli toinen venäläinen.Hoffeja oli ilmoitettu 22 kpl ja kaksi oli jäänyt pois. No päätin nyt kuitenkin lähteä kokeilemaan onnea. Ollaan venäläisiltä saatu sekä sileä eri että rop Pietarissa. Muuten ei olla taidettu käydä venäläisillä tuomareilla, eli täysin arpapeliä jälleen.

Päästiin sitten paikan päälle ja saatiin autokin parkkiin. Muuten ihan hyvä. auto ei ollut kamalan kaukana että jaksan kevythäkin kantaakin, mutta mistä päästä kentälle???? Urheilukentän laita oli niin tiiviisti pystytetty telttoja että edes niiden välistä ei mahtunut!!! Sitten siellä puskassa harkitsin mihin suuntaan sinkasen Rinon ja kevythäkin kanssa, kun ystävälliset mastiffi ihmiset antoivat meille tilaa. Kiitos heille :).

Kehäkin löytyi ja kollegan avustuksella sain Rinon sinne parkkiin (kiitos Paula). Siinä toisella silmällä seurasin meidän tuomaria Natalia Leonovaa ja totesin että tämä tuomari on melko nopea arvostelussa. Onneksi tultiin hyvissä ajoin mielestäni. Meinasi nimittäin tulla kiire harjata koira. Nääs kun tämä meidän "Shöystara" oli aamulla aivan märkä ja vehnän vihneitä täynnä kun heitin lähtiessä auton kyytiin!!! Herra kävi vähän aamulenkillä naapurin pellossa (taaaas...). Ekat kilometrit takapaksissa olikin joku höyryveturin kuuloinen.....

Junnu-uroksia oli yksi; eri & sa. Avoimia uroksia viisi. Kaikki saivat eri:n ja neljä sijoitettua sa:n. Valiouroksia oli NELJÄ! Valiot voitti ainut blondiuros Stelmo's Frisco, Rino ainoana mustana koko näyttelyssä toinen, Sulo (Stelmo's Ghostbuster) kolmas ja Stelmo's Folek neljäs ja kaikille sa:t. Paras uros kehässä oli siis yhdeksän koiraa. Jatkoon vinkattiin avoimen voittaja Pirrelina Dexter, avo kakkonen Kenny vom Scheuenweg (sori jos meni nimi väärin), valioiden voittaja Stelmo's Frisco ja Rino! Meillähän oli tavoitteet jo ylitetty tuossa sa:n saamisessa ja siinä että voitetttiin kerrankin Sulo (pienet ilot meilläkin, mutta tämä oli näitä "once in a lifetime" juttuja). Dexter voitti ja sai sertin, cacibin ja oli myös Rop. Frisco toinen varacacibin kera, me kolmas ja Kenny neljäs. Nyt Rino pääsi takaisin varjoon häkkiin kera ruuan. Vaikka on jo näin syksy niin lämmintä riitti Tervakoskelle taas. Rinokin oli vähän sen oloinen kehässä että ei oikein kiinnosta. Mutta lähellä olleet tytöt olisi kyllä kiinnostaneet. Niitä vaan ei kiinnostanut.....

Nartuissa oli kymmenen avonarttua ja tuomari löysi uuden värinkin, eli kolme sai erittäin hyvän. Lähinnä pienestä ujoudesta tuomaria kohtaan kai??? Neljä sijoittunutta sai taas sa:n. Veteraaninarttu sai myös eri:n ja sa:n ollen myös Rop-vetsku. Paras narttu kisa meni kuten avoin luokka; voittaja ja cacib ja myös Vsp oli Ryyti (Amix Fyrst), toinen Hofmacher Milan, kolmas Impi (Hayaklause Ingrid) ja neljäs kera viimeisen sertinsä Mira (Skywatch's My Love Miracle). Milan on blondi, muut merkkareita. Ja varaserti meni vetskulle. Onnea vielä kaikille ja kiitos seurasta :)

Kameraa en ollut ottanut mukaan vaikka kuvattavaahan olisi ollut. Tuomari tykkäsi selvästi isoista, näyttävistä hoffeista. Rinokin oli "excellent show condition". Karvaa kyllä ainakin löytyy vielä, ehkä saisi olla mielestäni aavistuksen kuivemmassa kunnossa... Tuota karvan määrää olen miettinyt. Rino on nyt viisi vuotias ja aikans hyvä karvainen. Jos sen leikkuutan, niin kuinka kamalan karvainen siitä vielä tuleekaan????

No sitten eikun nokka kotia kohden. Kotimatkalla pieni pysähdys Kausalan Apsilla hakemassa vähän pipareita ja illalla vielä katsomaan Tuulan/kennel Skywatch's pentuja. No arvaatte varmaan että ne oli aivan ihania <3. Tosin ei ole yhtään pentukuumetta, kiitos Muruseni mun ;). Mutta olivat tosiaan kauniita ja luonteikkaita pikku hiiwiöitä. Toivottavasti näitäkin tulee nähtyä tulevaisuudessa. Ja taaskaan ei ollut kameraa mukana.... Mutta tuolta Skywatchin linkistä löytyy... Ja jos joku haluaa tarjota myöskin aivan ihanalle kerman väriselle Skyenterrieri pojalle kodin, niin sieltä löytyisi sellainenkin :)

Tänään ihmettelin että mitä molemmat hoffit tekevät tuolla luumupuun alla. No kas kummaa. Taas oli muutama luumu sinne kypsynyt ja kaverit kävi syömässä kaikki ne muutaman joihin ylettyivät. Kiitti vaan. Jäi minullekin yksi.

Murun kanssa käytiin tänään näyttelytreeneissä. Toki tehtiin välillä kenguruloikkaa, mutta välillä meni ihan ok. Ja seisominenkin alkaa vapaasti sujumaan. Huomenna olisi tokotreenit, mutta ikävästi jäävät työvirepäivän takia väliin:(.

Sitten vähän kuvakavalkadia;

Muru;

260813%20196-normal.jpg260813%20193-normal.jpg260813%20141-normal.jpg

260813%20007-normal.jpg

260813%20122-normal.jpg

Superpähkinöitä nauttineena;

260813%20159-normal.jpg260813%20158-normal.jpg

Harmaa pantteri;

260813%20059-normal.jpg

Murusta olisi myös sienikoiraksi jos joku viittisi treenata, tämän löysi nurmikolta;

260813%20015-normal.jpg

Ja se on oikeesti sieni jos jollain on jotain kaksimielisiä mielikuvia ;)

Ja sitten musta herra vuorossa. Vanhemmat herrat muistavat myös venyttelyn tärkeyden;

260813%20060-normal.jpg

Ja tässä nyt näkee vähän tuota karvaa. Vähän on heittänyt, mutta ei mitenkään tupoittain ainakaan vielä. Tekee sen sitten ehkä ennen tuota viimeistä näyttelyä, joka on Lahti Kv.

260813%20192-normal.jpg260813%20202-normal.jpg

On muuten ollut elokuussa aika kivat ilmat, vai mitä? Itse olen ainakin tykännyt. Voisi jatkaa samaa linjaa... Tosin nuo punkit ja hirvikärpäset EI ole minun mieleeni yhtään....