Sitten viime päivityksen kuulumisia.

Eläinlääkärissä Roza todettiin päivän terveimmäksi potilaaksi. Eli Axilur oli tepsinyt ja ilmeisesti keuhkomadot olivat syynä. Toivotaan ettei toista kertaa moista vaivaa enää tule. Tosin Roza popsii entiseen tapaan kaikkea tuolla ulkosalla....

IMG_20210630_112010_735.jpg

5.6. Sara lopetti peruskoulun ja Nina pääsi ylioppilaaksi. Meillä on sen verran pieni suku, että juhlat pidettiin silloin lauantaina hyvinkin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Seuraavaksi päiväksi olin ilmoittautunut omiin rallykisoihin, mutta totesin jo viikolla, että ei vaan pää kestä. Niinpä talkoilin koko päivän ja olin ensimmäistä kertaa ikinä tuomarin sihteerinä VOI ja MES luokat. Hengissä selvisin. Ja silloinkin oli todella lämmin, että Muru olisi varmaan läkähtynyt. Rata olisi ollut meille kyllä sopiva kun oli hyppy ja ei houkutusta :D. 

DSC_0122.jpgDSC_0127.jpgDSC_0143.jpg

Auto tuli katsastettua pienellä korjauskehotuksella. No muutenkin pitää viedä huoltoon heti kun on varaa siihen. Pelastuskoiratreeneissä ollaan Rozan kanssa käyty muutaman kerran, nyt jäljen saloihin tutustuen. Roza on ihan pätevä, mutta nyt on ollut yli +30C säitä, niin ei olla kyllä päästy harjoittelemaan :(. Yöllä olisi sopivat lämpötilat, mutta tässä iässä arvostaa yöunia. Vaikka sitten joutuukin nukkumaan tuulettimen kanssa, jotta olisi inhimillinen olotila. Koiratkin pitää lenkittää aamuisin ennen klo 9 tai sitten klo 21 jälkeen. Ensi viikolla pitäisi vähän viilentyä. Itse olen lomalla tämän ja ensi viikon. Loppuloma sitten syyskuussa. Juhannuskin meni töissä joka päivä, vaikka kerrankin juhannuksena tarkeni ;). Tuo PEKO puoli kyllä kiinnostaa, jos vaan aika ja taidot riittää. Ensi syksynä tuo opiskelu vie taas aikaa ja jos syksystä selviän, niin sitten olen omasta mielestäni voiton puolella. Nyt kesälläkin tässä väännän kesäopintoja. Ensi kesänä, jos otan opintoja, niin max. kaksi  op:n kokonaisuutta. Kolme työllistää jo ihan huolella jos käy töissä. Kaikki valittaa kun on niin kuuma. Itseäni ei haittaa yhtään, ainoastaan koirien puolesta tietty vähän liian kuumaa. Tätä vartenhan esimerkiksi etelään lähdetään lomailemaan. Kerrankin meillä on kotimaassa nämä säät. Ja jos ei tykkää, niin jos voi vaikuttaa lomaansa, niin toukokuu tai elo-syyskuu on hyvät vaihtoehdot. Ainakin yöt on viileitä :D.

20210706_090146.jpg

20210609_114432.jpg20210701_155541.jpg20210701_155534.jpg

Sara oli heti koulun loputtua kaksi viikkoa "tutustu työelämään" töissä Prismalla ja sai myös opiskelupaikan haluamaansa paikkaan. Aloittaa elokuun alussa merkonomin opinnot Kouvolassa :). Nina on töissä toistaiseksi ja miettii, että mitä seuraavaksi alkaa opiskelemaan ja kerää rahaa opiskelua varten. Saralle on yhä opetusauto etsinnässä. Vaikeaa löytää hyvä ja halpa, joka kelpaa isälle ja tyttärelle :D.

Viime lauantaina käytiin vihdoin koiranäyttelyssä! Viimeksi olen ollut näyttelyssä joulukuussa 2019 messarissa Murun kanssa. Nyt suuntana oli Ruokolahden ryhmänäyttely. Osanottajamäärä oli rajattu koiraan. Hoffeja oli ilmoitettu vain 3! Eli Roza ja Muru ja joku. Kun numerolaput tuli, totesin kolmannen hoffin olevan meidän välissä. Eli narttu sekin. Sara lähti minulle kenneltytöksi, sillä en viitsinyt ottaa edes häkkiä, kun tuolla ei ollut ryhmäkehiä. Eli nopeasti vaan kehässä pyörähdys ja kotiin :). En ole Ruokolahdella käynyt, mutta sehän olikin aika kaunis paikkakunta. Ja kuuluisa leijona on nähty (googlaa, jos et tiedä Ruokolahden leijonaa). Paikan päällä selvisi, että kolmas hoffi on myös veteraani ja ikää kunnioitettavat 11 v. Tuomarina meillä oli Elena Oikkonen (ent. Ruskovaara). Muru on käynyt joskus nuorten luokassa tuomarilla ja saanut EH:n. Niinpä se oli meillä tänäänkin realistisena tavoitteena. Junnunartut eivät myöskään usein ole menestyneet tuomarilla. Oltiin päivän eka rotu kehässä. Luojan kiitos, sillä oli taas todella kuuma ja aurinkoinen keli. Otin ison varjon, jonka varjoon koirat pääsi. Roza oli ensimmäisenä kehässä ja se käyttäytyi aika kivasti ottaen huomioon, että ei ole ikinä ollut vielä kehässä. Ei edes mätsärissä saati näyttelytreeneissä (korona, työt ja helle olleet esteinä). Roza sai yllättäen kuitenkin erinomaisen, ei sa:ta. Pikainen vaihto veteraaniin ja taas mentiin. Tuomari oli aika kiltti ja sanoi Murun rungon olevan "täyteläinen" ja selkä pitäisi olla tiiviimpi. Muruhan on siis leikkauksen ja pitkän saikun jäljiltä yhä ylipainoinen ja löysä. Se on tiukalla dieetillä ja liikuntaa pitäisi myös lisätä, mutta näillä säillä se yksi lenkki riittää. Molemmat veteraanit saivat erinomaisen. Tosi yllättäin Muru osoitettiin ensimmäiseksi, vaikka ajattelin tuon vanhemman voittavan. Molemmat saivat sa:n. Joten Muru oli paras narttu, rotunsa paras ja rotunsa paras veteraani!!! Minttumantan Isabella sai viimeisen sertinsä. Onnittelut vielä <3. Siitä nopsasti varjoon ottamaan muutamat kuvat muistoksi ja palkinnot tietysti. Olikin vaihtoehtoja, joko pokaaleja, leluja tai pyyhkeitä. Otin yhden pokaalin, kun oli ekaa kertaa veteraani ja yhden käsipyyhkeen. Lisäksi Muru sai pienen ruokasäkin ROPpalkinnoksi ja VETROP sai kassin jossa märkäruokaa ja herkkuja pari pikkupussia. Eli oli aika kivat palkinnot :).

image_bing_crop.jpgIMG_20210710_145548_008.jpgIMG-20210710-WA0016.jpgIMG-20210710-WA0014.jpgIMG_20210710_145246_313.jpg20210710_131753.jpg

Tästä on suunta vain alaspäin ;). No jos saadaan tuo Murun kadonnut vyötärö vielä löydettyä. Arvostelut löytyy muuten tuolta sivusta.