Tämän vuoden yksi tavoite oli korkata viralliset kisat rallytokossa. Kun Palveluskoirayhdistyksen jäsenmaksu tuli, totesin että jos aion kisata niin otan tuon vuosilisenssin koska tulee halvemmaksi kuin erillislisenssit ja lehti yhteensä. PK-lehti on hyvä mutta tuo lisenssi on kyllä yhtä rahastusta.... No mutta käytävä sitten ne parit kisat vuodessa niin maksanut sitten itsensä?

Perjantai siis oli vapaapäivä ja sinne sattui Haminan iltakisat. Sinne oli etusija järjestävän yhdistyksen jäsenillä ja kun avoin ilmo alkoi en heti edes ilmoittanut. Sitten kun laitoin kyselyn vihdoin onko vielä tilaa (ajatuksena korkeintaan varasija), niin sainkin vastauksen että olet saamassa koepaikan! Iiiiks! No sitten olikin "pakko" ilmoittautua kun näin kävi. Ja ei kun tilaamaan Showlinkiltä kilpailukirja ja rallytokon säännöt. Kilpailukirjan olisi toki saanut paikan päältäkin ostettua (halvemmallakin). Mutta olihan sitten valmiiksi täytetty.

Meillähän rallyhistoria menee niin että vuosi sitten käytiin rallyn viiden kerran peruskurssi jossa opeteltiin kyltit. Tulostin sitten rallytokoyhdistyksen sivulta itselleni kyltit ja aina joskus harjoiteltu. Viime kesänä käytiin kahdet epikset (joita on siis täällä tosi vähän). Ekoissa kisoissa möllirata (jossa saa palkata ja pitää namia kädessä) pisteitä 87 aika 1.43,41 ja TP eli tuomarin palkinto. Toisissa kisoissa mölliluokasta 84 pistettä, aika 2.04,81 ja sijoitus 2. ja samoissa kisoissa alokasluokan rata jossa ei saa palkata eikä nami olla esillä 100 pistettä aikaan 1.44,44 ja sijoitus 1. Loppuvuodesta jo katselin lähikisoja sillä silmällä, mutta sitten keksivät nuo kolme uutta liikettä, joten piti sitten niitä alkaa opettelemaan.... No nyt sitten tammikuussa saatiin Kouvolan seurakoirayhdistyksen alo/avo rallyryhmään paikka. Ehdittiin käymään ehkä kolme kertaa ohjatuissa treeneissä kun hallin toinen pää romahti ja nyt halli käyttökieltoon. Siihen loppui myös treenit jotka jatkuu kun ulkokenttä sulaa ja kuivaa... Eli ei nyt ihan myötätuuleen ole aina tämäkään mennyt. Nyt kun on omakin piha ollut kuin luistelurata niin ei ole edes tarvinnut harjoitella kuin kenties joku liike silloin tällöin lenkin lomassa.

Kun varmistui paikka Haminan kisoihin, niin piti tietty rallytokoyhdistyksen sivuilta katsoa kyseisen tuomarin ratoja. Niinpä tein yhden ratatreenin tuohon pihalle lätäköitä väistellen ;). Meidän heikkoja kohtia on vauhdinmuutostehtävät ja varsinkin juosten pujottelut ja spiraalit. Pitäisi juosta aika lujaa että koirakin juoksee ja sitten pitäisi tötsiä kierrellä ilman että kumpikaan osuu niihin ja vauhti pysyy yllä! Kokeilkaapa joskus.

Perjantaina sitten tosiaan oli vapaapäivä ja käytiin päivällä lenkillä normaalisti ja muutaman liikkeen otin siinä. Muuten ei enää treenattu eikä muutenkaan paljon mitään tehty. Kilpailu alkaisi klo 18 ja ensikertalaiset pitäisi olla 45 minuuttia aikaisemmin, muut 30 min. Haminaan meiltä ajaa tunnin verran, joten lähdin ajelemaan navin kanssa vähän jälkeen klo 16. Navista huolimatta piti vähän eksyä ;). Ei muuten ole kivaa nastarenkailla ajaa 120 km/h kuivaa asfalttia. Meillä kun ei sellaisia rajoituksia täällä ole, tällä hetkellä et aja yli 80 km/h :). "Onneksi" on nastarenkaatkin varmaan ostettava uusiksi ennen seuraavia lumia.... kesärenkaatkin on hankittava kun lumet sulaa :(.

Oltiin aika hyvin aikataulussa paikalla n. 17.05. Kävin näyttämässä paperit ja katsomassa millainen halli on. En siis ikinä tietenkään ole kyseisessä hallissa käynyt. No pikaisesti käveltiin vähän mutta en uskaltanut pidemmälle mennä kun piti sitten odotella että päästään mittaukseen. Yllättävän paljon kisassa oli ekakertalaisia, varmaan kuusi tms. Ovessa oli ratapiirros ja onneksi oli aika sellainen helpohko näin ekalla kerralla eikä mitään vauhdinmuutostehtäviä!!! Sitten käytiin uudestaan pikaisesti kävelemässä ja Muru kävi vihdoin pissallakin. Sitten tuomarin puhutteluun ja rataan tutustumaan. Vähän on ahdasta kun 20 ihmistä tutustuu yhtä aikaa. Ja voin kertoa että se 15 minuuttia joka sulla on aikaa tutustua rataan, on tosi lyhyt aika!

20190329_171951.jpg

Meillä oli numero 17 joten katselin 10 ekaa suoritusta ja menin sitten ottamaan Murun autosta ja vähän kävelemään ja pari liikettä vielä muisteltiin. Tässä vaiheessa oli jo jännitys kohdillaan. Sellainen kokovartalojännitys... Sitten olikin jo meidän vuoro. Mentiin aika nopeasti omasta mielestä rata läpi ja tiedän että käännökset ei olleet ihan parasta mitä me osattaisiin. Oli vaan sellainen että nopeasti läpi mahdollisimman vähillä virheillä! Mikä helpotus oli päästä maaliin ja ulos hallista! Muru sai heti ruokaa ja autossa vielä herkut. Että ainakin sille jäisi olo että kannatti tehdä vaikka emäntä oli ehkä vähän outo. Tosin kun jännitän myös näyttelyitä ja epiksiä niin ehkä vähän jo tottunutkin outoon emäntäänsä :D. Sitten pystyi jo itsekin syömään evästä ja katsomaan seinältä tuloksia. Ja hyvinhän niitä olikin tullut. Itse en nähnyt yhtään noista 100 pisteen suorituksista mutta ne on täytyneet olla tosi sujuvia ja nopeita.

DSC_3365.jpgDSC_3366.jpgDSC_3371.jpgDSC_3374.jpg

20190329_193145.jpg

Ihmeekseni Muru ja minä raavittiin kokoon myös 100 pistettä :o. Tiesin että tulos tulee mutta en tiennyt että noi hyvin menisi. Otin Murun varmuuden vuoksi autosta mukaan palkintojeen jakoon. No me ei palkinnoille asti päästy eikä saatu edes TP:a vaan oltiin sijalla 4./20. Mutta tottakai olen tyytyväinen. Laitoin Juhalle viestin että laita alkoholiton Verlan Kuohut mansikka-vadelma skumppa kylmään. Iltapalaksi sitten sitä ja salmiakkivalkosuklaata ja Murulle kaivoin jemmasta uuden possun. Palkittiin itse itsemme siis.

IMG_20190329_231148_923.jpg20190329_194936.jpg

Nyt sitten voi alkaa harkitsemaan uusia kisoja kunhan saa taas seuraavat työvuorot. Tästä on vaan suunta alaspäin :D

Tässä vielä sykkeet:

Screenshot_20190329-225758.jpg

Murusta ei nyt kuvaa kun tämä blogi ei yhäkään ymmärrä pystysuunnassa olevia kuvia :(