Kauan odotetusta lomasta alkaa olla viikko jo mennyttä. Lämpöä on riittänyt ihan riittävästi, koirille jopa liikaa. Ei olla joka päivä päästy lenkille, kun vielä iltakymmeneltä on ollut +26 C varjossa! Mitään kummempaa ei ole edes yritetty harrastaa... muutama tokoliike päivässä on riittänyt mainiosti. Rino on pitänyt huolen tuosta "ilmatorjunnasta", kun on ollut vähän tylsää. Eli siis pikkulinnutkin saa kyytiä pihalla. Normaalisti vain harakat ja varikset. Harakatoikein kiusaavat tahallaan Rinoa. Räksätys alkaa heti kun Rino vaan menee pihalle!

Loma alkoi lauantaina sillä että menin KPKY:n 80-vuotisjuhlakokeeseen (eli kaupunkiottelu) töihin. Oli alokasluokan jäljen "esineruutuvastaava". Alokasjäljelle oli neljä ilmoittautunutta, kolme tuli jäljelle, yksi lähti jäljen jälkeen kotiin, toinen eksyi jäljellä ja kolmas löysi 3 tai 4 keppiä??? Eli esineruutuun tuli yksi koira joka löysi vaaditun yhden esineen. Täytyy sanoa että oli kyllä tosi rankka keli koirille. Lämpöä oli se n. +30 C varjossa ja aurinko paistoi. Jälkimaasto oli tosi kuivaa. Ei käynyt kyllä kateeksi! Tuomarikin antoikin ainoan esineruutuun tulevan koiran levätä jäljen ja ruudun välissä. Pisteet tuomarille sitä!

Kotiuduttuani sieltä, vaatteenvaihto ja kohti Löytty Open Air- tapahtumaa. Siellä katseltiin lasten osuus, eli Pelle Kaija Pum ja Mootörin Pörinä. Lisäksi oli uima-allasta, saunaa, ratsastusta, neljä pomppulinnaa yms. Lähtiessämme paikalle pystytettiin myös benjihyppy tornia...

Sunnuntaina sitten olikin 12. hääpäivämme. Sen kunniaksi käytiin syömässä ja odoteltiin luvattua ukkosta, joka oli tässä:

Koko illan se kiersi meidät eikä tipan tippaa tullut vettä.

Nyt sitten on vaan otettu rennosti tämä viikko:

Otto on nauttinut auringosta eikä tippaakaan kaipaa talven kylmyyttä. Aamuisin se menee pihalle aurinkoon nahkana makaamaan

Tässä vahditaan luuta, mutta silmät jo vähän luppaa....

Rino on hoitanut myös naapurin rypsipellon pölyttämistä... arvaa mikä eläin?

Jonka jälkeen se on ollutkin kauniin kellanvihertävä, kuten ehkä kuvasta voi havaita:

Kerran päivässä innostuvat leikkimäänkin. Huomatkaa kuvan katu-uskottava ilme Otolla:

Aina ei jaksa lintujen perässä juosta, joten voi vahtia vähän rennomminkin:

Ja ettei kesäkilot aivan villiinny, ostin alesta "kickbiken". Kerran on testattu ja vähän opettelua vaatii emännältä lähinnä.

Nyt olenkin sitten autoton, kun eilen autosta levisi jarrut. Tiedossa on ollut että jarruremppa on tehtävä ennen katsastusta, mutta eilen sitten katosi jarrut matonpesu/kauppareissulle. Onneksi huomasin paikallisen S-marketin pihassa, että jarrupoljin painuu lattiaan! Ikävää olisi ollut huomata jossain risteyksessä... Joku kuormaventtiilihän sieltä oli posahtanut ja isäntä sitä korjaili eilisillan ja tänään varmaan jatkuu. Onneksi ei tapahtunut huomisella Lammin reissulle.

Nyt jatketaan lomailua kirjan ääressä rantatuolissa omenapuun varjossa ja odotellaan kun sato kypsyy kasvihuoneessa. Tässä ensimmäisiä kurkkuja:

Ai niin ja pakollinen poseeraus loppuun;

Hyvää Lomaa muille lomalaisille!!!