Meillä asustaa yksi Jemma-Justiina. Muru jemmailee luita, lelujaan ja varastettua kamaa puskiin ja kukkapenkkeihin. sitten se kummasti niitä aina löytää puskan ohi kulkiessaan. Sitten tavara jemmataan seuraavaan puskaan pahan päivän varalle. No lelujaan ja luita saa jemmata ihan niin paljon kun haluaa, mutta tällä hetkellä on kateissa myös Saran lenkkari. Olen puskista etsiskellyt, mutta en ole löytänyt. Eikä Murukaan ole tullut sen kanssa vastaan.... Minun nyysittyjen puutarhahanskojen kanssa se tuli vastaan yksi päivä. Sitten vaan katselin minne se ne "piilotti" ja hain pois :). Olen kyllä sanonut miljoona kertaa, että mitä jätätte Murun saataville häviää tai hajoaa, mutta tiedättehän lasten muistin! Toivottavasti tulee sekin lenkkari ennen syyssateita vastaan jostain?

Eilen käytiin sitten niissä tokoharkoissa. Eihän nyt tämän ikäiset varsinaisesti tokoile, mutta tässä alkeisryhmässä tehdään paljon sosiaalistamista (pujottelua, kohtaamisia yms.) ja kontaktiharjoitteita, sekä tietty hiotaan peruskäskyjä. Annetaan meille ihmisille vinkkejä ja koirat näkee siinä samalla toisia koiria ja ihmisiä.

Tällä kertaa ei Murukaan enää haukkunut kaikkia pystyyn. Katseli rauhallisesti mitä ja ketä siellä liikkuu. Ennen treenejä ei leikitä/haistella muiden koirien kanssa.  Murulla treenit meni minusta aikans hienosti. No pujottelussa välillä oli joku muu kivempi kuin nakit ;). Mutta hienosti otti kontaktit. Istui ja makasi paikallaan enemmän kuin sekunnin! Eli olin tyytyväinen. Sitä seuraamisen treenaamista ja sivulle istumista täytyy sitten ottaa tuossa koulutustauolla.

Tänään sitten tehtiin taas pieni jälki. Jätin nameista suurimman osan pois kun ei niitä ehdi siinä syömään... Ja kyllä löytyi nakkikippo taaskin...