Mihin viimeksi jäätiin, niin siitä jatketaan...

Mätsäri vedettiin läpi tosi helteisessä säässä. Liekö siitä vai mistä, niin osanottajia oli vähiten ikinä. No eipä me olla sitä enään järjestämässäkään. Mutta tulipa pidettyä. Tässä vielä Best in Pilis voittaja Miina omistajan sylissä ja kaikki tuomarit:

DSC_0627.jpg

Sitten seuraavana aamulla viimeistä kertaa Pasilaan lähiopetuspäiville. Ensimmäisen päivän jälkeen meillä oli oma illallinen jonka jälkeen lähdettiin kävellen Hartwallareenalle katsomaan Mamma Mia musikaali. Esitys oli hyvä mutta meidän paikat oli tosi ylhäällä ja sivussa... mutta suosittelen ainakin Lauran esiintyessä. Siitä sitten taksilla menin yöksi Presidenttiin kun en muistanut ajoissa tilata Pasilaan huonetta. Sainkin Satumetsäteemaisen huoneen jossa pöllötapetit :)

IMG_20180516_221902_473.jpg20180516_221019.jpg

Hyvin nukutti :). Nyt on lähiopetuspäivät taputeltu ja vähän myöhässä tuli viimeinen tehtävä palautettua kun sattui palautus koulujen lopetusviikonloppuun. Myös näytöt on kasassa ja odottaa että työpaikka-arvioitsija ehtii ne arvioida jotta voin palauttaa arvioinnit. Tosi mielenkiintoista oli tuo ja kyllä vielä tässä iässäkin voi opiskella. Jos tulisi lottovoitto niin varmaan alkaisin jotain opiskelemaan vielä ;)

Seuraavana päivänä mentiin ihastelemaan Skywatch's kennelin T-pentuja <3. Pennut on aina ihania....

20180518_181346.jpg20180518_190247.jpg20180518_190710.jpg20180518_190922.jpg

Sitten pitikin olla pari viikonloppua taas töissä, mutta niiden välissä oli tykypäivä ja käytiin Kultaan koskitilalla laskemassa koskia. Kolme koskea laskettiin ja kivaa oli :). Olen vuosia sitten ollut samassa paikassa laskemassa joten oli vähän jo tuttua. Päivä oli aurinkoinen mutta ei nyt mikään hirvittävän lämmin. Mutta ehdottomasti suosittelen jos on mahdollisuus mennä!

IMG_20180524_194854_855.jpgIMG_20180524_184622_055.jpg

Rallytokokurssikin saatiin muuten päätökseen. Nyt pitäisi kotosalla treenailla ja miettiä uskaltaisiko vaikka möllikisoihin???

Sitten voidaan hypätä jo kesäkuun alkuun. Ei mitään ylppäreitä tai valmistujaisia ollut meillä mutta Nina lopetti peruskoulun ja jatkaa syksyllä lukioon ja Sara lopetti ala-asteen ja siirtyy yläasteelle.

DSC_0194.jpg

Nina on ollut tässä jo kissavahtina kesätyönä, nyt on ripareilla isoisena ja sitten lomailee pari viikkoa ennen kuin menee vielä Saleen pariksi viikoksi kesätöihin. Nyt pitää alkaa metsästää lukiokirjoja...

Seuraavana lauantaina olin toista kertaa kehäharjoittelussa. Tällä kertaa Iitissä ryhmänäyttelyssä. Tuomarina oli minun kehässä Eeva Resko. Toki nytkin tuli pari pientä mokaa (pitäisi varmaan jättää sukupuolet vaan sanomatta...) mutta ihan kivaa oli ja olin ihan tyytyväinen. Tällä kertaa onlinetallennuskin toimi tökkimättä :). Tuo onlin on paljon kätevämpi kuin tuloslistat käsin minun mielestäni. Ja oppini tästä näyttelystä: kun laitat aurinkorasvaa, muista myös laittaa korviin... Ja ekaa kertaa minun kehässä saatiin valio aikaiseksi :)

Perjantaina olikin vika työpäivä ennen lomaa, eli olen nyt neljä viikkoa lomalla. Ei suunnitelmia, pesen mattoja ja teen rästihommia (ompelua, valokuvien tilaamista, ehkä roskalavalle kamaa taas laitettava). Harmi kun tähän ei nyt näyttelyitä oikein satu mihin pääsisi kehikseksi. Heinäkuussa olisi Nastolassa mutta siinä ei ole mitään mistä voisi kysyä edes? Laitoin ilmoittautumisten sähköpostiin viestiä mutta ei ole tullut vastausta :(

20180609_131825.jpg

Kotkaanhan ilmoitin itseni harjoitteluun. Odotin viimeiseen ilmopäivään asti että ilmoitanko Murun sunnuntaille vai tiputtaako karvansa ja menen töihin molemmiksi päiviksi. No ei tiputtanut karvaa silloin joten ilmoitin... arvatkaa mitä sitten tapahtui? No karvaahan alkoi lähtemään. En sitten sitä hirveästi harjaillut että edes jotain jäisi koiraankin. Lauantaina kuitenkin olin kehiksenä. Ensin piti olla suomalaiselle tuomarille mutta sitten tuli muutos kun toinen kehisharjoittelija tekee vain suomeksi. Niinpä minulle vaihtui australialainen Robert Harbin. No ei siinä mitään, me kyllä ymmärrettiin pääosin toisiamme ja oli ihan mukava vanhempi herrasmies. Mutta täytyy sanoa että järjestäjät voisi vähän paremmin briiffata tuomareita suomalaisista näyttelysäännöistä! Ekan rodun kohdalla kysyi että montako hänen pitää sijoittaa? Sitten roppi kehässä kun oli jo nartulle antanut roppiruusukkeen, kysyi että voiko pyytää sen toiseksi tulleen nartun kehään ja antaa ruusukkeen sille kun on parempi kuin uros? Juu ei voi kun se pitää antaa sille urokselle... Sitten kun oli toisessa rodussa paras narttu kehän koirat minulla siinä koottina rivissä ja olin kertonut mikä on mistäkin luokasta niin kysyi että onko hän nämä kaikki jo arvostellut ja mitä ne on saaneet? No erin ja sa:n tietenkin... Huh! Mutta kyllä ymmärrän että kehikset pitää monesti kasassa sitä hommaa. Meillä kehä oli pahasti myöhässä koska tuomari teki ensin omat muistiinpanot, sitten saneli ja kun oli australiasta niin käytti paljon sellaisia sanoja joita kirjoittava joutui kysymään. Lisäksi kilpailuluokissa tosiaan juoksutti ja vertaili koiria. Kasvattaa itse dalmiksia. Kun kyseli mitä meillä on, niin hoffista totesi että niitä meillä Australiassa ei olekaan. Tällä kertaa ei ollut onlinetallennusta ja piti täyttää omat muistiinpanot ja luettelo ja tuomarin luettelo tietty englanniksi. Note to myself: Varaa sitä vaatetta tarpeeksi koska esim. Kotkassa oli aika navakka tuuli vaikka paistoikin ja teltan varjossa oli suorastaan kylmä. Kehislahjaksi saikin viltin! Myös sitä aurinkorasvaa muuallekin kuin naamaan, niskaan ja korviin. Poltin pohkeet ja vieläkin punottaa :(

Sunnuntaina sitten Murun kanssa kehään. Saran houkutelin lähtemään mukaan kun oli luvattu kivaa säätäkin. Jätin häkin autoon kun ajattelin että ei me niin kauaa olla ja Sara voi pitää Murua vessareissun ajan. Tuomarina meillä oli Zafra Zirik Israelista (jossa ei varmaan ole kanssa hoffeja). Ollaan tällä tuomarilla käyty joskus ennenkin Murun kanssa samassa paikassa mutta silloin taidettiin saada sileä eri tai jotain? Tämä tuomari piti vauhtia kehässä, eikä kauaa jouduttu odottelemaan. Oltiinkin parkkeerattu toisen tuomariteltan varjoon jotta ei auringossa tarvi Murunkaan paahtua. Hoffeja oli ilmoitettu 11 joista kaksi oli poissa. Junnu-urokset saivat molemmat eh:n. Luokan voitti iloinen blondi Skywatch's Risky Business ja toiseksi merkkari Steinroller Öjvind. Avoimessa oli myös sama värijakauma. Voittajaksi erinomaisella merkkari Uskihoff's Deniero saaden sa:n ja ollen samalla paras uros ja saaden nordsertin (nortin). Toiseksi samasta kennelistä blondi Elmore saaden myöskin erin ja sa:n ollen paras uros 2 ja saaden sertin ja varanortin. Kaksi urosta oli siis poissa. Nartut aloitti merkkari junnu Skywatch's Something Special ollen eri1 ja sa ja ollen rotunsa paras juniori. Nuorten luokassa ainoana maailmaa kiertänyt merkkari Chefka's Look At Me saaden erin ja sa:n. Avoimessa myös ainoana merkari Uskihoff's Misty jatkaen eri & sa linjaa. Muru oli ainut valionarttu (ja ainut blondi narttu) saaden myös erin ja sa:n. Vetskunarttu oli taas merkkari Soffahoffin Mistral saaden sekin erin ja sa:n ja ollen rodun paras vetsku. Paras narttu kehässä oli siis viisi koiraa. Juostiin ja vähän vaihdettiin paikkoja. Muru voitti :o ja saatiin nortti (vaikkei meistä ikinä norttivaliota tule kun ei ole käyttötulosta). Nuortenluokan koira kakkonen saaden sertin ja varanortin, junnu kolmas saaden sertin ja avonarttu neljäs.

DSC_0332.jpgDSC_0339.jpgDSC_0406.jpgDSC_0408.jpg!

Rodun parhaan valinnassa olin varma että nyt se on ojentamassa tuota roppia urokselle kun juostiin, mutta antoikin sen meille :o. Wautsi wau! Toinen roppi putkeen! Ja vielä kaameassa karvanlähdössä...

DSC_0430.jpg

DSC_0435.jpg

Vsp Uskihoff's Deniero ja Rop Oma Rakas Ottilia

Tulikin vähän pitempi päivä. Tällä kertaa kun ei ollut mihinkään kiire niin päätin jäädä ryhmään vaikka tiesinkin että se on läpijuoksu (sama tuomari otti ryhmän). Haettiin autosta häkki ja vietiin huvimajan varjoon. Haettiin palkinnot ja käytiin vähän kuvailemassa. Kuvat on sitten meidän Saran 13vee käsialaa että puolet meni roskiin heti kun koirasta puuttui puolet tai jalat tms. Pitää varmaan pitää likoille valokuvauksen peruskurssi vaikka itsekään ei ole mikään mestari. Jos sitten kun on varaa päivittää vähän uudempaan malliin. Alkaa tuo oma järkkäri olla kohta tiensä päässä kun on kuvattu niin paljon...

DSC_0447.jpgDSC_0444%20%282%29.jpgDSC_0490%20%282%29.jpgDSC_0473.jpgDSC_0474%20%282%29.jpgDSC_0508.jpgDSC_0511.jpgDSC_0518.jpgDSC_0578.jpg20180617_151729.jpgIMG_20180618_082552_332.jpg

 

IMG_20180618_082439_804.jpg

Piti vähän lahjoa tuota teiniä että viihtyi jätskillä, karkilla ja suklaalla. Toki myös se että pääsi suosikkishibaansa rapsuttelemaan auttoi asiaa :)

DSC_0575.jpg

Ryhmä oli tosiaan läpijuoksu ja ei kun autolle ja kotiin. Positiivista oli että nyt hölväsin sitä aurinkorasvaa siihen malliin että mikään ei palanut :)

20180617_133602.jpgIMG_20180618_082746_461.jpg

Nyt sitten Muru joutuu pesuun ja sitten harjaillaan innokkaasti niin jos nopeutaisi karvan vaihtoa. Saataisiin elokuulle jonkinlainen turkki taas. Nyt ei ole mihinkään ilmoitettu. Kuopiota mietin että mennäänkö vai eikö. Heinolaan varmaan mennään ja Kouvolaan menen varmaan kehisharjoitteluun (toivottavasti olisi jo viimeinen siinä vaiheessa). Mutta nyt lomaillaan. Vähän sateista lupailee mutta kyllä maa vettä jo kaipaakin kovin. Toivotaan että ei kuitenkaan jatkuvasti sada vaan paistaisi :)