Nyt ei tuo kevät kyllä oikein etene. Melkein joka päivä on tuullut ja vuorotellen satanut lunta/räntää tai aurinko paistanut. Nyt olisi jo itse ihan kypsä tuohon lumeen ja odottaa vaan että se kevät oikeasti tulisi! Rinolla sen sijaan on ollut kevättä ... ties missä. Se piippaa ja haluaisi ulos. Eli kulmilla on varmaan juoksuinen narttu ollutOtsan rypistys. Tokossa ei olla käyty kahteen viikkoon. Johtuen tosin ensin isännän kiireistä (ei ehtinyt lastenvahdiksi) ja sitten itsellä oli tänään koulutuspäivä työkuvioihin liittyen. Ensi viikolla sitten  taas täytyy yrittää ottaa itseä niskasta kiinni...

Todettiin tässä että Otolle ei enää voi antaa oikeita luita. Se pilkkoo ne palasiksi ja sitten parin päivän päästä yrjöää kaikki pihalle. Ja tietysti matoilleOtsan rypistys. Rino ei niitä niin pilko, eikä mennyt mahakaan sekaisin.

Kirjastosta löysin uuden tokokirjan, joka tietysti piti heti lainata; Piritta Pärssinen:Tottelevaisuuskoulutuksen perusteet. Olen vasta ihan alussa kirjaa, mutta muutamia mielenkiintoisia juttuja on jo löytynyt. Mm. hyvän tokokoiran ominaisuuksista yksi oli: "Ei liian älykäs"Hymy. Voisikohan tähän vedota, jos koira ei toimi???? Toinen mielenkiintoinen juttu liippaa läheltä meitä; "palkkiohulluus ja leikkisyys". Jos omistat palkkiohullun tai leikkisän koiran, ohjaajan ei tarvitse olla niin taitava koirankouluttaja. Mutta kun omistat tällaisen äskeisten vastakohdan, niin ohjaajaltakin vaaditaan aika paljon (kekseliäisyyttä/kiinnostavuutta). Voiskohan joku pitää käytännön luennon aiheesta tällaisten koirien omistajille???? Sitten vielä erittäin hyvä luku koiran ja omistajan suhteen toimivuudesta ja merkeistä toimiiko/eikö toimi. Meilläkin olisi vähän parantamisen varaa noiden kriteerien perusteella. Lisää kommentteja saatte, kun pääsen kirjassa eteenpäin.... Onneksi on pari vapaapäivää tässä edessä!

Ottokin muuten kävi lekurissa 14.3. Otettiin kilpparikokeet ja kuunneltiin sydän. Sydän oli ihan ok. Eli ei vielä(kään) vaadi lääkitystä. Kilppari arvot ok; T4 26,6 (17-53), TSH 0,49 (<0,5) ja T4/TSH 56,6 (>30). Eli lääkitys pysyy ennallaan.

Rino on ilmoitettu Lahden, Tampereen ja Hgin kansainvälisiin näyttelyihin. Yhä kisataan ihan avoimessa, kun ei ole vielä tullut valiovahvistusta. Ja menee varmaan kesään ennen kuin tulee... Lisäksi tässä yritän pähkäillä reissua Liettuaan. Kun kesäkuun jälkeen tarvittaisiin se yksi serti sieltä vielä! Että lähtisikö kesälomalla vähän automatkailemaan vai yrittäiskö saada vapaata järkätylle reissulle...

No toivotaan että tuo kevät saisi vähän vauhtia tulemiseensa. Käytiin kuitenkin viime viikolla Rinon kanssa bongailemassa laulujoutsenia Kymijoella. Kevään merkki sekin... Harmi vaan ettei ollut kameraa mukana!