Hupsista kun on aika mennyt nopsasti kun katselin milloin olen viimeksi tänne kirjoitellut. Silloin Murulla oli juoksut päällä ja Rino ei tietty oikein syönyt ja oltiin taas varmoja että kohta on lähdettävä viimeiselle reissulle. Mutta nyt taas syö, erityisesti kotiruokaa ja herkkuja. Pikkaisen on tullut taas lihaa luiden päälle. Katsellaan aina päivä ja viikko kerrallaan miten voi. Suurimmat ongelmat on tuon takapään kanssa. Varsinkin jos liukkaammalta lattialta nousee pitkän makoilun jälkeen. Muuten on kyllä ihan virkku seniori. Tulee hakemaan rapsutukset tasaisin väliajoin ja nukkuu siellä missä ihmisetkin ovat. Toki juo aika paljon mutta johtunee nesteenpoistolääkkeestä jota olen lisännyt nyt niin että saa 1 1/2 tablettia päivässä. Mutta ei myöskään nyt yski kovin paljon.

20200426_150942%20%281%29.jpg

DSC_0110.jpg

Mitäpäs sitten Murulle? No ei hirveästi olla harrasteltu muuta kuin ulkoilua. Juoksujen jälkeen käyty muutamia kertoja aksatreeneissä ja sehän on Murusta kivaa. Vähän tehty jotain rallyjuttuja ihan omineen välillä. Mutta nyt on kyllä ollut niin kalseaa ja tuulista tai sateista suurimmaksi osaksi että välillä lenkille menoonkin pitää oikein henkisesti tsempata itseään. Ei ole ollut sellaista lämmintä aalto/viikkoa mitä joskus on ollut. Juurikin facebook minulle laittoi joku päivä muiston että toukokuussa ollut +25C. Nyt on tullut lunta tai rakeita melkein kerta viikkoon. Lisäksi nyt kennelliiton hallitus päätti että koiranäyttelyt on kielletty aina heinäkuun loppuun asti eli myöskään hoffierkkaria ei pidetä :( . Kesäkuusta alkaen on 50 henkilön tapahtumat sallittu eli kuitenkin pikku kisoja voi alkaa järjestämään. Meillä ehkä tavoitteena mahdollisesti heinäkuussa järjestettävät oman seuran kisat? Mutta odotellaan seuran kokousta ensin. Siellä myös päätetään että jatkuuko treenit vihdoin? Toivottavasti! En ole saanut työvuoroja vielä sinne asti joten en tiedä pääsenkö kokoukseen... Myöskään hoffien rallytokon tai agilityn mestiksiä ei järjestetä tänä vuonna :(. Tänä vuonna just oltaisiin voitu startata molemmissa (paikasta riippuen). No jotain positiivistakin; Muru sijoittui viime vuonna hoffien rallytokolistauksella sijalle 7.

20200509_090710.jpg

No pääsiäisen alla ostin huutokaupasta Ninalle opetusautoksi Seat Ibizan. Täytyy todeta että ei ehkä paras löytö päällä maan mutta eipähän sitten haittaa jos se saa kolhuja. Nyt ollaan jonkin verran pidetty ajotunteja ja kunhan tuo liikkennevaloista lähtö ja peruuttelu alkaa sujua niin ollaan voiton puolella. Myös Sara aloitti ajokoulun mopokorttia varten. Suurin haaste taitaa olla kirjallisten läpi pääseminen ;). 

Hallitus avasi peruskoulut viime torstaina eli koululaiset ehtivät käydä koulua pari viikkoa ennen kesälomaa. Lukiot, ammattioppilaitokset ja yliopistot yms. ovat loppuun asti etäopetuksessa. En tiedä onko tuosta lähiopetuksesta enää mitään hyötyä kun eivät kuitenkaan enää varsinaisesti opiskele loppuaikana vaikka kuinka opetusministeri Liv Andesson väitti että jokainen päivä on tärkeä oppimisen kannalta. Ei meillä ainakaan yläastelainen saa enää edes läksyjä kotiin???

Koulusta puheenollen. Tein hakemuksen Xamkiin verkko-opiskeluun. Jos vaikka saisi päivitettyä tuon vanhan opistotasoisen laskentatoimen merkonomin tutkinnon nykyaikaisempaan tradenomin tutkintoon. Tänään sain viimeisenkin pääsykoetentit tehtyä ja vähän jäi harmittamaan kun vitosesta (arviointi 1-5) jäi puuttumaan 1,1 pistettä. Mutta toisaalta tuo e-kirjan lukeminen ei ole oikein minun juttu, mutta kun kirjastot ovat vielä kiinni niin oli tyydyttävä siihen mitä sai. Ja olen siinä mielessä tyytyväinen että tuo markkinointi on aina ollut minusta vähän tylsää ja teoreettista. Mutta katsellaan pääseekö tuolla suorituksella sadan parhaan joukkoon? Ja jos, niin toivon että noista edeltävistä tutkinnoista saisi edes vähän "anteeksi". Muuten sitten pitäisi työn ohessa repiä 3,5 vuotta motivaatiota kouluun :D.

IMG_20200412_195926_295.jpg

Tosiaan viime viikon pidin talvilomaa. Alkujaan olin suunnitellut että olisi voinut vaikka johonkin näyttelyreissuun lähteä mutta onneksi en ehtinyt ilmoittautua mihinkään! Niinpä lomaviikko meni ikkunoita pesten ja niitä tenttejä tehden pääosin. Ikkunat pesin nyt kun viikko sitten tuli ilmoitus että myös kaikki rippileirit on siirretty. Eli kun olin ottanut kesälomaa pari viikkoa kesäkuulle että olisi Saran rippijuhlat niin nyt ei sitten olekaan. Sara pääsee ripille (toivottavasti) vasta juuri ennen koulun alkua elokuussa jolloin tietenkään minulla ei ole lomaa! Loput kesälomasta on vasta elokuun puolessa välissä. Pyysin töistä nyt sitten siihen vapaan viikonlopun ja pari vuosivapaata. Onneksi on tässä kohtaa pieni suku ja pienet juhlat. Toivotaan että edes noille kesäkuun lomaviikoille sitten sattuisi oikein lämpimät ja aurinkoiset säät niin voin pestä vaikka mattoja :)

Myöskin ravintolat ja kirjastot avautuvat kai kesäkuun alussa jollain lailla. Meillekin töihin sai luvan palkata kesätyöntekijöitä. Harmi vaan että nuo työelämään tutustujat (15-17 vuotta) eivät nyt tänä vuonna saa kesätöitä eli Sara ei pääse töihin. Ninakaan ei ole tähän mennessä saanut töitä ja koska täyttää vasta elokuun alussa 18 vuotta niin ei edes voinut hakea moneenkaan paikkaan. Taitaa olla enää yksi paikka mistä odottaa vastausta ja on todellakin hakenut lähes kaikkiin... No jos ei pääse niin sitten kesä menee syksyn kirjoituksiin päntätessä. Ja onhan sitten likoilla ainakin aikaa viihdyttää pentua jos meille sellainen tulisi ;)

Myöskin korona sotki meidän pentuhaaveet eli mistä odotin niin ei ainakaan tänä vuonna tule pentuja. Nyt sitten ollaan toisen kasvattajan jonossa. Katsotaan mitä sinne syntyy ja riittääkö meille sellaista uutta "monitoimi"narttupentua kuin haluaisin? Jos ei, niin sitten menee syksyyn asti ainakin. Tätä ja Saran kirjallisia sitten seuraavaksi jännitetään.

Nyt kun talviloma on lusittu niin taas alkaa arkinen aherrus. Loma tuli kyllä ihan tarpeeseen. Sai vähän nollata työjuttuja hetkeksi. Tänä vuonna en ottanutkaan lomarahavapaita mutta varmasti sitten taas vuoden päästä. Jos vaikka sitten pääsisi koiran/koirien kanssa vähän reissaamaankin :)

Kotinurkkien lisäksi on ulkoiltu välillä Kuusankosken keskustan tuntumassa mm. ihailemassa kosken kuohuja kun juoksuttavat Taideruukin vieressä. Lisäksi Koskenrannassa on vanhoja tehtaan huvioita.

20200512_124544.jpg

Käytiin myös Repovedellä kävelemässä Ketunlenkki mutta kaikki kuvat ovat niin isoja kooltaan että eivät "mahdu" blogiin niin saatte tyytyä ainoaan jonka huolii :)

DSC_0013.jpg