Silloin kun Porvoon näyttelyyn koiria ilmoitin, tiesin että isännällä syksyllä tiedossa polvileikkaus, mutta elin toivossa että olisi vasta sen jälkeen. Ja halusin molemmat ilmoittaa tälle tuomarille koska Rinon kanssa ollaan käyty kerran Nadija Timmermans-Kadenkon kehässä ja Rino silloin Pu2.

No tietty se leikkaus olikin sitten heti kuun alussa joten piti miettiä varasuunnitelma miten saada kaksi hoffia kehän laidalle ilman mitään välikohtauksia ;). Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lahjoa/kiristää meidän Nina 13v kenneltytöksi reissuun mukaan. Toinen oli Kookoon pelissä edellisiltana juoksutyttönä töissä ja sitten aamuysiltä piti lähteä äidin kanssa koiranäyttelyyn. Rankkaa... Tiedättekö että reilun tunnin ajomatkalla tuollainen teini ehtii ottaa kymmeniä snap shutteja & selfieitä??? Juu totta se on :)

Plan B toteutui niin että vein purkupaikalle Ninan, Murun, repun, häkin, kärrit ja tuolin ja sitten etsimään autolle parkkia. Auton sain joen rantaan veneiden talvisäilytyspaikalle josta sitten reippailin Rinon kanssa purkupaikalle. Tosin suorin reitti toi meidät eri sisään tulolle joten pienien oikaisujen kautta olinkin jo sisällä näyttelypaikalla, josta sitten piti mennä taas ulos ja hakemaan Nina & kamat. Onneksi meillä oli kehä nro yksi joten ei tarvinnut pitkälle luovia koirien ja tavaroiden kanssa. Sitten olikin hetki huokaista helpotuksesta kun koirat oli onnellisesti häkissä :).

Sääkin oli oikein mukava. Aurinko paisteli aamupäivän ja iltapäivällä alkoi vähän pilvistyä ja viilentyikin heti, mutta ihan hyvin tarkeni ilman takkia. Hoffeja oli ilmoitettu 22 kpl ja kaikki olivat mielestäni paikalle. Uroksia oli 8 kpl ja loput narttuja. Ensin oli kolme junnuluokan urosta. Näistä vain voittaja sai erin, mutta ei sa:ta. Nuortenluokassa vain yksi koira ja sileä eri sinnekin. Avoimessa kaksi koiraa, joista voittaja Steinroller Walther ensimmäinen sa:n saanut. Alkoi jo jännittää että montako oikeastaan saakaan tänään sa:n kun tuomari tuntui aika tiukalla päällä olevan! Käyttöluokassa Gipstern Ifender sai myös erin ja sa:n ja sitten olikin meidän mustan herran vuoro esiintyä valioluokassa. Tuomari kehui kovin kuinka Rinolla on erinomaiset pään mittasuhteet. Kopeloinnin jälkeen seisottiin ja joltain oli juuri siihen kohtaan tipahtanut Frolic. Tottakai Rino sen bongasi ja meidän piti vähän vaihtaa paikkaa ettei yritä syödä sitä. Liikeinä otettiin kolmio ja vielä seisomista. Tässä kohtaa tuomari tuli vielä testaamaan Rinon hännän... No eri ja sa tipahti kuitenkin ja jäätiin saman tien kehään parhaan uroksen valintaan. DSC_0103.jpgDSC_0136.jpg

Tuomari ei paljon järjestystä miettinyt vaan meidät vinkattiin ensimmäiseksi, käyttöluokan koira kakkonen ja avoimen voittaja kolmonen. Eli Rinosta paras uros (wau), serti meni käyttöluokan koirakolle joka asiaan kuuluvasti oli kovin onnellinen koska samalla valioitui Suomen muotovalioksi! Onnea Annika & Gipstern Ifender :).

Tässä tullaan kehästä koiran vaihtoon ja Rinon ilme on selvästi "mitäs täällä on tehty kun olin poissa"

DSC_0148.jpg

Rino nopsasti häkkiin ja Murulle näyttelyremmi kiinni. Junnunarttuja oli kuitenkin onneksi neljä ennen avointa luokkaa joten ei ihan kieli vyön alla tarvinnut kiirehtää. Nartuissa tahti vaihtui täysin ja erinomaisia alkoi tulla ihan eri tahtiin.  Saiko junnunartuista kolme erin ja kaksi sa:n? No avoimessa luokassa meitä oli kahdeksan! Ei siis suuria toiveita meillä. Muru meni kolmantena laatuarvosteluun ja edelliset jo saaneet erit alle. Murusta totesi että ihana pää ja kun mittaili siinä olkavarsia totesi minulle että "tiesitkö että tällä koiralla on erinomaiset olkavarret". No en nyt osannut tuohon oikein mitään kommentoida? Samat muuvit tehtiin kuin Rinonkin kanssa ja sitten tuomari halusi nähdä ne korvat! No korvista huolimatta sentään saatiin eri mekin. Kahdeksasta avonartusta taisi yksi saada erittäin hyvän ja loput erinomaisen, joten kilpailuluokassa meitä olikin sitten.

DSC_0171.jpgDSC_0153.jpg

Tuomari kyllä tuntui tykkäävän Murusta mutta kun vertaili koirien ilmeitä niin en nyt ollut varma niistä korvista taaskaan. Lisäksi nyt Muru taas keksi sen kädessä roikkumisen. Pakko ruveta tekemään sille asialle jotain. Kieltämisestä vaan innostuu :(. Tuomari sieltä kätteli porukkaa pois ja joka kerta toivoi ettei osu omalle kohdalle ;). Ei osunut ja oltiin neljän parhaan joukossa. Lopullinen sijoitus kolmas ja kolmelle ensimmäiselle sa! Valioluokan narttu sai erin ja sa:n ja sitten vielä Murun kanssa paras narttu kehään kääntymään. Siellä oli kuusi narttua joten en edes odottanut mitään kuten ei saatukaan. Tässä kuvassa Muru ja valioluokan voittanut Neve josta myös tuli paras narttu;

DSC_0234.jpg

DSC_0239.jpg

Taas pikainen koiran vaihto ja Rino vielä rotunsa parhaan valintaan. Koska oli jo käynyt selväksi että tykkää nartuista ja Neve on erinomainen liikkuja, niin totesinkin Sannalle että olkaa te roppi niin me päästään kotiin :). Tuomari ei enää meitä edes juoksuttanut vaan sanoi että on nähnyt jo molempien liikkeet ja narttu liikkuu kuin kone (moves like a machine) ja tykkäisi Rinolle tyylikkäämmät suupielet, niin narttu voittaa. Tuomari tykkäsi kai kuitenkin valinnoistaan koska otatti kehäsihteerillä myös kuvan koirista :)

Eli vsp Monzahova Echo & rop Steinroller Sigrid;

DSC_0257.jpg

Onnea kaikille ja erityisesti sertin saaneille Gipstern Ifenderille ja Skywatch's Nightwishille.

Normaalisti otan aina pokaalin kun ei meidän koirat niiiiiiin usein pärjää, mutta Porvoossa oli niin kiva vaihtoehto että tulipa otettua tälläiset Kultakeramiikan mukit;

DSC_0375.jpg

Loppuun virallinen pose;

DSC_0287.jpg

Näyttelykuvat on Ninan ottamia. Osa on ihan ok mutta osassa oli tuo horisontti ihan vinksallaan :). Viimeinen kuva Juhan ottama. Ensi lauantaina mennään vielä Murun kera Hyvinkäälle ryhmikseen korkkaamaan valioluokka ja sitten mietitään lähteekö kukaan Messariin ja jos niin kuka vai molemmat ja minä päivänä?????? Sikahintainen ilmoittautuminen kyllä ja kun tuosta karvatilanteesta ei varsinkaan Murulla tiedä....