Otsikko koskee siis tämän aamun säätilaa. Vapaapäivä ja kaikkea ja sitten tuulee (kovaa), sataa, on rapaista ja harmaata. Ei yhtään tee mieli mennä ulos :(.

No kuitenkin viime aikaisia kuulumisia. Tai oikeastaan kuulumattomuutta ;). Edellisviikko meni iloisesti leipoen kakkuja ja pipareita vanhempainyhdistyksen joulumarkkinoille. Piparkakkutalot, tai lähinnä niiden kokoaminen ei ole minun juttu. Niinpä tein sitten tällaisia kuusia;

20141126_185806.jpg

Noihin vielä tomusokeria hunnuksi ja sellofaaniin. Mutta kyllä noissakin aikaa sai menemään puoli päivää ja hartiat oli aivan jumissa sen jälkeen.... Nyt ei vielä ole tullut hirveää inspiraatiota leipoa kotiin pipareita. Kummallista? Markkinoilla ehdin itse käväistä ennen töihin menoa ja yksi maustekakku ja tyhjiä arpoja tarttui mukaan. Ninalla ja Saralla oli siellä lelukirppispöydät. Nina kyllä oli kuulemma samantien tuhlannut kaikki voittonsa mutta Saralla vielä taisi jotain jäädäkin käteen.

Lauantaina myös tuli ihan hippasen lunta, niin oli taas hetken jouluisempaa. Ensimmäinen adventti menikin kotona lähinnä siivoten kun ei muulloin ehtinyt! Sitten ne lumet taas sulivatkin pois juuri kun olin saanut auton pestyä. Tyypillistä. Olisi niin ihanaa kun olisi pientä pakkasta ja metri lunta. Olisi valoisaa, koirat nauttisi, eikä tuota hiekkaa ja rapaa kulkeutuisi sisälle niin järjettömästi!

20141124_105026.jpg

Heitin muutoin eläinlääkärikeikankin viikko sitten. Ollaan ihmetelty kuka tiputtelee verta. No kaksi koiraa ja kolme kissaa, niin vähän vaikeaa löytää syyllinen. Kunnes Viiru jäi itseteossa kiinni pissiessään muualle kuin hiekkalaatikkoon :(. Eli ilmeisesti virtsakivet vaivaa. Ell määräsi kymmenen päivän lääkekuurin ja syö nyt pelkkää märkäruokaa. Toivotaan että auttaa eikä uusisi.

Tässä muuten viikolta yksi kaunis auringonlasku;

061214%20004.jpg061214%20008.jpg

Itsenäisyyspäivänä kun kauppa vihdoin oli kiinni eikä edes erikoisluvalla pidetty auki, niin suuntana oli Messari. Omia koiria ei erikoistuomari Giispert Langheimille kannattanut viedä (eikä ole karvaakaan mitä viedä) joten työkaverin kyydillä turistiksi lähdin. Tultiin messariin yhdeksän jälkeen ja päästiin suoraan halliin. Pisin jono taisi olla lipunmyynnissä.

Hoffikehän laidalla oli aika naftisti penkkejä joten istuskelin lattialla kameran kera. Kuvia löytyy linkistä;

https://plus.google.com/photos/107635442842190924823/albums/6089806184515778657

Nimiä ei kuvissa ole paitsi jos kirjaudut Google+ palveluun niin kommenteissa löytyy. Jälkikäteen on aika vaikea noihin nimet lisätä nimittäin :o. Mutta valikoituina kuvina Murun siskot Oma Rakas Odefina NUO ERI 2:

061214%20331.jpg

Ja Oma Rakas Otu NUO ERI3:

061214%20340.jpg

Ja sokerina pohjalla Murun emä Rebekka AVO ERI4 SA:

061214%20376.jpg

Onnea vielä kaikille! Yksikään hoffi ei muuten saanut erittäin hyvästä huonompaa arvosanaa.

Loppuja hoffeja en ehtinyt seuraamaan kun piti lähteä shoppailemaan että ehtii kuskin kyydissä kotiin vaikka olisi ollut kiva seurata koko kehä. Ja shoppailu tuli taas yllättävän kalliiksi! Koirat sai aitoja putkiluita, kolme hihnaa (yhtänhän meillä ei ennestään ole!), Rakas-ruusukkeen, Wds-pinssin varalle jos hukkaa edellisen ja Hurtan treeniliivin alesta. Ilmaiseksi tuli äidille vietäväksi Lapinkoira-lehtiä, itselle wds-avainnauha ja Norjan kennelliiton ständillä ensi vuoden Euroopanvoittajamainoksina heijastin, iso tarra ja aika hieno ruusuke joka toimii myös numerolapun pitimenä. tosin kun kotona katsoin tuomarin, niin ei tarvitse harkita sinne lähtöä :). Kotona huomasin että tässä reissussa on kamerasta hajonnut lcd-näyttö! Kamera oli kyllä itsellä koko ajan kaulassa tai repussa, mutta mistä sitten saanut osumaa??? Kuvia kyllä ottaa mutta täytyy etsiä jostain varaosana uusi näyttö :(

Eilen olikin sitten jo toinen adventti ja se meni tiukasti töissä yhdeksän tuntia. Nyt sitten on se ansaittu vapaa ja pitäisi lähteä kauppaan, lenkille tuonne kurjaakin kurjempaan säähän ja leipaista ehkä joku jouluinen juustokakku huomiseksi töihin :).

P.S. Lauantaina kun täältä Kouvolasta lähdettiin sateli räntää ja Hesassa vettä. Takaisin tullessamme täällä oli lunta useampi sentti, vaan ei näytä olevan enää :(