No kuten otsikosta voi ymmärtää, ei säät ole oikein olleet kovin talviset vaikka mennään jo yli tammikuun puolivälin. Pääasiassa lämpötilat ovat olleet plussan puolella. Välillä jopa +7C. Ja mehän ei siis asuta missään rannikolla vaan täällä Kouvolan ja Iitin rajamailla lähellä Salpausselkää! Pääasiassa on siis ollut harmaa taivas ja satanut vettä. Joskus aurinko käy taivaanrannassa pikaisesti näyttäytymässä. Onneksi kuitenkin ollaan menossa jo valoisampaa kohden... Jossain Islannissa ja Norjassa taas on lunta niin ettei ovesta pääse ulos. Toki Norjassa oli myös jossain lämmintä +17C! Täällä nyt tuntuu että nyt mennään kolmella vuodenajalla; kevät, kesä ja pitkä syksy. Pikku pakkanen olisi kivaa niin ei olisi niin kuraista. Niin koirat kuin auto ovat aivan ravassa eikä omat lahkeetkaan puhtaimmat ole lenkkien jälkeen...

No se siis säästä. Vuoden vaihde meni töissä. Aattona olin iltavuoron jäljiltä jo nukkumassa vuoden vaihtuessa. Täällä maallakin kyllä ammuttiin raketteja ja havahduin kun naapurissa ammuttiin mutta ei sielläkään kuin hetken jaksettu. Muuten töissä on pidellyt kiire vaan jatkunut. Lisäksi tuli taas sellainen ilmoitus että alkaa entisestään kiinnostaa Mol:n ja Duunitorin sivut :(. Toisaalta tekisi mieli myös päivittää oma tutkinto tradenomiksi mutta pitäisi pystyä tekemään työn ohessa sillä tässä taloustilanteessa ei pysty olemaan päätoiminen opiskelija. Varmaan pitäisi se 2,5 vuotta opiskella lisää? Likatkin aloittivat kesätyön metsästyksen. Vähän tylsää kun Nina täyttää vasta elokuussa 18 vuotta ja tosi moneen paikkaan pitäisi olla 18v. Se on vaan jotenkin väärin että jos olet keväällä syntynyt niin voit hakea mutta syksyllä syntynyt ei :(. Onneksi edes Sara on syntynyt alkuvuodesta. Pidetään peukkuja että molemmat saisivat edes vähäksi aikaa töitä!!!

Loppiaisen alla Murulta poksahti rasvapatti. Patti oli selkärangan ja lavan välissä ja oli aika iso. Ensi siitä tuli vähän mömmöä ulos. Putsasin ja oli pari päivää ihan ok. Sen jälkeen tuntui sen alla sellainen kovempi lämpäre eli oli ehkä poksahtanut nahan alle? Mutta ei ollut yhtään arka tai kipeä kunnes sitten Muru kirputti sen auki. Sitten se olikin niin kipeä että siihen ei saanut koskea. No ei kun koira suihkun alle ja kädenlämpöisellä suihkulla varovasti suihkuttelin. Sieltä tulikin sitten enemmän sitä valkopunaista mömmöä pihalle. Kun pahimmat oli tulleet pihalle niin sai jo koskeakin lapaan. Sakset käteen ja karvat pois ympäriltä. Sen jälkeen laimennettua Betadinea ruiskulla patin sisään. Patissa oli kaksi reikää niin tuli sitten vähän niin kuin dreenatua sitä. Kaksi kertaa päivässä käytiin suihkussa, sitten kuivaus, Betadinea ja milloin Abilaria (pihkavoide), Cothivetia tai Basibactin jauhetta. Nyt on ihan ok mutta toki karvat puuttuu siitä. Mutta sekään ei haittaa kun Muru aloitti myös kaamean karvanlähdön kun Rino lopettelee. Eli juoksut alkanevat helmi-maaliskuussa?

Aksassa ollaan muutaman kerran päästy käymään mutta rallytreeneissä ei vielä yhtään kertaa, kiitos työvuorojen. Jostain syystä nyt on perjantaisin aina iltavuoro??? Vasta tammikuun vikoihin treeneihin päästään. Lisäksi ilmoitin Murun Porvooseen rallykisoihin heti helmikuun eka sunnuntai. Aluksi suunnittelin Hyvinkään tuplakisoihin mutta katselin niitä aikatauluja että avoin luokka olisi vasta joskus illan edellä. Lahden kisoja edeltävänä päivänä taas on Ninan vanhojen tanssit ja alkaa olla juoksujen alkaminen jo lähellä. Niinpä laitoin ilmoa Porvooseen ja mahduttin jopa. Tulee varmaan taas niin maksettu harjoitus kun olla vaan voi! Joulu ja tuo "sairasaika" oltiin lähes treenaamatta. Nyt vähän aloiteltu ja muutama liike mikä ennen on ollut varmoja niin ei enää ole ihan niin hyvässä hapessa... Nyt pitäisi keksiä miten saadaan Murun motivaatio pysymään koko radan ajan ja minussa ja miten minä en jännittäisi niin älyttömästi ja pystyisin keskittymään vain rataan ja koiraan??? Tuo käsiin napsiminen myös pitäisi saada pois ja ehkä palkkaukseen keksiä jotain uutta jippoa. Siinä sitä tälle keväälle pähkinöitä purtavaksi. Ja jos ei tulosta tule niin keväällä yritetään päästä Lahden tai Porvoon kisoihin. Jos joskus se koulari tulee niin sitten keskitytään vaan opettelemaan uusia liikkeitä eikä suuremmin kisailla ennen kuin saadaan taas jotain varmuutta tähän hommaan. Tai sitten vaihdetaan Noseworkkiin ;)