Sen verran pitää päivittää että pysyy mielenkiinto yllä ja kertoa että hengissä ollaan :).

Paluu arkeen ja rutiineihin on siis käynnissä. Heinäkuun lopulta tuohon koulujen alkuun tein pelkkiä iltavuoroja, kun kumpikin meistä aikuisista on lomansa lusineet ja lapsilla oli todella vielä pari viikkoa jäljellä. Eivät sitten joutuneet/päässeet olemaan keskenään kotosalla muutamaa tuntia pitempiä aikoja. Ensi kesän kun vielä saa sumplittua, niin sitten ne alkaisi pärjäämään keskenäänkin ehkä päivän silloin tällöin. Iltavuorothan tiesi sitä että ihan ei ensimmäisiin koiratreeneihin päästy, eikä mihinkään monista mätsäreistä jotka Kouvolan koiranäyttelya edelsivät.

Kouvolan koiranäyttelyyn todellakin tuli tuomarimuutos ja päätin Rinon ilmon perua. Olin sitten talkoilemassa vain näyttelyssä. Perjantaina oli kyllä harvinaisen helpot talkoot... Miehet kokosivat kehät ja teltat. Toimistoon oli tulossa valmiit kehälaatikot kaikkine tykötarpeineen ja palkintojen jaonkin hoitaisi palkintofirma itse. Ennen sitä koottiin kehälaatikoita, laskettiin sinne ruusukkeita ja leikeltiin niitä nauhoja.

Lauantaina paikalla piti olla klo 7.30. Minua ei kukaan minnekään hätistellyt niin tyrkkäsin itseni toimistoon :). Siellä vielä heiteltiin kehälootiin luetteloita, muutama mitta tarpeellisiin kehiin ja jaettiin kehälaatikot toimitsijoille. Muutamia numerolappuja siinä jaeltiin ja harrastettiin yleistä neuvontaa ja muutama laastari jaettiin. Paljon rauhallisempaa oli toimistossakin kun palkinnot todella hoiti palkintofirma itse. Oli tosi hienot palkinnot minusta ja 4 egen lisähintaan olisi saanut kaiverrettua koiran nimen laattaan joka palkintoon liimattiin. Pitää yrittää Murulle metsästää sertejä Kouvolasta :).

Hoffien kehä oli vasta iltapäivällä ja vähän oli kehä myöhässä. Kävin siinä shoppailemassa luita meidän koirille ja rapsuttelemassa mm. Rinon velipoikaa Retua joka reporankana siellä nurmikolla makasi :). Ettei ihan orpo olo koirattomana siellä tullut niin kävin pyörähtämässä Ritan (Amix Cheremchina)kanssa kehässä. Tuloksena eh. Hoffeja oli ilmoitettu 18 joista tuomarimuutoksen vuoksi oli poissa 4. Uroksista ainoana eri:n ja sa:n sai Hayaklause Hardox ollen vsp ja saaden ensimmäisen sertinsä. Nartuissa 7 sai erin, mutta vain yksi sa:n. Paras narttu ja rop oli Alana Ut'n Düvelsmoor. Nyt täytyy sanoa että tuomari ei oikeasti ollut ihan minun makuuni, ei hoffeissa eikä ryhmässäkään (taisi ottaa ryhmän 8). Mutta enhän minä mitään ymmärrä ;).

Kehän jälkeen kävin sitten syömässä. tuolla pääsee syömään samaan paikkaan kuin tuomaritkin ja sain lasin valkkariakin :). Sitten taas jaksoi. Edellisvuonna olin isossa kehässä "ruusukevastaava", nyt kiikutin pokaaleja isoon kehään :). Onneksi sain olla pokaalien kanssa tuomariteltassa sateensuojassa. Nimittäin sää kyllä suosi sinne ryhmien alkuun asti. Hoffikehäkin meni ihan muutamilla sadepisaroilla. Mutta kun ryhmät alkoi niin taivaat kyllä aukenivat ja vettä tuli melkein loppuun asti. Olihan se hienoa seurata ryhmiäkin ja BIS-kehä. Harvoin tulee jäätyä niitä katsomaan. Mutta kyllä sitten sen jälkeen keräsin kimpsuni ja kampsuni ja suuntasin kotiin, vaikka olisi sitä talkoilua vieläkin riittänyt. Mutta kun on melkein kellon ympäri jaloillaan, niin kyllä tuntui jaloissa. Ja seuraavana päivänä taas palkkatyö kutsui, niin kiva käydä kotonakin! Mutta kyllä jokaisen harrastajan pitäisi kydä talkoilemassa näyttelyissä/kokeissa. Tietäisi sitten millaista se on ja kaikki ei tule tarjottimella. Oli kuulemma etukäteen kyselty mm. onko raviradalla oleva näyttely ulkonäyttely? (Onko katettuja raviratoja Suomessa???) Pitääkö varautua sateeseen? (Kannattaa varmaan katsoa säätiedotus?) Jne. Ei ole tullut vuosien varrella nämäkään mieleen että kysyisin... Ja tottahan toki oli väitä jotka eivät lue sitä näyttelykirjettä kunnolla. Ei muka löytynyt osoitetta ja kun kirjeessä lukee että rokotukset pistokokein, niin niitä sitten toimistolle tullaan esittämään.... No joo....

Mitäpä muuta? Murun kanssa ollaan vähän alettu laajentamaan reviiriä pienillä kävelylenkeillä. Yhtenä sateisena aamupäivänä päätettiin mennä tekemään pieni lenkki metsän kautta. Päästiin metsään ja Muru iski kuonon maahan ja hirveä neliveto päälle. Jäljestäessä nimittäin todella vetää!!! No hetken päästä näinkin yhden tädin siellä metsässä ämpärin kanssa. Muru ei sitä huomannut kun veti sitä jälkeä pitkin ja sitten kun käännyttiin jäljeltä pois, niin vetokin loppui :).Eli tuleva jälkikoiran alku selvästi.

Viime viikolla päästiin sittenkoulujen alkamisen lisäksi Murun kanssa tokotreeneihin. Aika kivasti meni ja nakkejakin meni koko paketti! Ohjaaja kehui meitä kaikkia, kuinka ollaan tauon aikana treenattu. Juu vaihtelevasti on treenattu ;)

Tänään käytiin näyttelytreeneissä sitten kesäkuun. Saatiin hyviä vinkkejä varsinkin juoksemiseen. Eli ne namit pois. Tosin sitten saattaa roikkua hihnassa tai vaatteissa kun on tylsää... Toinen ohjaajista kehui Murua kun on niin rauhallinen tämän rotuiseksi ;). Ja oli sillä kuulemma hyvät kulmauksetkin...

Huomenna yritetään sitten mennä tokotreeneihin ja loppuviikko vaan ollaan taas elopellossa sananmukaisesti. Nimittäin Rino varsinkin pyyhältää tuossa naapurin viljapellossa välillä on aivan vihneissä. Sitten niitä vihneen pätkiä on alusvilla täynnä eikä millään tahdo lähteä pois. Mutta ei koira ymmärrä pysyä pellosta pois!!!

Oliskohan siinä tärkeimmät.... Varmaan jotain taas unohtui.... Kuvia ei tule tällä kertaa. Ei ole ehtinyt kameraan oikein tarttua. Sunnuntaina olisi tarjoitus lähteä taas Tervikselle Rinon kanssa. Sielläkin on tuomarimuutos hoffeille tiedossa, mutta käydään kokeilemassa jos saataisiin "Tervakoskikirous" murrettua. Eli saataisiin edes kerran se erinomainen, tai sitten ei....

P.S. Oikein hyvää ja harrastavaa kotia etsiskelee hurmaava Murun velipoika Osku. Lisää tietoa; http://www.omarakas.blogspot.fi/p/koditon.html