Meillä töissä yksi tämän hetken trendejä tuntuu olevan havannointi. Olenkin nyt sitä "harjoitellut" Murulla ;).

Murkkuikä jatkuu enkä uskokaan sen ihan heti loppuvan. Ranteissa roikkuminen on selvästikin vähentynyt uuden "käsirasvan" käytön vuoksi samoin suihkupullo lopettaa tekeillä olleen toiminnon melko nopeasti.... Tuon chilisitruunakäsirasvan se kyllä käy nuolemassa pois ranteesta, mutta ei kyllä sitten hetkeen halua tulla "pitämään kädestä".

Ja niin muuten. Kuka vielä muistaa kadonneen lenkkarin??? Eli Muruhan alkukesästä nyysi Saran lenkkarin ja jemmasi niin hyvin että ei sitten mistään löytynyt vahingossakaan! No nyt se viikolla oli ilmestynyt savisena, märkänä ja heinäisenä jostain talon nurkalle. Yhä on arvoitus MISSÄ se on ollut jemmassa. No lenkkari meni pesuun ja Sara sai taas lempilenkkarinsa. Tosin totesi ne jalkaan vetäessään että ne on pienet. Eli niin ne lapset kesässä kasvaa..... Niin kuin koiranpennutkin ;).

Sitten tässä viikolla lenkin lopuksi eräällä "romuplantaasilla" huomasin noin neljä metriä pitkän rumpuputken. Ja koska se oli halkaisijaltaan agilityputken luokkaa, niin sitähän piti kokeilla. Eli heitin parit Frolicit sinne ja näytin Murulle. Ensin se vähän mietti, mutta painatti putkeen ja toisesta päästä ulos. Kun kutsuin sitä takaisin, niin näppärästi tuli putkea pitkin takaisinkin. Kyllä on näppärä koira (ainakin välillä).

Ja muutaman viime päivänä ei sitten niin näppärä. On löytänyt jonkun iiiiihanan kakkaläjän jossa on käynyt kahtena päivänä kaula- & korvakarvat sotkemassa. Ja siitähän joutuu pesuun. Ja se ei ole Murun lempparijuttuja.

Muruhan on hovawart. Ja hovawarthan on jalostettu pihavahdiksi. Vahtiminen on hoffeilla sisäsyntyistä ja sitä meilläkin harrastetaan. Hieman epäilyttävät jutut ovat "buff" (juttuja joihin esim. Rino ei sano mitään). Jos ovi käy ja hän ei ole kuullut jonkun tulevan pihaan, kuuluu "hau". Ja sitten on tietysti se aito oikea vahtihaukku jonka jokainen hoffin omistaja tunnistaa (jota toistaiseksi oikeasti oikeasta asiasta käyttää vain Rino). Niinpä muutaman viikko sitten aloin kuuntelemaan Murun ollessa yksin pihalla, hieman erikoisemman kuuloista haukahtelua. Se ei ollut vahtihaukku, mutta jotain tuon buff ja vahtihaukun välistä. Ikkunasta en mitään erikoista nähnyt eikä etuovaltakaan kuulunut mitään. Mutta takaovella hetken kuunneltuani älysin! Hanhet olivat välilaskeutuneet aivan meidän talon viereen pellolle. Ja Muruhan ei oikein tiennyt että onko ne vaarallisia ja pitäisikö niille haukkua vai ei. Seuraavana päivänä naapuri sitten käänsikin tuon pellon, että nyt ei ole hanhia eikä päästä pellon yli metsään lenkille ennen maan jäätymistä :(

Tänään sitten kävin tuossa töiden jälkeen kävelyllä Murun kanssa. Metsään ei viitsinyt mennä kun alkoi jo hieman hämärtämään. Meitä vastaan tuli yksi tummiin pukeutunut mies. No sille piti Murun vähän puhista. Sitten juttelin yhden ihmisen kanssa siinä heidän talonsa kohdalla, niin tasaisin väliajoin piti sitten vähän puhista... Kun nyt tuosta kasvaisi että voisi tehdä oikeita lenkkejä tuonne sivistyksen suuntaan, niin puhinat vähenee. Sitten kun mennään kaupungille niin siellä sitten ollaan niin "coolina" eikä mikään hetkauta. Kummallisia nuo nartut?