Olin eilen shoppailemassa ensimmäisiä joululahjoja ja Mustissa & Mirrissä olisi ollut Rinolle juurikin tarvitsemani panta. Rinolla on ollut talvisin Top Caniksen puolikuristava "Suomi"heijastinpanta. Panta alkaa olla vähän osumaa ottanut ja samanlaisia ei enää myydä :(. No nyt M&M:ssä olisi ollut vastaavanlainen puolikuristava heijastinpanta "piikilankakuviolla" tarjouksessa MUTTA se oli vaaleanpunainen!!! Olisi ollut oikean kokoinenkin, mutta enhän minä voinut ostaa urokselle sitä... Murulla oli samanlainen vaalea lila joka jäi vähän pieneksi ja tuo olisi ollut sille liian iso. No ehkä messarista löytyy Rinollekin panta joululahjaksi. M&M:ssä olisi ollut toki TopCaniksen Ratiasarjan pantoja, mutta niissä on niin vähän heijastavaa että se ei Rinon karvojen seasta näkyisi mihinkään. Koirat kun välillä ovat illalla pihalla kun itsekin tulee töistä, niin olisi kiva kun niillä olisi jotain muutakin heijastavaa kuin silmät ;)

Tänään sitten manaamiseni jälkeen vaihteeksi satoi räntää. Koska isäntä tosiaan on kuumeflunssassa (ja tiedättehän kun miehet sairastaa....), niin hoidan molempien koirien lenkityksen. Normaalisti lenkitän koirat erikseen koska;

- vanhempi opettaa kaikki huonot lenkkeilytapansa nuoremmalle

- nuorempi yrittää roikkua toisessa vaihtelevassa määrin

- kaksi hoffia painaa n.10-15 kg enemmän kuin minä ja niillä on yhteensä kahdeksan jalkaa....

Nyt sitten toisen kerran poikkesin tästä säännöstä koska ei yhtään kiinnostanut lähteä kahteen kertaan kastumaan pitkälle lenkille. Ja lisäksi (aivan oikein) arvioin että tuolla koiran ilmalla ei koviin moneen koiraan/ihmiseen törmätä. Murulle pistin tuon ilmaiseksi saadun Hurtan softshell-liivin päälle jotta olisi edes vähän kuivempi ja Rinolle ekaa kertaa ikinä kaivoin sadeloimen niskaan. Sadeloimi on Oton vanha ja Otto taisi olla Rinoa lyhyempi, koska jäi aavistuksen lyhyeksi. Otollahan oli kilppari ja koska sillä oli huono turkki, käytettiin kaameimmilla/kylmimmillä ilmoilla takkia. Muutenhan hoffia ei pueta ;). Rinollakin laitoin tuon hotspotin takia, ettei pahenisi kastuessaan. Rino ei ollut milläskään takki päällä! Niinpä saatiin kaikessa rauhassa lenkkeillä räntäsateessa eikä nähty kuin yksi narussa pihassa rähjännyt hirvikoira. Rino oli siis lenkin varmuuden vuoksi kuonopannassa, ettei mitään yllätyksiä tule. Sitten onkin ollut aika rauhallisia koiria sen jälkeen.... Ja kuvien vuoksi tätä aloinkin kirjoittamaan. Ensin Muru ja hänen hieno liivinsä (ihan tyttöjen värinen);

puhelin%20024-normal.jpg

Normaalisti Rino käyttää iltalenkeillä tätä ja Murullakin on olemassa tällainen. Tämä ei pidä kyllä vettä mutta ainakin näkyy:

puhelin%20020-normal.jpg

Tässä sitten väsyneitä kuvia joita napsin letunpaiston lomassa äsken;

puhelin%20027-normal.jpg

Kissasta on myös tyynyksi;

puhelin%20035-normal.jpg

puhelin%20038-normal.jpg

Nämä räpsitty siis puhelimella.

Nytkin koirat makaa tuossa raatoina parin metrin säteellä. Muru nukkuu oven edessä koirien tyynyllä ja Rino rappusten alapäässä taljana. Mutta kun tästä kohta nousen, niin kärppinä pomppaavat pystyyn odottamaan ruokakuppejaan :)