Laitetaanpa tämä vuosi vielä pakettiin.

Pettymyksiä oli ehdottomasti se ettei Murun astutukset onnistuneet. Tammikuussa uroksella oli käynyt narttu astutettavana ennen Murua vajaan viikon joka päivä, niin urokseltakin puuttui sellainen viimeinen tatsi asiaan. Muru kyllä oli suostuvainen. Elokuussa taas Muru oli joko aloittanut salaa juoksun tai sitten se oli hellekesän takia niin nopea että oltiin myöhässä (posti vielä hukkasi progen). Uroksella oli kyllä ihan erilainen yritys asiaan (huomattavasti innokkaampi), mutta Muru oli sitä mieltä että eiköhän se ollut tässä. Muru kyllä juoksee varmasti vielä ennen kuin täyttää sen kuusi vuotta, mutta en jaksa enää yrittää :(. Pitää vaan ymmärtää luovuttaa sen asian suhteen. Vaikka myönnän että pettymys oli aika kova...

Keväällä sitten töissä vaihtui esimies ja tuli yyteetkin. Jotain positiivista oli että osasin valita kerrankin oikein mitä haluan tehdä enkä sitä ole katunut.

Keväällä tuli käytyä myös jalostuspäivillä jotka oli antoisat. Tosin tarvitaan vaan se uusi narttu kasvamaan :). Lisäksi kävin kehätoimitsijakurssin. Harjoitteluissa olin palveluskoiratapahtumassa, Iitin ryhmiksessä, Kotka nordissa ja Kouvolan koiranäyttelyssä. Nyt puuttuu tosiaan yksi harjoittelukerta ja sillä pitäisi päästä kirjoittamaan. Tarjouduin kesällä Nastolaan ryhmänäyttelyyn (josta ei ikinä kukaan vastannut) ja Porvooseen, jonne ei otettu. Jos en nyt tammikuussa pääse harjoittelemaan niin sitten tulee vähän hätä koska 11.3. pitäisi olla harjoittelut tehty. Olen jopa saanut yhden kutsunkin huhtikuulle kehikseksi.

Sitten käytiin rallytokokurssi. Kesti viisi kertaa ja opeteltiin alokasluokan kyltit. Siitä innostuneena tulostin/laminoin itselle kyltit ja Ikeasta ostin läppäritelineet :). Kotona/lenkillä joskus treenataan joitain kylttejä ja ollaan käyty kahdet rallymöllikisat. Ekoissa mölliluokassa saatiin joku 76 pojoa ja tuomarin palkinto. Toisissa mölliluokassa saatiin 84? pistettä ja oltiinko toisia? ja alokasluokassa saatiin 100 pistettä ja luokkavoitto! Nyt tosiaan aletaan treenaamaan vähän enempi ja toiveena päästä johonkin lähikisoihin korkkaamaan kenties kisaura?

Aksassa käytiin myös möllikisoissa kai neljä kertaa. Ekoissa ei sijoituttu. Toisissa sijoitukset 2. & voitto, kolmansissa sijoitus toiselta radalta ja viimeisissä 3. ja 2. sija.

Nina päätti peruskoulun ja jatkoi lukioon. Sara päätti ala-asteen ja siirtyi yläasteelle. Ninalle lukio menee ihan ok. Saralla arvosanat laskeneet kun ei hirveästi ole tehnyt töitä koulun eteen...

Kesä oli ihana hellekesä. Tosin oma loma alkoi kesäkuussa ja helteet alkoivat vasta minun loman loppupuolella. Saran kanssa käytiin Ruotsissa reissussa ja ehkä ensi kesänä uudestaan?

Terviksen erikoisnäyttelyssä ei meidän koiria taaskaan ollut mutta vähän talkoilin ja kuvailin siellä. Nyt kyllä on sen sortin pentukuume, että voisi meille tulla uusi hoffin pentu kasvamaan keväällä/kesällä. Toivottavasti saadaan sellainen lupaava, terve harrastuskaverin alku jostain meille <3

Näyttelyissä käytiin Murun kanssa jonkin verran. Tuloksena 4x roppi, 1x vsp, 2x pn4 sekä 2x eri4 sa ja eri1 ja eh1. Eli ihan kivasti. Ensi vuodelle näyttää tulevan vielä vähemmän näyttelyitä. Toiveissa päästä sinne Norjaan ja Tanskaan mutta ensin pitänee säästää penturahat kasaan kun ne meni tuohon lämmityksen korjaamiseen ja joululahjoihin.

Muru käytettiin pari kertaa hierojalla tänä vuonna kun oli jumissa. Lisäksi molemmat koirat kävivät kerran uimassa syksyllä. Rinolla on pikku hiljaa alkanut takapää heikkenemään ja varsinkin tuosta laattalattialta kestää hetken kun kerää itsensä kokoon kun pitää päästä ylös. Toivotaan kuitenkin että vielä jaksaa porskuttaa... Tarvitsee säännöllistä lenkitystä mutta ei yli neljän kilsan lenkkejä enää. Ja parasta liikuntaa toki vapaana metsässä lenkkeily niin on vaihtelevuutta lenkkiin ja pysyisi lihaskunto jonkinlaisena.