Kohta on varmaan joulu kun aikaa menee niin vinhaa vauhtia!

Itsellä on tässä piiiiiitkästä aikaa pitkä viikonloppu, eli la-ti vapaat. Toki tietää että koko loppuviikko on töitä. Mutta ei tässä vielä ole ehtinyt oikein rentoutua. Koko viikko oli töissä aikamoista hulabaloota kun ihmisiä poissa. Onneksi sentään lomat on pääsääntöisesti pidetty kaikilta. Välillä on yrittänyt tehdä kahden ihmisen töitä ja täytyy todeta että työt ei tekemällä lopu kun niitä tulee koko ajan lisää.

Lauantaina oli Elimäellä Pestoomarkkinat. En ole moneen vuoteen päässytkään kun aina olen ollut töissä. Nyt oli ihan kiva sääkin. Tuli nautittua sotkun paistotuoreet lämpöiset munkit ja kirjastossa tein löytöjä poistokirjoista. Yllättäen koirakirjoja, osa näytti lähes avaamattomilta! Sitten käytiin vielä nopeasti Elimäen hautausmaalla katsomassa lähisukulaisten haudat. Koska ei ole vielä ollut pakkasia niin kukat olivat ihan siedettävässä kunnossa vielä. Siitä sitten kotiin ja vielä lähdettiin UPM Kuusaan tehtaalle avoimiin oviin tutustumaan. Miehellehän nuo paikat on tutut kun siellä aika paljon viettää työn puolesta aikaa, mutta itse en ole tehtaan porttien sisäpuolella ollutkaan koskaan.

Sunnuntaina kello herätti klo 5.15. Koirille ruokaa ja itselle kamppeet niskaan. Minä, Sara ja Muru hypättiin autoon ja suunnattiin kohti Tuomarinkartanoa. Siellä oli Let's Go näyttely ja olin lupautunut talkoisiin hoffiyhdistyksen puolesta. Tänä vuonna kun ei tullut Tervikselle mentyä talkoisiin. Siitä sitten rokotuksia tarkastelemaan. Sara jakoi kakkapusseja ja auttoipa yksien tätien koirakaravaanin kehän laidalle. Hoffikehän piti alkaa noin puolen päivän pintaan mutta oli jonkin verran myöhässä. Tuomarina oli uusi tuttavuus Unkarista; Attila Soos. Yksilöarvostelu oli tosi nopea, mutta sitten sijoittaessa käytti aikaa ja juoksutti koiria yksin ja yhdessä. Hoffeissa yksi koira sai eh:n ja loput erin. Kaikki sijoittuneet saivat myös sa:n. Kuvautti itsensä sellaisten luokkavoittajien kanssa joista piti. Muru oli ainut luokassaan mutta ei otattanut kuvaa joten jo siitä arvasin että ei tänään sijoituta. Paras uros ja paras narttu kisassa kaikki sijoittuneet olivat merkkivärisiä, eli ei blondit eikä mustat pärjänneet. Kehätoimitsija sentään sanoi Murun olleen hänen suosikkinsa <3. Oltiin myöskin päästy kahdenkin eri valokuvaajan kuviin mukaan. Taidettiin erottua siellä paras narttukehässä ainoana blondina! No käytiin kiertämässä vielä kojut, pikaisesti syömässä lasangnet talkooväelle ja suunnattiin pikaiselle käynnille Jumboon ja vähän pidemmälle pikamarssille Ikeaan. Joskus täytyy mennä paremmalla ajalla ja kun on rahaakin :). Kotona oltiin iltakasin jälkeen yhden pysähdyksen taktiikalla. Itselle sain kunnon päänsäryn Ikeassa, liekö alhaiset verensokerit, väsymys vai mikä lie. Harvoin itsellä on päänsärkyä.

Tänään sitten käytiin lenkillä, vähän inventoin koirakamoja. Kumma miten koirien myötä noita pantoja, hihnoja, valjaita ja kuppeja kerääntyy? Meilläkin on hihnoja jotka jo Rokin ajalta. Mutta laatutuotteet kestää useammakin koiran. Pitäisi kai satsata jonkunlaiseen valjas/nahkarasvaan niin voisi noita pantoja vähän huoltaa. Sitten tuli vaihdettua verhoja syksyisempiin, laitettua kesävaatteita säilöön ja kaivettua lämpöisempiä esiin, kokoiltua Ikeaa, lenkkeiltyä, käytyä kaupassa yms. Huomenna pitäisi vielä siirrellä pionit ja viettää laatuaikaa koirien kanssa ja ehkä oikeasti sitten levättyä jossain välissä että jaksaa taas loppuviikon painaa...

Pitäisi myös vähän treenata seuraaviin kisoihin. Haminassa näytti olleen tosi vaikea rata jossa melkein kaikki ne meidän kauhut eli vasemmalle käännökset. Ei varmaan oltaisi saatu tulosta. Näyttelyihin ei olla nyt ilmoittauduttu mutta Jyväskylä toisena päivänä ja Messari toisena päivänä olisi suunnitelmissa vielä tänä vuonna.

Ja huomiseksi luvattu kai yksi syksyn lämpöisimmistä päivistä joten sitä odotellessa :)