Muru tuli sitten ilmoitettua varmaan viimeisenä mahdollisena päivänä Riihimäen näyttelyyn kun olin vapaapäivänkin siihen varannut. Mutta ilmoittautuminen jäi kaikkein kalleimpaan ilmoon tuon juoksuhässäkän takia. Tuomarina oli Portugalista Rui Oliveira jolla olen joskus Rinon kanssa käynyt. Ei kyllä oikein ollut mitään muistikuvaa tuomarista...

No tässä on muutenkin olleet tähdet kovin vastaiset. Omasta autosta on ilmeisesti takapyörän laakeri rikki ja se pitää sellaista laahaavaa ääntä. Joten en sillä uskaltanut lähteä vaan piti isännän auto lainata. Lisäksi juoksujen jälkeen Murulle iski elämänsä ensimmäinen korvatulehdus. Piti sitten laskeskella että miten nuo doping varoajat menee. Ja vielä itseltä lohkesi hammaskin... Lisäksi Murulle jäi vähän ylimääräistä rasvaa juoksujen jäljiltä. Käytiin eläinlääkärissä vaa'alla joka näytti 33kg. Normisti Muru painaa 30-31kg. Ja se ylimääräinen on tottakai vyötäröllä....

No kaikista näistä vastoinkäymisistä huolimatta päätin lähteä näyttelyyn. Hoffeja oli ilmoitettu 20 kpl ja kehä alkamaan klo 11.15. Oltiin noin tuntia ennen paikan päällä. Kehät oli raviradan keskellä ja autot parkkeerattiin kaviouralle. Onneksi oli poutainen sää. En jaksanut ottaa edes tuolia autosta mukaan. Onneksi hoffikehältä löytyi käsipari pitämään Murua kun kävin vessassa :). Siinä tuli seurattua kehää ja todettua että aikamoinen erimaatti tämä tuomari on. Yksikään koira ei saanut erinomaista huonompaa! Samoin oli nopea. Edellinen rotu oli valmis n. 15 milsaa etuajassa!

Hoffeissa tahti säilyi samana. Kaikki saivat erinomaisen ja arvostelut taisivat olla 2-3 riviä pitkiä. Uroksista vain kaksi sai sa:n ja voittajaksi avoimen luokan Uskihoff's Deniero toiseksi blondi valiouros Hofmacher Merlin. Narttuja oli enemmän joten sa:ta jaettiin vähän enemmän. Avonartuissa kaikki sijoittuneet saivat sa:n. Muru oli ainut valionarttu ja saatiin se sa:kin. Paras narttu kehässä oli seitsemän narttua. Ilme ja liike kai ratkaisivat. Kolme ensimmäistä oli merkkareita ja Muru kiintiöblondina paras narttu 4. Paras narttu oli Uskihoff's Farah. Uros oli rotunsa paras. Uros on muuten Murun täyssiskon Onnelin pentujen täysveli. Oma Rakas kenneliin odotetaan pentuja Oma Rakas Onnelille & Uskihoff's Demonille heinäkuun lopussa <3.

Seuraavaksi on sitten Saarijärvelle ja Eukanuba showhun Muru ilmoitettu. Samoin tuossa Tanskan reissuun yritetään päästä marraskuussa. Katsotaan mahdutaanko mukaan? Samoin pitäisi kohta tuonne Norjan reissullekin ilmoittautua :). Siinäpä syksylle tekemistä ja rahanmenoa tiedossa :). Lisäksi sitten keksittävä Murulle uusi kokeneempi sulhasehdokas. Olen kovin hälle kyllä kertonut että se Marski olisi ollut niin sopiva. On muuten käynyt nyt myös luonnetestissä hienoin pistein 174. Mutta kun ei niin ei. Vaikka kyllä ohuesti harmittaa kun ei onnistunut tuo yhdistelmä :( Mutta kohti uusia pettymyksiä eikös niin!

Juu ja tuomarista vielä. Nyt siis tiedän miksi ei mitään kuvaa ollut tästä jäänyt mieleen. Tuomari ei puhunut mitään, kävi koiran hyvin nopeasti läpi. Meidän arvostelussa kolme riviä. Ja taitaa kuulua niihin tuomareihin jotka ei hirveästi välitä yksivärisistä hoffeista.

Tervikselle lähden ilman koiria kameraa ulkoiluttamaan ja uroksia ihailemaan ;).