Koko viime viikon Nina oli kuumeessa ja flunssassa. Sai sitten vielä silmä-, nielu- ja korvatulehdukset siihen päälle! Tällä viikolla jo ollut koulussa ja juuri loppuu ab-kuuri. Toivotaan ettei saa enää mitään lisätauteja. Meihin muihin ei noin pahasti iskenyt. Vähän jokaisella oli välillä kurkku kipeäna ja nuhaa ja räkää, muttei edes kuumetta. Töissäkin on ollut paljon flunssaa ja vatsatautia liikkeellä. Jos noista pitää valita niin sen flunssan otan koska vaan ;)

Eiliseen Tuuloksen ryhmänäyttelyyn oli meiltä ilmoitettu molemmat koirat. Tuomarina rodun ainut kotimainen kasvattaja-/erikoistuomari Tapio Eerola. Rino on viimeksi Tapsan arvosteltavana ollut nuorten luokassa ja olisi ollut kiva päästä vielä veteraanina käymään. Vaan ei aina mene niin kuin toivoo. Lauantaiaamuna olin menossa aamuksi töihin kun katselin että Rino lepuuttaa oikeaa takajalkaa. Nopeasti räpläsin jalan läpi mutta mitään ulkoista en siitä löytänyt. Isäntä sitten sen oli kunnolla käynyt läpi ja Rino oli meinannut tarjota hammasta varpaan kohdalla. Isäntä oli sitten sen kiikuttanut Aitovetiin joka lauantainakin auki. Olivat pistäneet tajun kankaalle koiralta ja kuvanneet jalan. Mitään murtumaa ei näkynyt (tosin hiusmurtuma ei kuulemma noin tuoreena näkyisi), eli venähdys tms. Jalka pariksi päiväksi pakettiin ja kipulääkettä ja riekkumiskielto viikoksi. Eli ei sitten näyttelyyn mitään asiaa :(. Lauantain se sitten nukkuinkin ilmeisen kamalassa krapulassa ja sunnuntaina ei tuntunut missään eikä jalkakaan ollut kipeä. Tosin kipulääke voinee olla niin tehokasta.

Niin sitten eilen lähdin ajelemaan upeassa syyssäässä kohti Tuulosta kaksin Murun kanssa. Hoffeja oli ilmoitettu 19 ja olisi viimeisenä rotuna kehässä. Olin laiska enkä jaksanut ottaa häkkiä autosta. Niinpä käväisin itse ensin vessassa ja sitten otin koiran autosta ja käytiin vähän kävelemässä ennen halliin menoa. Näyttely oli siis ryhmis ja pidettiin Tuuloksen kauppakeskuksen parkkihallissa. Siellä ollut muutaman kerran aikaisemminkin ja on hämärähkö ja liukas. Lisäksi nyt oli neljä ryhmää samana päivänä joten siellä oli melko meluisaa... Yleensä tämä meidän tuomari tykkää arvostella niin että yleisökin kuulee, mutta tuolla se oli melko mahdotonta. Itsekään ei kuulut kuin sanan sieltä täältä kun keskustelivat harjoitusarvostelijan kanssa (kuka lienikään?). Kun ilmoitin kehäsihteerille että Rino on pois niin totesi että on jo saanut tiedon??? Ööö kukakohan on ilmoittanut kun itse olen koiran omistaja...

Uroksista kolme sai sa:n ja erin. Paras uros oli veteraani Damirazin Aavesoturi, Pu2 avoimen voittaja Uskihoff's Deniero ja kolmas kera sertin avoimen kakkonen Skywatch's Quantum of Solace. Kaikki olivat merkkareita. Nartuissa tuli huomattavasti enemmän erinomaisia ja sa:ta. Murun kanssa valioluokkaan oli siirtynyt Skywatch's Pice of My Heart joka oli valioitunut Valko-Venäjälle. Nyt oltiin väärässä järjestyksessä koska se oli alkujaan ilmoitettu avoimiin, mutta vaihtanut valioksi. Aakkosissahan me oltaisiin oltu ensin. Mutta ei se meitä haitannut. Murulle on ihan sama missä se juoksee... Maru sai erin ja me päästiin arvosteltavaksi. Heti tuli kommenttia päästä että saisi olla enemmän. Turkin laadusta kuulin kommentin että parempi laatuinen kuin käyttökoiralla ja korvista tuli myös kommenttia. Eestaas juoksussa Muru taas pisti leikiksi... Mutta eri tuli meillekin ja kilpailuluokassa juostiin ympäri ja Murulle näytettiin ykkönen!!!! Jee! Molemmat saivat myös sa:n.

Paras narttu kehässä olikin sitten vähän enemmän koiria... varmaan kymmenisen koiraa. Onko nartut sitten niin paljon parempia vain mistä johtunee? Päästiin tällä kertaa juoksemaan pari kolme kierrosta mikä on ihan kivaa. Yleensä se on vaan se kerta ja se siitä.Meidät tultiin ensimmäisenä kättelemään. Ei kuitenkaan ulos kehästä, vaan neljänneksi kauneimmaksi nartuksi. Kolmoseksi sertin kera tuli merkkari Steinroller Will-Frida, kakkonen veteraani Amix Cheremchina ( varmaan väärin kirjoitettu...) ja voittaja blondi käyttöluokan koira Tallivahdin Forcsherin. Nartut voitti sekä rop-veteraani & rotunsa paras kisat. Siitä sitten kamat kasaan ja ulkoilemaan. Käytiin Murun kanssa vielä Mustissa ja Mirrissä hakemassa herkkuja kotiin ja nokka kohti kotia. Oli kyllä upea aurinkoinen syyssää ajella :)

Tänään otin Rinon koivesta paketin pois ja ei tunnu olevan yhtään todella kipeä. Nyt kun ei pääse lenkille niin alkaa olla jo tuota energiaa... Jahtailee kissojakin ihan Murun malliin! Toivotaan ettei nyt enää kukaan sairastelisi. Murukin oli ennen näyttelyä pari päivää vesiripulilla mutta meni Canicurilla ohi.

Murun ilmoitin messariin molemmille päiville. Mitään menestystä ei ole tulossa mutta Lahden jälkeen ne onkin viimeiset suunnitelmissa olevat näyttelyt. Katsotaan sitten keväällä vielä millaisia tuomareita on tarjolla... Rinoa en ole enää tänä vuonna ilmoittanut mihinkään ja en tiedä kannattaako ensi vuonna enää ilmoitellakaan...