Tänään sitten suuntasin Rinon kanssa Helsinkiin Aptus Showhun. Onneksi oli kaunis sää, eikä tuullutkaan ihan niin hirveästi kuin päivinä menneinä. Autokin saatiin ihan kohtuu matkan päähän, niin jaksoin kantaa kevythäkinkin kehän laitaan. Hoffikehä oli tänäkin vuonna onneksi ulkona, sillä sisällä jäähallissa on kamalan ahdasta. Ja mikäs siellä ulkona oli ollessa auringon paisteessa. Tuomarina oli sveisiläinen Danilo Furlani. Hoffeja ennen oli seitsemän dopperia joille kaikille tuomari antoi eri:n ja sa:n. Doppereissa tuomarilla meni 50 milsaa... Tosin sillä oli tänään vaan 40 koiraa arvosteltavana, niin mikäs kiire siinä sitten? Nuorten luokan uroksia oli 3 , joista kaikki sai eri:n ja kaksi sa:n. Avouroksia oli neljä, joista kaikki sai eri:n ja vain voittaja sa:n. Rino oli ainut musta uros ja sen nähtyään tuomari alkoi selvästi kaivaa rotumääritelmää esiin, että onkos niitä tuonkin värisenä. Arvostelussa (joka on ranskaksi) mainitaan täysin musta turkki ja perään että puuttuu hieman charmia. Eli selvästi tykkäsi merkkareista ja muun värisistä kukaan ei saanut sa:ta! Paras uros ja Rop, serti, cacib oli nuorten luokan voittaja Senita Cabalero. Nartuissa junnuja oli 3, kaksi eriä ja eh (ujosteli tuomaria liikaa). Voittaja Nera (Skywatch's Moonlight Magic) sai sa:n ja olikin sitten paras narttu, vsp ja lisäksi tietysti serti ja rop-junnu. Nuorten luokassa myös 3 narttua. Voittaja Kieferhof's Chick Ginette sai sa:n, oli paras narttu2 ja sai varasertin ja cacibin. Uroksissa ei muuten jaettu varacacibia kenellekään.

Ja mitäpäs muuta. Koirat ovat saaneet varmuuden vuoksi punkkipannat kaulaan, vaikka ei yhtään punkkia vielä ehditty havaita. Mutta en kyllä haluakaan. Viime vuonna pojilla oli nuo samanlaiset Scaliborin pannat ja kummastakaan ei löytynyt yhtään punkkia koko kesänä. Toivottavasti linja jatkuu. Ollaan Rinon kanssa pidetty parin viikon taukoa tokoilusta ja sen kyllä huomasi tuolla näyttelyssä. Kaikille piti piipata. Pakko rahdata itsensä taas siis hallille. Toivottavasti vaan nyt pysyisi vähän lämpöisemmät kelit. Viime päivinä on tullut jo välillä välihousuja ikävä... Suomen kesä ja niin edelleen.

Ja tehtiinhän me viime viikonloppuna jälki Rinon kanssa kaameassa tuulessa tuossa meidän pienessä taimikossa. Janan otti tosi hyvin, vähän oikaisi. Kepit nousi yhtä lukuun ottamatta (jonka käskin sen sitten etsiä). Ensimmäisellä kulmalla pientä haahuilua ja sen jälkeen jäljesti sivussa ilmeisesti tuulen takia, mutta haki kepit oikeasta paikasta. Loput kaksi kulmaa meni hyvin, samoin ojan ylitys. Täytyy huomenna yrittää taas tehdä jälki kun tulen kotiin. Menen huomenna pk-kentälle töihin pelastusjälkikokeisiin. Eli siis henkilöryhmään kai. Tuleepa tehtyä jotain töitä seurankin eteen.